Οι εμπειρίες αιώνων για τον άνθρωπο

Οι εμπειρίες αιώνων για τον άνθρωπο
Spread the love

Συνέντευξη με τον Δρ. Φυσικών Επιστημών,  Κωνσταντίνο Τομόπουλο

Κύριε Τομόπουλε, ποιες είναι οι εμπειρίες τού μεταβιολογικού DNA και από πού προέρχονται; Από το πέρασμα των αιώνων;

Ακριβώς! Από το πέρασμα των αιώνων.

Αυτές οι εμπειρίες αιώνων δεν συμφωνούν με το τωρινό περιβάλλον;

Όχι, δεν συμφωνούν.

Γιατί δεν συμφωνούν;

Δεν συμφωνούν, διότι εξελίχθηκε το περιβάλλον.

Αυτό το περιβάλλον έγινε καλύτερο ή χειρότερο;

Είναι δύσκολο να απαντηθεί αυτή η ερώτηση. Είναι εξελιγμένο προς μία κατεύθυνση η οποία είναι καλύτερη, αλλά το στάδιο στο οποίο βρισκόμαστε μπορεί να είναι χειρότερο. Όπως παίρνουμε ένα δρόμο για να πάμε κάπου. Μπορεί να υπάρξουν ενδιάμεσα κομμάτια του δρόμου που δεν είναι φτιαγμένα ή άνετα για τον οδηγό, και ύστερα υπάρχουν κομμάτια τα οποία είναι άνετα αλλά δεν μπορεί ο άνθρωπος να τα κάνει χωρίς να περάσει από τα δύσκολα. Για να φτιαχτούν αυτά τα κομμάτια στην ανθρώπινη συνείδηση, τα ενδιάμεσα κομμάτια αυτά που είναι δηλαδή διαφορετικά από την πραγματικότητα την οποία κουβαλάμε μέσα μας, θέλει χρόνο και βοήθεια από το περιβάλλον. Εμείς π.χ. πιστεύουμε ότι οι γνώσεις και αυτά όλα στα οποία στηρίζουμε τη συμπεριφορά μας και την κοινωνική μας ύπαρξη, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε αυτήν την εξέλιξη αμέσως, διότι το περιβάλλον μας έχει δημιουργήσει και επιπλέον νόμους από τους βιολογικούς –τους μεταβιολογικούς νόμους– ολόκληρη νομοθεσία.

Μπορείτε να μας αναφέρετε ένα σχετικό παράδειγμα ώστε να κατανοήσουμε αυτή τη νομοθεσία;

Να αναφέρουμε ένα παράδειγμα. Π.χ. παίρνουμε ένα ναρκωτικό. Εγώ έτυχε να βρίσκομαι στο πανεπιστήμιο την εποχή που εφευρέθηκε το LSD. Το LSD είναι ένα ναρκωτικό το οποίο δεν έχει όλα τα μειονεκτήματα που έχουν τα άλλα ναρκωτικά. Δεν γίνεται έξης, δεν θέλεις να το παίρνεις συνέχεια, οι άνθρωποι που το χρησιμοποίησαν, το χρησιμοποίησαν όπως παίρνει το τσιγάρο κάποιος που δεν είναι καπνιστής. Κατά τον ίδιο τρόπο μπορεί να πάρει και LSD. Με αυτόν τον τρόπο τίθενται υπό αμφισβήτηση όσα μας έφερε το DNA, δηλαδή τα ναρκωτικά και όλα αυτά. Δημιουργούν στον άνθρωπο μια κατηγορία εγκεφάλου η οποία δεν είναι εναρμονισμένη με το περιβάλλον του, μπορεί να δει, να καταλάβει, να αισθανθεί δονήσεις διαφορετικές που δεν είναι προσιτές για το συγκεκριμένο εγκέφαλο. Είδα άνθρωπο που είχε ξεφύγει από τα δεδομένα του βιολογικού και του μεταβιολογικού DNA, δηλαδή είχε κάποιες δυνατότητες να ελευθερωθεί από τα δεσμά τους και να δει τον κόσμο από μια άλλη μεριά. Οι άνθρωποι που μπόρεσαν να το καταφέρουν αυτό με το LSD, μπορούν να το κάνουν αυτό όπως το επιτυγχάνουν στις Ινδίες και αλλού, χωρίς να παίρνουν φάρμακα. Μόνο με τη θέληση! Αλλά αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο, ενώ με το φάρμακο είναι πολύ πιο εύκολο. Επομένως, έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται εν εξελίξει και του οποίου τα εγγόνια θα έχουν διαφοροποιηθεί όσο διαφοροποιήθηκε ο άνθρωπος σε πεντακόσια ή χίλια χρόνια στο παρελθόν. Αυτή η αλλαγή, η ανακατάταξη των δονήσεων, δείχνει τη θέληση την οποία απαιτείται, διότι δεν είναι μόνο θέμα βιολογικών δυνατοτήτων. Οι βιολογικές δυνατότητες προφανώς υπάρχουν, αλλά λείπει η θέληση. Πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και να σταματήσεις να πιστεύεις ότι όλα τα άλλα δεν σε αφορούν. Σε αφορούν όλα. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ξεπεράσει το στάδιο αυτό της καθημερινότητας τον ενδιαφέρουν όλα∙ κάθε λεπτομέρεια στον εγκέφαλο στα ψυχολογικά, στα βιολογικά θέματα. Υπάρχουν άνθρωποι σήμερα οι οποίοι μπορούν να γιατρέψουν τις αρρώστιες τις οποίες έχουν και θεωρούνται ανίατες.

Κύριε Τομόπουλε, θέλετε να μας πείτε ότι η δύναμη της θέλησης είναι πάρα πολύ μεγάλη;

Ναι, η δύναμη της θέλησης αντλείται από το ψυχικό του σώμα και όχι από το βιολογικό. Ο Θεός είναι μέσα μας. Είναι ένα επίπεδο δονήσεων το οποίο αφορά το ψυχικό σώμα. Το ψυχικό σώμα συνδέεται με το βιολογικό μας σώμα. Είναι, ας πούμε, η γέφυρα που υπάρχει ανάμεσα στο τίποτα και στην ύλη και αυτό το βλέπουμε σήμερα. Το φως π.χ. είναι τίποτα ως τη στιγμή που θα έλθει κάπου σε επαφή με ύλη για να γίνει ενέργεια.

Άρα, αυτό που συνδέει το φως με την ύλη είναι η ψυχή;

Ακριβώς. Το φως είναι διαρκώς συνδεδεμένο με την ψυχή μας γιατί είναι της ίδια ποιότητας η ψυχή μας που είναι και το φως. Το φως είναι δόνηση του αιθέρα, αλλά το ένα έχει ένα παρελθόν, μια ιστορία, μια εμπειρία και μπορεί να μεταφερθεί στο βιολογικό σώμα και αυτό συνήθως γίνεται στον ύπνο.

Εννοείτε την ψυχή που έχει ένα παρελθόν;

Ναι, η ψυχή έρχεται σε επαφή με το βιολογικό μας σώμα συνεχώς αλλά χωρίς να το ελέγχουμε. Και αυτό γίνεται τη νύχτα στον ύπνο όπου αλλάζουν οι καταστάσεις και οι ισορροπίες, και μπορεί ένας άνθρωπος να κοιμηθεί με μια αρρώστια και να ξυπνήσει το πρωί χωρίς αυτήν, γιατί θα έχει λύσει η ψυχή (τη νύχτα) το πρόβλημα. Για να γίνει όλη αυτή η δουλειά πρέπει ο άνθρωπος να έχει κάνει ορισμένες αλλαγές στη ζωή του.

Μήπως είναι πολύ δύσκολες και πολύ μεγάλες αυτές οι αλλαγές για τη ζωή τού ανθρώπου;

Είναι δύσκολες, διότι έχεις το περιβάλλον το οποίο σου επιβάλει έναν κανονισμό. Σου λέει θα κοιμάσαι τη νύχτα και θα σηκώνεσαι τη μέρα και θα κάνεις ορισμένες δουλειές. Σου βάζει έναν προγραμματισμό ο οποίος σε βγάζει αυτόματα από το συντονισμό. Γι’ αυτό οι άνθρωποι πάνε στα μοναστήρια και μονάζουν. Γιατί το περιβάλλον εκεί πέρα είναι καμωμένο για Αγίους. Πολλοί πάνε στα μοναστήρια για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και τα προβλήματα. Όμως αυτό δεν φθάνει, πρέπει να αλλάξει η ψυχή σου, να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου σε ένα πολύ διαφορετικό επίπεδο στο οποίο κάνει πολλά χρόνια να το πετύχει η ψυχή.

 


Μαρία Σ. Άνθη ΔημοσιογράφοςΣυγγραφέας
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ – Ο ΑΙΘΕΡΑΣ ΘΕΟΣ.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΕΞΙΤΥΠΟΝ. ΑΘΗΝΑ 2015

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση