Ο χορός των πυγολαμπίδων

Ο χορός των πυγολαμπίδων
Spread the love

Δημιουργούν ένα ονειρικό τοπίο με τη λάμψη που παράγουν

fireflies3.medium

Ένα μοναδικό τοπίο, βγαλμένο από παραμύθι δημιουργούν σε ένα δάσος της Ιαπωνίας οι πυγολαμπίδες με τη λάμψη που παράγουν!

Οι φωτογραφίες που τράβηξε Takaaki Ishikawa καταγράφουν αυτό το μαγευτικό τοπίο, στην πόλη Nagoya. Οι πυγολαμπίδες παράγουν ένα ψυχρό φως, μέσω μιας χημικής διεργασίας στα χρώματα του κίτρινου, του πράσινου και του κόκκινου.

Το φαινόμενο ονομάζεται στη βιολογία βιοφωτισμός. Αν και αρχικά πιστεύονταν ότι αποτελούσε μηχανισμό προστασίας, φαίνεται πως χρησιμοποιείται πρωτίστως για το ζευγάρωμα, προκειμένου το έντομο να βρει ταίρι.

«Οι πυγολαμπίδες είναι πολύ ντελικάτα πλάσματα, έτσι είναι σημαντικό να μην τις πιάσεις ή τις ενοχλήσεις. Είναι τόσο όμορφες να τις βλέπεις και να τις παρατηρείς σιωπηλά. Μπορώ να μείνω στο ίδιο σημείο για ώρες, παρακολουθώντας τον άγριο χορό τους», περιγράφει ο Takaaki Ishikawa.

«Όταν οι άνθρωποι βλέπουν τις φωτογραφίες μου, συχνά αναφέρονται σε αυτές σαν να μοιάζουν με κάτι που θα έβλεπες στα όνειρά σου. Βρίσκω τις πυγολαμπίδες πολύ ελκυστικές», σημειώνει.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του Takaaki Ishikawa…

fireflies1

fireflies2

fireflies3

fireflies4

fireflies5

fireflies6

ΠΗΓΗ:http://www.newsbeast.gr

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση