Ο Αιθέρας θεός.

Ο Αιθέρας θεός.
Spread the love

Γιατί μας αποκρύπτουν τον αιθέρα – Ο δρόμος προς τη θέωση.

Ο ΑΙΘΕΡΑΣ ΘΕΟΣ Συγγραφέας: Μαρία Σ. Άνθη

Οι Ινδοί μιλούν για Πράνα, οι Κινέζοι για το Τάο και οι Έλληνες για τον Αιθέρα. Για την Ελληνική αυτή προσέγγιση μας μιλά ο Δρ. Φυσικών Επιστημών, Κωνσταντίνος Τομόπουλος. Μας εξηγεί στο βιβλίο αυτό, τη λειτουργία του αιθέρα μέσα από συνεντεύξεις που παραχώρησε στη συγγραφέα και Δημοσιογράφο Μαρία Σ. Άνθη, περιγράφοντας παράλληλα την συστηματική απόκρυψή του. Όλο το σύμπαν είναι ένας υγρός κρύσταλλος, ο οποίος είναι μέρος τού αιθέρα. Υπάρχει σε ρέουσα μορφή, τη ΡΕΑ με την Ενέργεια και μέσα της, την ανασπειρούμενη πληροφορία. Την υγρή κρυστάλλινη σπείρα που ξεδιπλώνει την Ενέργεια! Οι δε, υγροί κρύσταλλοι προϋπήρξαν της ζωής!

Ο Κωνσταντίνος Τομόπουλος, ένας σύγχρονος προσωκρατικός, μας μιλάει για κάτι μοναδικό: Για τους υγρούς κρυστάλλους, που είναι η υφή του αιθέρα, δηλαδή ό,τι μπορεί να δομηθεί σε σύστημα και να είναι σε εμάς ορατό. Ο ίδιος ο αιθέρας είναι ο φορέας της ενέργειας. Ο αιθήρ είναι κάτι ξεχωριστό, είναι ο ίδιος ο Θεός. Ο πατέρας των πάντων. Η συνειδητότητα του αιθέρα, η πολυεπίπεδη μορφογέννεση, συμβολίζει αυτό που εμείς αποκαλούμε “Θεία φώτιση”. Είναι η ανώτερη συνειδητότητα και η κοσμική ενέργεια. Η συνειδητότητα του ανθρώπου ανεβαίνει στο πέρασμα της ανθρώπινης ιστορίας του για να φθάσει στη θέωση.

Ως φορέα του σύμπαντος θεωρεί τον ενιαίο και ενσυνείδητο “Αιθέρα” των “προσω­κρατικών” τον πληρούντα τον κενό χώρο, τον οποίο ο Εμπεδοκλής χαρακτήριζε ως “θεϊκόν αέρα” και τον εταύτιζε με τον “Δία”. Από τους πολύ αρχαίους χρόνους της ανθρώπινης ιστορίας, ένα σύμβολο με το γράμμα Έψιλον (Ε), τοποθετήθηκε στο Μαντείο των Δελφών που συμβόλιζε την Ενέργεια. Ο λόγος για τον οποίο ο αιθέρας εξακολουθεί ως σήμερα να παραμένει εκτός της επιστημονικής γνώσης, οφείλεται στο γεγονός ότι η αποδοχή του ταυτίζεται με την αποδοχή της έννοιας του Θεού, την οποία η επιστήμη εξακολουθεί να απορρίπτει. Ο Άνθρωπος όταν θα φθάσει στη γνώση θα δει το Θεό που είναι μέσα του. Ο δρόμος προς τη θέωση γίνεται με την αποδοχή του αιθέρα επισήμως, λύνοντας κάθε άλυτο πρόβλημα που είχε σταθεί εμπόδιο στην πρόοδο και την ανθρώπινη εξέλιξη της συνείδη­σης. Ο αιθέρας είναι το «όντως Ον». Ο φορέας της συνειδήσεως και της Ενέργειας του σύμπαντος. Μεταφέρει και μεταδίδει τη πληροφορία. Επομένως, χωρίς τον αιθέρα η επιστή­μη μένει ξεκρέμαστη και κάθε ελπίδα για τη γνώση είναι καταδικασμένη να εξανεμιστεί.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση