Μην ξεχνάτε τα παιδιά!

Μην ξεχνάτε τα παιδιά!
Spread the love

14 Φεβρουαρίου:

Εκτός από την Καρδιά των Ερωτευμένων

υπάρχει και μία άλλη Καρδιά

«Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

 

«Η Καρδιά του Παιδιού» αναδεικνύει τα προβλήματα

που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες

 

Το ξέρετε ότι:

 

  • Κάθε χρόνο γεννιούνται στην Ελλάδα περίπου 1.000 παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες, δηλαδή με προβλήματα και δυσπλασίες στην καρδιά.
  • Ο αριθμός των παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων που πρέπει απαραίτητα να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στη χώρα μας είναι της τάξης των 700-900.
  • Το κόστος της κάθε επέμβασης ξεκινάει από ένα ποσό που ανέρχεται στα € 20.000 και ποικίλλει, ανάλογα με την εξέλιξη του παιδιού και την κατάσταση της οικογένειας (εάν δηλ. οι γονείς είναι ασφαλισμένοι, ανασφάλιστοι ή άποροι).
  • Το σημαντικότερο εύρος των παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων αυτή τη στιγμή μπορούν να πραγματοποιηθούν στο “Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο”, στην Παιδιατρική Κλινική του “Μητέρα” και στη Γενική Παιδιατρική Κλινική “Ιασώ”.
  • Στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” το μοναδικό Δημόσιο Κέντρο, η Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική, αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί.
  • Ο χρόνος παραμονής των καρδιοπαθών παιδιών στα χειρουργικά κέντρα, ξεκινά από 15 ημέρες και φτάνει μέχρι και τους 7 μήνες, ενώ τα παιδιά που έρχονται από την επαρχία αναγκάζονται να αναζητήσουν και στέγη στην Αθήνα για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

αρχείο λήψηςΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Συγγενών Καρδιοπαθειών στις 14 Φεβρουαρίου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας, Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού» αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα καρδιοπαθή παιδιά στην Ελλάδα σήμερα, καλώντας την κοινωνία και την πολιτεία να «δείξουν την αγάπη τους», υποστηρίζοντας το δικαίωμα των καρδιοπαθών παιδιών στη ζωή.

 

1 στα 100 παιδιά που έρχονται στη ζωή σήμερα γεννιέται με Συγγενή Καρδιόπαθεια, μια γενετική ανωμαλία που απειλεί τη ζωή του βρέφους από τον πρώτο χρόνο και απαιτεί άμεση χειρουργική επέμβαση, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Με τη σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση τα παιδιά αυτά μπορούν να κερδίσουν το δικαίωμα στη ζωή και την πλήρη ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο ως ισότιμα μέλη. Στην Ελλάδα, υπάρχουν σημαντικές αδυναμίες ως προς την υποστήριξη αυτών των παιδιών με αποτέλεσμα τη σημαντική επιβάρυνση των οικογενειών τους, την παρουσίαση δυσκολιών στην ολοκλήρωση του έργου των γιατρών και συχνά την αναζήτηση περίθαλψης στο εξωτερικό.

 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Η Καρδιά του Παιδιού» επιθυμεί να στείλει ένα μήνυμα αγάπης, αφυπνίζοντας τους αρμόδιους φορείς και ευρύτερα την κοινωνία ως προς τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες και οι οικογένειες τους. Πεποίθηση του Συλλόγου είναι το δικαίωμα των παιδιών αυτών στη ζωή και προς την κατεύθυνση αυτή υλοποιεί παρεμβάσεις, δράσεις υποστήριξης των οικογενειών, καθώς  και ενέργειες για την ευαισθητοποίηση του κοινού. Περισσότερα από 2.000 παιδιά έχουν βρει υποστήριξη μέσω του Σωματείου, που καταγράφει 1.500 μέλη, ενώ κατά το περασμένο έτος αυξήθηκαν σημαντικά τα αιτήματα των οικογενειών προς το Σύλλογο για υποστήριξη, ιδιαίτερα λόγω της οικονομικής κρίσης.  Με αφορμή την 14η Φεβρουαρίου, Δείχνουμε την Αγάπη μας και Στηρίζουμε την «Καρδιά του Παιδιού», καλώντας στο 210 3218488, μέσω της ιστοσελίδας www.kardiapaidiou.gr, ή στο FB www.facebook.com/SyllogosKardiaPaidiou

 

 

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση