Νηστίσιμη φασολάδα στο… φούρνο !
Υλικά
- 250 γραμμάρια ξερά φασόλια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα ή ντοματίνια
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 σταλιά πιπερίτσα τσίλι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα φασόλια σε χύτρα με μπόλικο νερό για 45 λεπτά, (αν έχετε τη δυνατότητα μουσκεύετε τα φασόλια από το βράδυ και δεν τα βράζετε στην χύτρα) ρίξετε το κρεμμύδι κομμένο και αλάτι στη χύτρα.
Μόλις βράσουν τα φασόλια τα τοποθετείτε σε ταψάκι και μην πετάτε το ζωμό.
Τώρα βάλετε αποφλοιωμένες ντομάτες κονσέρβας ή ντοματίνια κομμένα στο ταψάκι και ρίχνετε λίγο από το ζωμό που έχετε κρατήσει προσθέστε αλάτι , πιπέρι και το τσίλι ρίξετε από πάνω το ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά να ροδίσει.