Με επιτυχία πέρασαν τα stress test και οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες

Με επιτυχία πέρασαν τα stress test και οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες
Spread the love

5cf75633ad4ffba84dbf7f092bcd75ff_L

Εξαιρετικά καλά τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών που αποδεικνύουν την πολύ καλή κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας. 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τα αποτελέσματα από της άσκησης προσημείωσης ακραίων καταστάσεων, των αποκαλούμενων “stress test” για τις μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης και οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες, Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Eurobank τα πέρασαν με επιτυχία. 

Παρά το γεγονός ότι τα τεστ δείχνουν κεφαλαιακές ανάγκες για Εθνική Τράπεζα (930 εκατομμύρια ευρώ) και Eurobank (1,76 δισεκατομμύρια ευρώ), η ΕΚΤ σε σημείωσή της δηλώνει ικανοποιημένη από τις ως τώρα αυξήσεις μετοχιού κεφαλαίου στις οποίες έχουν προβεί τα ελληνικά ιδρύματα και κρίνει πως δεν απαιτείται περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυσή τους.

Συγκεκριμένα, η Ευρωτράπεζα σημειώνει πως υπό το σενάριο δυναμικού ισολογισμού η Εθνική και η Eurobank δεν έχουν «κανένα ή πρακτικά κανένα [κεφαλαιακό] κενό αν ληφθεί υπόψη το συνολικό κεφάλαιο που έχουν ήδη συγκεντρώσει» τα σχέδια αναδιάρθωσής τους και την πρόσφατα ψηφισμένη διάταξη για τον αναβαλλόμενο φόρο.

 

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση