O Λαρισαίος που κατακτά την αγορά της Αμερικής

O Λαρισαίος που κατακτά την αγορά της Αμερικής
Spread the love

Ο Μάνος Σηφάκης αποτελεί έναν από τους πλέον ανερχόμενους επιχειρηματίες της Αμερικής, με πελάτες γνωστές πολυεθνικές.

MSifakis_CNN

Ο Μάνος Σηφάκης, είναι 38 ετών και είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Customedialabs, ενός διαδραστικού startup που ασχολείται με τα media και που συνδυάζει το έξυπνο μάρκετινγκ με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας πολυμέσων. Το όνομά του έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των Ελλήνων επιχειρηματιών της Αμερικής που έχουν διαπρέψει και έχουν ηλικία μικρότερη των 40 ετών.

Το όνειρό του να ξεκινήσει τη δική του εταιρία υπήρχε από τα παιδικά του χρόνια στη Λάρισα, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε μηχανολογία και πληροφορική στο κολλέγιο του Manchester και όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, μετακόμισε στη Φιλαδέλφια μαζί με την Αμερικανίδα σύζυγό του προσδοκώντας σε μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον τομέα της τεχνολογίας πληροφοριών.

Το 2000, σε ηλικία 23 ετών, ίδρυσε την Custom IT, μια εταιρεία που δραστηριοποιούνταν στον κλάδο της τεχνολογίας. Ο μοναδικός εργαζόμενος που απασχολούνταν ήταν ο ίδιος, αλλά το πείσμα του να δει την εταιρεία του να μεγαλώνει ήταν τέτοιο που τελικά τον δικαίωσε. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας , και κυρίως στον ελεύθερο του χρόνο, επεξεργαζόταν τρόπους να διευρύνει την πελατειακή βάση της εταιρείας στην περιοχή της Ευρώπης.

SIFAK2

Όταν επέστρεψε στις ΗΠΑ, είχε ήδη δημιουργήσει ένα δεύτερο γραφείο στη Λάρισα. Δίκτυα όπως το CNN, αλλά και ο Ξένος Τύπος εν γένει, τον έχουν στο παρελθόν αποθεώσει, αφού ήταν από τις περιπτώσεις νέων επιχειρηματιών που κατάφεραν να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους εν μέσω κρίσης. Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, η αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Το 2007 μετονομάστηκε σε Customedialabs, δηλώνοντας και στο λογότυπό της το «πάντρεμα» του μάρκετινγκ με την τεχνολογική καινοτομία. Στη λίστα των πελατών μπήκαν η Organic Valley, το Μουσείο Επιστήμης και Βιομηχανίας του Σικάγο και η Cordis, μια εταιρεία που ανήκει στην Johnson & Johnson. Σήμερα η εταιρεία του Μάνου απαριθμεί περισσότερους από 20 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης, οι οποίοι είναι μοιρασμένοι στο Wayne, στην Πενσυλβάνια, όπου βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, καθώς επίσης σε Λάρισα και Αθήνα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πελάτες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Η Customedialabs θεωρείται από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς «παίκτες» στην αγορά της Φιλαδέλφιας και έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου ενός βραβείο Webby για την ιστοσελίδα του Μουσείου Επιστήμης και Βιομηχανίας και ένα ασημένιο βραβείο ADDY για το marketing στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας. Στόχος του Μάνου είναι, όπως έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του, να δημιουργήσει την Silicon Valley της Ελλάδας, με εταιρείες που θα δίνουν έμφαση στο καινοτόμο ψηφιακό μάρκετινγκ και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

 

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΑ ΑΚΡΙΒΟΥ

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση