Μήπως σας παχαίνουν τα όσα πίνετε;

Μήπως σας παχαίνουν τα όσα πίνετε;
Spread the love

Τα ποτά μας δίνουν πολλές θερμίδες και οι περισσότεροι δεν έχουμε ιδέα για το πόσο παχυντικά είναι.

19867466_shutterstock_95107324.limghandler

Έρευνα που έγινε σε 2000 ενήλικες από τη Βασιλική Ένωση για τη Δημόσια Υγεία έδειξε ότι το 75% δεν έχουν ιδέα πόσες θερμίδες μας δίνει ένα ποτήρι κρασί και ότι το 90% δεν ήξεραν πόσες θερμίδες έχει ένα ποτήρι μπύρα. Όλα αυτά συμβαίνουν παρά το γεγονός ότι ένας μέσος ενήλικος λαμβάνει το 10% των ημερήσιων θερμίδων του μέσω του αλκοόλ.

Το αποτέλεσμα ήταν οι 2 στους 3 ανθρώπους να ζητούν πλέον να αναγράφονται οι θερμίδες στα ποτά, οι οποίες προς το παρόν δεν είναι υποχρεωτικό να αναφέρονται βάση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, καθώς δεν πρόκειται για τρόφιμα. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι κινδυνεύουμε να πάρουμε πολλά κιλά μέσω των ποτών που καταναλώνουμε χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Ένας κατάλογος που δημιουργήθηκε περιγράφει πόσες θερμίδες μας δίνει το κάθε ποτό. Μία μονάδα αλκοόλης δίνει 56 θερμίδες και ισοδυναμεί με ένα μικρό ποτήρι κρασί.
* Ένα ποτήρι μπύρα περιέχει 180 θερμίδες όσες και ένα μικρό κομμάτι κέικ σοκολάτας.
* Ένα μεγάλο ποτήρι λευκό κρασί, 250 ml, ισοδυναμεί με 4 ψαροκροκέτες.
* Ένα κοκτέιλ από την άλλη πλευρά, μία πίνα κολάδα, μας δίνει τόσες θερμίδες όσο ένα μεγάλο χάμπουργκερ.
Τα παραδείγματα γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά όταν έχουν να κάνουν με το πόση γυμναστική χρειάζεται να κάνουμε για να κάψουμε τις θερμίδες των ποτών κάθε φορά. Έτσι, για να κάψουμε 2 μεγάλα ποτήρια μπύρα χρειάζεται να τρέξουμε για μισή ώρα και δύο διπλά μπέιλις απαιτούν 1 ώρα ποδήλατο για να καούν. Το εντυπωσιακό είναι ότι μία μαργαρίτα θα χρειαζόταν περισσότερες από 7 ώρες σεξ για να καεί.

Μάλιστα οι ερευνητές έκαναν και ένα σχετικό πείραμα σε μια παμπ. Οι θαμώνες βλέποντας να αναγράφονται στα ποτά οι θερμίδες κατανάλωσαν τελικά 400 θερμίδες λιγότερες ο καθένας κατά μέσο όρο.

 

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση