Μουσικές περιπλανήσεις του Νοεμβρίου…

Μουσικές περιπλανήσεις του Νοεμβρίου…
Spread the love

MOUSIKHΤα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων συνεχίζουν με τις συναυλίες τους και το Νοέμβριο να προσφέρουν στο κοινό μοναδικές μουσικές στιγμές, που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της μουσικής.
Athens Big Band την Κυριακή 2/11 στην Πλατεία Μοναστηρακίου παρουσιάζει μεγάλες Jazz δημιουργίες που άφησαν εποχή, ενώ την Κυριακή 30 /11, σας περιμένει στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου (ύψος Μακρυγιάννη) με έργα των Sammy Nestico& John Labarbera, οι οποίοι έχουν αφήσει ιστορία στην παγκόσμια σκηνή της Jazz μουσικής.
Και οι δύο συναυλίες ξεκινάνε στις 13.00. Μουσική διεύθυνση:Μάνος Θεοδοσάκης.

Η Συμφωνική Ορχήστρα συνεχίζει να ντύνει μουσικά τον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Κα-λουτά» με δύο συναυλίες υπό τη διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη. Την Τρίτη 4/11 ερμηνεύει Μεγάλες μορφές του μουσικού κλασικισμού με έργα J. Haydn, W. A. Mozart, ενώ την Πέμπτη 20/11 έργα των A. Honegger, A. Vivaldi, A. Piazzolla, J. Tavlas, E. Elgar, G. Holst, I. Stravinsky με σολίστ τους Στέλλα Τσάνη (βιολί) και Γιάννη Γεωργιάδη (βιολί). Ώρα έναρξης των συναυλιών: 20.30 Η Χορωδία, στην καρδιά του Φθινοπώρου, εμφανίζεται στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά» με νέο ρεπερτόριο την Τετάρτη 5/11 στις 20:30, με Μουσικές διαδρομές από τον 20ο στον 21ο αιώνα. Μουσική διεύθυνση: Σταύρος Μπερής

Την Τετάρτη 19/11 στις 20:00, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Βασ. Σοφίας 22) η Χορωδία παρουσιάζει τη «Μουσική των Αγγέλων» πλαισιωμένη από μουσικούς του συνόλου Sinfonia, με αφορμή τα 400 χρόνια από τον θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου. Το μουσικό πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο από τον ομότιτλο πίνακα και θα περιλαμβάνει μουσική από την εποχή και τις χώρες που έζησε ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος. Θα ακουστούν βυζαντινοί ύμνοι, θρησκευτική μουσική συνθετών από τη Βενετία, τη Ρώμη και την Ισπανία (Merulo, Marini, Monteverdi, Gabrielli, Palestrina, Morales), καθώς και οργανική μουσική από την Αναγέννηση και το Μπαρόκ (Cabezon, Pasquini, Narvaez κ.ά). Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής την Κυρια-κή 16/11, στην Πλ. Μοναστηρακίου μας Ταξιδεύει στην Ελληνική Μουσική με μια μουσική συναυλία πλημμυρισμένη από στίχους και νότες μεγάλων Ελλήνων δημιουργών. Η ίδια συναυλία θα επαναληφθεί την Κυριακή 23/11 στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου (ύψος Μακρυγιάννη). Ερμηνεύουν: Δώρα Λουϊζου και Μανώλης Σκουλάς. Μουσική διεύθυνση: Χρήστος Χαλκιάς Και οι δύο συναυλίες ξεκινάνε στις 13.00.

Η είσοδος του κοινού για τις συναυλίες είναι ελεύθερη.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση