Ο Πυρόξανθος Φλεγόμενος Ήλιος (Μέρος 1)

Ο Πυρόξανθος Φλεγόμενος Ήλιος  (Μέρος 1)
Spread the love

1

Όπως υποστήριξε ο Τζώρτζ Γκάμοφ, το σύμπαν πρέπει να βρίσκεται σε ένα προχωρημένο στάδιο της βαθμιαίας του εξέλιξης, οι φυσικές συνθήκες ήταν σε άλλες χρονικές περιόδους πολύ διαφορετικές. Η χημική του σύσταση όμως παραμένει αναλλοίωτη. Οι διάφορες αστρικές αντιδράσεις στους πυρήνες και η μεταστοιχείωση λειτουργούν αργά και αδιάκοπα. Η παραγωγή ενέργειας στο ήλιο και τα άλλα άστρα οφείλεται σε θερμοπυρηνικές αντιδράσεις στο εσωτερικό τους.

Ο Ήλιος, αναγεννάται. Σύμφωνα με τον Χ. Μπέτε και τον Κ. Φον Βαϊτσζέκερ, οι πυρήνες του κάρβουνου και του Αζώτου που μετέχουν σε μια Αλχημική αντίδραση με υδρογόνο δεν εξαφανίζονται. Ξαναγεννιούνται μέσω μιας πολύ παράξενης σειράς μεταβολών γνωστής με ο όνομα ο κύκλος του Κάρβουνου- Αζώτου. (Γκάμοφ, 1951, σελ. 89)

Η μαγνητική του ενέργεια είναι τεράστια, αυτός ο πλανήτης επηρεάζει τη ζωή μας, διότι η αλχημική του καύση μέσω της ακτινοβολίας του βρίσκεται μέσα στο νερό και στον αέρα. Ενώ η παράξενη σειρά μεταβολών είναι η δημιουργία της αναγέννησης μέσω χημικών αντιδράσεων του συγκεκριμένου κύκλου. Ακόμη και τα χόρτα που τρώμε είναι ποτισμένα με αυτήν την ενέργεια που είναι πυρηνική γιατί ο ήλιος δουλεύει με πυρηνική ενέργεια την ο οποία ο ίδιος παράγει. Αυτήν την έχουμε καταναλώσει, την έχουμε φάει μέσα από τις διάφορες τροφές που χρειάστηκαν ήλιο και νερό για να αναπτυχθούν π.χ λαχανικά.

Πολλοί θα αναρωτηθούν τι μας κάνει; Παίρνουμε βιταμίνες και τρεφόμαστε σωστά σε αντίθεση με οτιδήποτε φτιαχτεί τεχνητά χωρίς τον ήλιο, και είναι φάρμακο για τον οργανισμό μας.            

Solar-FlareΣτα μετά τα φυσικά, οι ηλιακές καταιγίδες, ναι μεν προκαλούν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, αλλά δεν έκαναν μόνο αυτό, ίσως μερικοί άνθρωποι να αισθάνθηκαν πόνους στα κόκκαλα ή πονοκεφάλους, όμως φορτίστηκαν με τη δύναμη της ακτινοβολίας και ήταν ταυτόχρονα φάρμακο για πολύ καιρό. Ο φλεγόμενος ήλιος είναι βασιλιάς και δικαίως τον αποκάλεσαν έτσι λαοί και θρησκείες ανά τον κόσμο. Στα μετά τα φυσικά ο ήλιος είναι πυρ, συμβολίζει τη μνήμη και τη ψυχή στην καρδιά του καίει το αέναο πυρόξανθο πυρ από την πρωταρχική ενέργεια. Αυτές οι μέρες καθώς εκτοξεύει μαγνητικές ακτίνες, μεγάλης εντάσεως, είναι μέρες ενεργοποίησης και ενδυνάμωσης της ψυχής ενώ το σώμα αναζωογονείται και διακατέχεται από πολύ ενέργεια. Τα παιδιά του ήλιου, οι ηλιακές ψυχές φωτίζονται πολύ από τη μαγνητική ηλιακή ενέργεια. Αυτό το φως το νοητό, μεταφορικά είναι το φως του Απόλλωνα στον οποίο ακόμα και οι θεοί του Ολύμπου υποκλίνονταν, τέτοιο ήταν το φως και η δύναμή του.

Ο Ήλιος φωτίζει και θερμαίνει τη γη. Παρατηρούμε ότι ο στρόβιλος υπάρχει και εκεί κι όχι μόνο στα έσχατα σύμπαντα ή στην ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με τον αστρονόμο Πέτρο Ροβίθη, «Τα μαγνητικά πεδία των κηλίδων, οφείλονται στην κίνηση σωματίων με αρνητικό ηλεκτρισμό προς το κέντρο τους». (Ροβίθης, 1983, σελ. 74) Έχουν ενδιαφέρον οι ποικιλότητες τω μαγνητικών πεδίων, καθώς και ο στροβιλισμός που αναπτύσσεται. «οι έρευνες σχετικά με τις ποικιλότητες των μαγνητικών πεδίων των κηλίδων απέδειξαν ακόμη ότι η ηγούμενη μιας διπολικής ομάδας του βορείου ημισφαιρίου έχει ποικιλότητα αντίθετη προς την ποικιλότητα της ηγούμενης άλλης όμοιας ομάδας του νοτίου ημισφαιρίου. Και όταν αρχίζει ένας ενδεκαετής κύκλος δραστηριότητας, εάν η ηγούμενη έχει ας πούμε δεξιόστροφο και η επόμενη αριστερόστροφο πεδίο στο βόρειο ημισφαίριο, ενώ τα αντίθετα συμβαίνουν στο νότιο, η κατάσταση αυτή διατηρείται αναλλοίωτη μέχρι το τέλος της ενδεκαετίας». (Ροβίθης, 1983, σελ. 76).

Όπως βλέπουμε, στροβιλισμό έχουμε παντού, όπου υπάρχει μορφή ενέργειας και η δύναμή του και η ισχύς του, εξαρτώνται από την ποιότητά της. ο στροβιλισμός παραμένει ακέραιος όσο διαρκέσει η ηλιακή καταιγίδα.

image003 της Μαρίας Σ. Άνθη
Απόσπασμα από το κεφ. 5 του Βιβλίου
«Ως δια μαγείας και… κατά γράμμα».
Ηλεκτρονική έκδοση 201

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση