Μια Ευχή – Ένα Μεγάλο Χαμόγελο

Μια Ευχή – Ένα Μεγάλο Χαμόγελο
Spread the love

MAW

Το Pedigree® με το πρωτοποριακό πρόγραμμα ‘Pets for Kids’ το οποίο άρχισε να εφαρμόζεται από το 2013 για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έχει στόχο να δείξει στην πράξη τη θετική επίδραση των κατοικιδίων στην αρμονική ανάπτυξη των παιδιών.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες του WALTHAM® Centre for Pet Nutrition, υπάρχει σαφής τεκμηρίωση σχετικά με τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στην υγεία, την ψυχική διάθεση και την ευεξία των παιδιών, η συναναστροφή τους με τα κατοικίδια.

Για την περίοδο 2014-15, το πρόγραμμα ‘Pets for Kids’ έρχεται ως αρωγός του Οργανισμού Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), συμβάλλοντας στην προσπάθεια υλοποίησης Ευχών που σχετίζονται με την αλληλεπίδραση παιδιών και κατοικιδίων. Ο Παγκόσμιος Φιλανθρωπικός Οργανισμός έχει ως αποστολή να πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών 3-18 ετών που αντιμετωπίζουν απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για Ζωή, με Χαρά, Δύναμη κι Ελπίδα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 9 Μαΐου, η εκπλήρωση από το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) της συγκινητικής ευχής της ενδεκάχρονης Μαριλένας για την απόκτηση της δικής της παιδικής χαράς στην αυλή της πολυκατοικίας που διαμένει μαζί με τα αδέλφια της και τις αγαπημένες της σκυλίτσες Ήρα και Μαλού, ενέπνευσε τους ανθρώπους του προγράμματος Pets for Kids.

Έτσι, με τη βοήθεια εθελοντών του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), οργανώθηκε η ‘αποκάλυψη’ στη Μαριλένα της παιδικής χαράς που περιλαμβάνει και χώρο φιλοξενίας-παιγνιδιού των σκύλων της – ενός ξεχωριστού δώρου γενεθλίων που θα της χαρίζει ευχάριστες στιγμές ξενοιασιάς, παρέα με τα αδέλφια της, τους αγαπημένους της φίλους και τις χαριτωμένες Ήρα και Μαλού. Σύμφωνα με τους γονείς της Μαριλένας, είναι εμφανή τα οφέλη που η κόρη τους αντλεί μέσω της συντροφιάς με τους δύο υπέροχους σκύλους της οικογένειας.

Η ενθουσιώδης ανταπόκριση για το πρόγραμμα Pets for Kids’ από το κοινό, τους εμπορικούς συνεργάτες, τα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά -το κυριότερο- από τα ίδια τα παιδιά, δίνει την απαραίτητη ώθηση στο πρόγραμμα ώστε να συνεχίσει, μέσω των πρωτοβουλιών που εφαρμόζει, να χαρίζει περισσότερα χαμόγελα στα παιδιά και να παρακινεί ακόμη περισσότερους γονείς να κάνουν τα κατοικίδια μέλη της οικογένειάς τους.

Για περισσότερες πληροφορίες: Χαρά Γκίνη, hgini@oneteam.gr & 2107259500 (εσωτ.:108)

Για τους συντάκτες:

Πόσο σημαντικά είναι τα κατοικίδια στη ζωή των παιδιών

Οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι τα ζώα μπορούν να λειτουργήσουν ως προστασία από στρεσογόνους παράγοντες, μετριάζοντας το αίσθημα της δυσφορίας που προκαλούν οι αγχωτικές εμπειρίες, μειώνοντας την αίσθηση του σωματικού και συναισθηματικού πόνου, ενώ η κατοχή ενός σκύλου, ειδικότερα, μπορεί να προάγει έναν πιο υγιεινό και περισσότερο δραστήριο τρόπο ζωής.

Επίσης τα κατοικίδια παρέχουν στα παιδιά συναισθηματική υποστήριξη και ένα αίσθημα ασφάλειας. Το κατοικίδιο μπορεί να ενδυναμώσει ουσιαστικά την κοινωνικότητα ακόμα και των πιο «δειλών» μικρών παιδιών.

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι όλο και περισσότερες οικογένειες υιοθετούν ένα κατοικίδιο και το θεωρούν μέλος τους. Επίσης, ένα απογοητευτικό γεγονός δείχνει ότι στις ΗΠΑ ένα παιδί είναι πιο πιθανό να μεγαλώνει με κάποιο κατοικίδιο παρά με τον πατέρα του. Τα στοιχεία αυτά υποστηρίζουν τη σημασία της κατανόησης του ρόλου των κατοικίδια ζώα παίζουν στη ζωή μας .

PetsforKids 1

WALTHAM ® Centre for Pet Nutrition

To WALTHAM® Centre for Pet Nutrition είναι ένα από τα εγκυρότερα ερευνητικά κέντρα στον κόσμο για τη φροντίδα, τη συμπεριφορά και τη διατροφή των κατοικίδιων ζώων και βρίσκεται πίσω από κάθε διατροφική καινοτομία του Pedigree®. Οι έρευνες διεξάγονται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του WALTHAM® στην αγγλική ύπαιθρο, όπου φιλοξενούνται περισσότερα από 650 κατοικίδια και απασχολούνται περισσότεροι από 150 επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων.

Βασικά πεδία έρευνας είναι η διατροφή και η συμπεριφορά των ζώων συντροφιάς, καθώς και η σχέση που αναπτύσσουν με τους ανθρώπους.

Print

Για την Mars Hellas

Το Pedigree® στην Ελλάδα διανέμεται από την εταιρεία Mars Hellas, που απασχολεί σήμερα 140 εργαζομένους και δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 1983 στις κατηγορίες της σοκολάτας, του ρυζιού και των τροφών για κατοικίδια, με τα προϊόντα: σοκολάτες MARS®, TWIX®, SNICKERS®, BOUNTY®, M&M’s® και Maltesers®, τσίχλες Orbit® και 5®, ρύζι και σάλτσες UncleBen’s®, σάλτσες DOLMIO® και ζωοτροφές Pedigree®, Whiskas®, Sheba®, PERFECT FIT®, CATSAN®, Cesar®, Chappi®, Frolic®, Kitekat® και Nutro®. Στην Ελλάδα μέσω των τροφών για κατοικίδια και μέσω συνεργασιών και ειδικά προσαρμοσμένων στις ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας προγραμμάτων, η Mars Hellas επιδιώκει να συνεισφέρει στην ενημέρωση για τα οφέλη της αλληλεπίδρασης των παιδιών με κάποιο κατοικίδιο, δηλαδή στην ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών και την συναισθηματική υποστήριξη που μπορούν να παρέχουν.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση