Μέρη ξεχασμένα σε άλλες εποχές (Foto)

Μέρη ξεχασμένα σε άλλες εποχές (Foto)
Spread the love

time4-656x410

Μυστηριώδεις άδειοι δρόμοι, κτίρια καλυμμένα από κληματαριές, σκουριασμένα αυτοκίνητα και σπίτια «πνιγμένα» στην άμμο.

Εκεί όπου ο χρόνος έχει σταματήσει αρκετές δεκαετίες πίσω.

Εικόνες από μέρη ξεχασμένα στο χρόνο.

Κληματαριές «σκαρφαλώνουν» τους παλιούς πέτρινους τοίχους, εισβάλλουν μέσα από ανοιχτά παράθυρα και πόρτες και επεκτείνονται στο εσωτερικό κτιρίων χαράσσοντας το δικό τους δρόμο.

Αυτές οι εικόνες ανήκουν σε ένα χωριό ξεχασμένο στο χώρο στο νησί Shengshan της Κίνας, ένα από τα περίπου 400 νησιά που απαρτίζουν τα νησιά Shengsi στην ανατολική επαρχία Zhejiang.

time1

Η μητέρα φύση έχει πάρει και πάλι το «πάνω χέρι» και το μοναδικό σημάδι ζωής είναι από τα ζώα, τα πουλιά και τα έντομα που ζουν εκεί.

Κάποτε το νησί αυτό αποτελούσε έναν ακμάζοντα κόμβο αλιείας, όμως εγκαταλείφθηκε πριν από αρκετά χρόνια και με τον καιρό μεταμορφώθηκε σε μια πράσινη ζούγκλα ανάμεσα στα εγκαταλελειμμένα κτίρια.

time2

Στο κέντρο του Παρισιού υπάρχει μια πανέμορφη πράσινη ζώνη  σε ένα εγκαταλελειμμένο χώρο από το 1934, μήκους 19 μιλίων. Τώρα, αποτελεί τον «παράδεισο» καλλιτεχνών γκράφιτι και φυσιολατρών, με τους κατοίκους της γαλλικής πρωτεύουσας να δηλώνουν ένθερμοι οπαδοί για την προστασία του.

time3

Άλλες φωτογραφίες, που δημοσίευσε η Daily Mail, δείχνουν τι επικρατεί σήμερα στο άλλοτε ζωντανό χωριό γερμανών μεταλλωρύχων στην έρημο της Ναμίμπια, το οποίο πλέον «πνίγεται» στην άμμο.

time9 - Αντίγραφο

time10

time11

Ένας ναός στην ιστορική πόλη Ayutthaya, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, έχει «θαφτεί» κάτω από τεράστιους κορμούς δέντρων, ενώ στη Ρωσία ένα παλιό ναυπηγείο σε ένα όρμο στα νότια της περιοχής Petropavlovsk-Kamchatsky αποτελεί το «καταφύγιο» μιας συλλογής από σκουριασμένα σκαριά βουτηγμένα στο χιόνι και τον πάγο.

time4

time5

time6

time7

Το γαλλικό χωριό Oradour-sur-Glane με τα ερειπωμένα κτίρια και εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά, αποτυπώνει με μακάβριο τρόπο τις συνέπειες από την επίθεση στρατιωτών των ναζί. Οι κάτοικοι του χωριού σφαγιάστηκαν το 1944. Αποτελεί μια ανατριχιαστική κάψουλα του χρόνου, με τα καμένα σπίτια να στέκουν ακριβώς όπως ήταν την ημέρα που πυρπολήθηκαν. Το αυτοκίνητο του δημάρχου βρίσκεται ακόμα σκουριασμένο στον κεντρικό δρόμο.

time8

Στην κοιλάδα των μύλων στο Σορέντο της Ιταλίας, η υγρασία έχει δημιουργήσει ένα μικροκλίμα που αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευνοϊκό για την ανάπτυξη φτερών. Οι τουρίστες επισκέπτονται την κοιλάδα για να απολαύσουν τη δύναμη της φύσης.

time12

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση