Ο Ενδιάμεσος Χώρος
Εισαγωγή
Ο μόνος τρόπος για να εφαρμοσθεί ο Νόμος της Πνευματικότητας στην Γη, είναι με το να “Κτίζεις” την Ιδεατή εικόνα σου και κατ’ επέκταση την Ιδεατή Συλλογική Πολιτεία μέσα στην οποία μπορείς (ανάλογα το Δυναμικό…) και θέλεις να ζεις…. διότι μόνον με αυτόν τον τρόπο θα είσαι Ακλόνητος λόγω του ότι θα έχει στεριώσει η Στάση Ζωής που θες να ακολουθήσεις ώστε να μην επηρεάζεσαι από τυχόν Σκεπτομορφές άλλων ανθρώπων οι οποίοι θα διαδραματίζουν τον ρόλο του καθρέπτη, δοκιμάζοντας την Πίστη και την Υπομονή σου…
Αναφέρομαι σε μια αντίστοιχη Πολιτεία του που περιγράφει ο Πλάτωνας.
Αυτή η Πολιτεία/Όραμα λοιπόν, κυοφορείται μέσα σε μια καινούρια Μήτρα πληροφοριών, η οποία τις γαλουχεί και σταδιακά
με συνειδητή προσπάθεια, έρχεται και το αποτέλεσμα/τεκνοποίηση των Ιδεών. Το γνωστό, << τόκος εν τω καλώ >> της Διοτίμας στο Συμπόσιο. Πρωταγωνιστούν άρα, τα δυο εξής στάδια: Πρώτιστα, δημιουργούμε με το Νοητικό μας Πεδίο, την θεωρητική προσέγγιση των Ιδεών, θέτοντας σε εφαρμογή, το προσωπικό μας Πυρ και έπειτα σταδιακά, διανέμουμε τις ιδέες αυτές στον κόσμο της Γης. Πρόκειται για τις ιδιότητες της Αρσενικής και της Θηλυκής Αρχής, που διέπουν τον Κόσμο.
Κείμενο
Προβληματίζομαι όταν ακούω ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτά που μας κάνουν και ότι καταργείται η Βούλησή μας. Πρώτον, η Βούληση δεν είναι ακριβώς δική μας. Εμείς, απλά έχουμε την δυνατότητα, να αφήσουμε το Θείο Πνεύμα, να επιδράσει μέσα από εμάς. Έχετε μπει στην διαδικασία να ανιχνεύσετε την λέξη «Βούληση»;.Έχει σχέση με αυτό που έλεγε συμβολικά ο Γκουρτζίεφ, ότι «η Ψυχή δεν υπάρχει, πρέπει να δημιουργηθεί». Πρώτα λοιπόν, πρέπει να περάσουμε κάποια Στάδια Καθάρσεων απαλλάσσοντας την Ψυχή, από κάθε Τέρας που της έχει προσκολληθεί. Το Τέρας του θυμού, της ζηλοφθονίας κ.ο.κ. Καθώς ελαφρώνεσαι από περιττές σκέψεις και συναισθήματα, διασχίζοντας τα Συνειδησιακά σου Στρώματα και φτάνοντας τα Κοσμικά, έρχεσαι ολοένα και κοντύτερα σε επαφή με την Αναλλοίωτη Κοσμική Νοημοσύνη η οποία διακατέχεται από Ηρεμία-Αρμονία.
Αρμονία σημαίνει η Ισορροπία των «αντιθέτων» δηλαδή, συμπληρωματικών Ιδιοτήτων. Στην Ουσία, δεν υπάρχει θετικό-αρνητικό παρά μόνο στο σημείο εκείνο που χρειάζεται για να συνεννοηθούμε. Εάν γνωρίσεις ειλικρινά αυτούς τους Νόμους, έχοντας την ψυχραιμία να παρατηρήσεις τα φαινόμενα πριν δράσεις -χωρίς βέβαια να διατυπώνεις κάποιου είδους Κρίση -, τότε η Διάνοια της Ψυχής, στοχάζεται.
Παράλληλα, τα πιθανά έκδοχα και τις πιθανές λύσεις καθώς στο άψε-σβήσε – μέσα από τον ενδιάμεσο Κενό χώρο όπου δεν επηρεαζόμαστε από ΤΙΠΟΤΑ, προχωράμε αιφνιδίως, στο επόμενο Στάδιο της Δράσης. Τουτέστιν, μεταξύ Ανυπαρξίας και Δράσης, μεσολαβεί ένα Κενό Διάστημα στο οποίο ζυμώνονται οι Ιδέες που έχουμε επιλέξει με βάση την Δύναμη του Νοητικού μας Πεδίου. Κάποια Στιγμή, αποκτούμε την Ικανότητα να μεταφέρουμε τον Κενό αυτό χώρο, μόνιμα εδώ κάτω στην Γη, ξεπηδώντας κάθε νοητικό σχήμα ήτοι και το υλικό μας σώμα. Είναι η στιγμή όπου συνάπτεται ο λεγόμενος Ιερός Γάμος της τριμέρειας της Ψυχής.
«Η Ελευθερία, αν δεν είμαστε ικανοί να προβούμε σε εποικοδομητικές επιλογές, είναι μια ευθύνη που πολλοί δεν θέλουν να αναλάβουν…». Τίποτε δεν χειραγωγείται πιο δύσκολα από έναν ευτυχισμένο Άνθρωπο που ζει με Ενθουσιασμό…» – Φάμπιο Μαρκέζι, πολυεπιστήμων, μηχανικός, εφευρέτης, θιασώτης της Κβαντικής Φυσικής και της Ερμητικής Φιλοσοφίας.