Ο μυστηριώδης κ. Σμιθ

Ο μυστηριώδης κ. Σμιθ
Spread the love

73790430js13

Μια φωτογραφία του «μυστηριώδη» κυρίου Τζον Σμιθ έθεσε πριν λίγες ημέρες στη δημοσιότητα η αστυνομία του Όσλο, σε μια προσπάθεια να εντοπίσει την πραγματική ταυτότητα του εικονιζόμενου άνδρα.

Ο άνθρωπος αυτός, 25 περίπου χρονών, όπως εκτιμά η αστυνομία, εντοπίστηκε στο Όσλο, την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, τον Δεκέμβριο του 2013. Πάσχει από αμνησία, προφανώς εξαιτίας εγκληματικής ενέργειας, και του δόθηκε το όνομα Σμιθ, μέχρι να ανακαλυφθεί η πραγματική ταυτότητά του.

Έχει ύψος 1,87 μ. γαλάζια μάτια και σκούρα ξανθά μαλλιά. Μιλάει καλά αγγλικά, με προφορά που παραπέμπει σε ανατολικοευρωπαίο, και μπορεί να καταλάβει και να συνεννοηθεί σε τέσσερεις ακόμη γλώσσες (τσέχικα, σλοβάκικα, πολωνικά και ρώσικα).

Οι έρευνες της Ιντερπόλ για τον εντοπισμό της ταυτότητάς του στην Ανατολική Ευρώπη έπεσαν στο κενό. Έτσι, έδωσε και ο ίδιος τη συγκατάθεσή του στη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του, ώστε να μάθει ποιος είναι.

Μια παρόμοια περίπτωση έχει παρουσιαστεί στη Νορβηγία, το 2003. Επρόκειτο για έναν νεαρό άνδρα με ασιατικά χαρακτηριστικά, ο οποίος είχε υποστεί απώλεια μνήμης. Οι έρευνες της αστυνομίας, σε αυτή την περίπτωση, είχαν αίσιο τέλος. Ο νεαρός γύρισε στην πατρίδα του, την Ιαπωνία, και με τη βοήθεια της οικογένειάς του αποκαταστάθηκε η μνήμη του, και αποκαλύφθηκε τι του είχε συμβεί.

 

[ Τμήμα Ενημέρωσης emeis.gr ]

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση