Ντιν Καρνέζης

Ντιν Καρνέζης
Spread the love

Ένας από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο 

E37C9F4F8A2BB67E5037BA1939089F27

«Έλληνες – είστε καλύτεροι από όσο νομίζετε και μπορείτε να προχωρήσετε περισσότερο από όσο νομίζετε. Τα μόνα όρια που έχετε είναι οι δικές σας προκαταλήψεις για το τί μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε».

Η ευλογημένη αρκαδική γη ουδέποτε σταμάτησε να γεννά ένδοξους Έλληνες. Πριν από λίγα χρόνια ο Τριπολιτσιώτης  υπερμαραθωνοδρόμος, Γιάννης Κούρος έσπαγε όλα τα ρεκόρ δοξάζοντας το όνομα της Ελλάδας. Σήμερα, η Guardian θεωρεί ότι ο πιο γυμνασμένος άνθρωπος του πλανήτη είναι ο υπερμαραθωνοδρόμος (Κωνσταντίνος) Ντιν Καρνέζης από τη Σιλίμνα της Τρίπολης (γεννημένος στην Καλιφόρνια) και ανακηρυγμένος από το περιοδικό «Τime» ως ένας από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Πριν από 7 χρόνια, ο Καρνέζης έτρεξε 50 μαραθώνιους σε 50 συνεχόμενες ημέρες, από τη μια ακτή των ΗΠΑ, στην άλλη…

Έχει διασχίσει και τις τέσσερις μεγάλες ερήμους του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και την Κοιλάδα του Θανάτου, το πιο θερμό σημείο της Γης, ενώ έχει τρέξει και με υπό του μηδενός θερμοκρασίες για να φθάσει στο Νότιο Πόλο, το πιο κρύο σημείο της Γης», αναφέρει η Guardian, σε αφιέρωμά της στον Ντιν Καρνέζη με αφορμή την διαδρομή που θα κάλυπτε ο αθλητής από την Αρκαδία στη μέχρι τη Μεσσηνία.

«Τώρα ο Καλιφορνέζος στρέφει το βλέμμα του στην πληττόμενη από την κρίση Ελλάδα, την γη των προγόνων του, όπου έφθασε αυτή την εβδομάδα, με αποστολή αντοχής και ελπίδας», γράφει ο δημοσιογράφος παραθέτοντας τις δηλώσεις του μαραθωνοδρόμου: «Έρχομαι με ένα μήνυμα. Και αυτό είναι ότι είστε καλύτεροι από όσο νομίζετε και μπορείτε να προχωρήσετε περισσότερο από όσο νομίζετε. Τα μόνα όρια που έχετε είναι οι δικές σας προκαταλήψεις για το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε».

.Ο Μαραθώνιος ξεκίνησε την Παρασκευή (18/10/2013)  με τη διαδρομή των 6,8 χιλιομέτρων, από το χωριό του Ντιν τη Σιλίμνα μέχρι την Τρίπολη. Συνεχίστηκε το Σάββατο με απόσταση των 21,1 χιλιομέτρων από την Αρχαία Μεσσήνη μέχρι την πλατεία της νέας Μεσσήνης και συνεχίστηκε την Κυριακή από την Πύλο στο Costa Navarino, που απέχουν μεταξύ τους 15 χλμ.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσοτερα εδώ 

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση