Αγώνας Επιβίωσης του Πολιτισμού

Αγώνας Επιβίωσης του Πολιτισμού
Spread the love

ΘΜ01

Θα επιβιώσει το Θεατρικό Μουσείο μας; Η οικονομική κρίση έχει πληγώσει έναν σημαντικό φορέα της πολιτιστικής μνήμης και κληρονομιάς μας

[ Του Χάρη Ν. Σεπεντζή ]
Κλειστό παραμένει εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου το Κέντρο Μελετών και Έρευνας του Θεατρικού Μουσείου, το οποίο στεγάζεται στην οδό Ακαδημίας 50, κάτω από το πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Είναι άγνωστο το πότε και αν θα ανοίξει πάλι για το κοινό. Η ελλιπής χρηματοδότησή του από το Κράτος, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχει πληγώσει έναν σημαντικό φορέα της πολιτιστικής μνήμης και κληρονομιάς μας.

ΘΜ02Σε μία εκ βαθέων συνομιλία τού Κώστα Γεωργουσόπουλου, Προέδρου του Θεατρικού Μουσείου, με τον Χάρη Σεπεντζή, μέλος του Θεατρικού Μουσείου, αποτυπώνεται γλαφυρά η ιστορία και ο σημαντικός ρόλος του ιδρύματος, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά για την επιβίωση και τη διατήρηση της θεατρικής κληρονομιάς μας.

Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος υπήρξε μαθητής του Γιάννη Σιδέρη, του ανθρώπου που έθεσε τα θεμέλια του Θεατρικού Μουσείου. Ως φοιτητής, βρέθηκε μέσα σε αυτόν τον εξέχουσας σημασίας χώρο, γνωρίζοντας όλες τις προσωπικότητες του θεατρικού στερεώματος. Και τον αγάπησε πραγματικά και με πάθος. Παρ’ όλες τις καλές προθέσεις του και τους συναισθηματικούς δεσμούς που έχει με αυτόν, η λύση του προβλήματος δεν βρίσκεται στα χέρια του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Εμείς

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση