Ο λόγος που δεν είστε παραγωγικοί στη δουλειά σας

Ο λόγος που δεν είστε παραγωγικοί στη δουλειά σας
Spread the love

5AC613B01E9E67DE3367BFA2EDEA0DA9

Μπορεί να καπνίζετε, να πίνετε και να τρώτε πολύ ή να μην τρώτε σωστά, όμως αν θέλετε να είστε παραγωγικοί στη δουλειά σας πρέπει να φροντίζετε τουλάχιστον να κοιμάστε επτά ώρες κάθε βράδυ.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και το μη κερδοσκοπικό, ερευνητικό ινστιτούτο Rand Europe.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η έλλειψη ύπνου είναι αυτή που ευθύνεται για τη χαμηλή παραγωγικότητα στους χώρους εργασίας, ενώ το κάπνισμα, η διατροφή και η κατανάλωση αλκοόλ δε φαίνεται να επηρεάζουν την απόδοση στους εργασιακούς χώρους.

Όπως έδειξαν τα ευρήματα των επιστημόνων, όσοι κοιμούνται έξι ώρες (ή λιγότερο) το βράδυ είναι εμφανώς λιγότερο παραγωγικοί, σε σχέση με αυτούς που κοιμούνται επτά ή οκτώ ώρες κάθε βράδυ.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 21.000 υπάλληλοι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, όσοι αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, ζητήματα ψυχικής υγείας και μυοσκελετικά προβλήματα εμφάνιζαν επίσης μειωμένη παραγωγικότητα, όπως και εκείνοι που δεν γυμνάζονταν.

Επίσης, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των Financial Times, όσοι ένιωθαν εκφοβισμό ή ότι είχαν μη ρεαλιστικούς στόχους και δέχονταν υπερβολική πίεση ήταν επίσης λιγότερο παραγωγικοί, όπως και όσοι εργάζονται αμισθί.

Η έλλειψη ύπνου, ακόμη κι αν ισχύει για μερικές μόνο νύχτες, μπορεί ακόμη να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, καθώς η ινσουλίνη πασχίζει να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση