Μαθητές από τον Καναδά και το Κολλέγιο Ανατόλια

Μαθητές από τον Καναδά και το Κολλέγιο Ανατόλια
Spread the love

Μαθητές από τον Καναδά και το Κολλέγιο Ανατόλια εξωράισαν το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με αναπηρία Θεσσαλονίκης «Άγιος Δημήτριος»

008574

Τον εξωραϊσμό και την ανακαίνιση χώρων του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με αναπηρία «Άγιος Δημήτριος» είχε ως αποτέλεσμα η σύμπραξη μαθητών από το Πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου (IB Diploma Program) του Κολλεγίου Ανατόλια και του αντίστοιχου προγράμματος του Upper Canada College of Toronto του Καναδά.

Στη δράση συμμετείχαν περίπου 60 μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια – οι 15 από τους οποίους ανέλαβαν την οργάνωση και τον συντονισμό του εγχειρήματος – , και 26 μαθητές από τον Καναδά. Ο στόχος ήταν η ενίσχυση του Κέντρου «Άγιος Δημήτριος», ενός φορέα που το ΙΒ του Κολλεγίου Ανατόλια υποστηρίζει ενεργά τα τελευταία χρόνια μέσω του Προγράμματος Εθελοντισμού του. Οι μαθητές και των δύο σχολείων εργάστηκαν επί μία εβδομάδα εντατικά και με πολύ ενθουσιασμό μεταμορφώνοντας κοινόχρηστους χώρους του Κέντρου «Άγιος Δημήτριος».

008567«Σε μια εποχή άκρατου ανταγωνισμού και ατομικισμού, νέοι άνθρωποι προτείνουν ένα άλλο μοντέλο συνύπαρξης, αυτό της κοινωνίας της αλληλεγγύης και της συνοχής» ανέφερε σχετικά η κ. Συλβάνα Καρασαββίδου, Πρόεδρος του Κέντρου Φροντίδας Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας για τη συνεργασία των δύο σχολείων. «Νέα παιδιά από τον Καναδά μαζί με μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια, γίνονται ομάδα, συγκεντρώνουν χρήματα από το χαρτζιλίκι τους και τα διαθέτουν μαζί με το χρόνο τους για τα παιδιά με αναπηρίες του ΚΕΠΕΠ ‘Άγιος Δημήτριος’. Με κέφι και πολλή δουλειά μεταμόρφωσαν τους χώρους του ιδρύματος, αυλές και χώρους κατοικίας, τους ζωντάνεψαν με ζωγραφιές και χρώματα στους τοίχους αλλά και λουλούδια στα παρτέρια και τις αυλές. Φεύγοντας, άφησαν κομμάτι της ψυχής τους μαζί με τα χρώματα, τα σχέδια και το αποτύπωμά τους στους τοίχους του ιδρύματος. Τους ευχαριστούμε».

Το πρόγραμμα σπουδών του ΙΒ περιλαμβάνει τη συστηματική συμμετοχή των μαθητών σε δράσεις εθελοντισμού, στο πλαίσιο του γενικότερου στόχου του προγράμματος για την καλλιέργεια της προσωπικότητας των παιδιών.

008589

Το καλοκαίρι του 2013 μαθητές, πάλι από το Upper Canada College, είχαν συμπράξει με μαθητές του ΙB του Κολλεγίου Ανατόλια και του 18ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα τον εξωραϊσμό και την ανακαίνιση του δημόσιου σχολείου στην περιοχή της Τούμπας.

«Οι μαθητές μας ένωσαν για ακόμη μία φορά τις δυνάμεις τους με τους συνομηλίκους τους από τον Καναδά, για να προσφέρουν τον χρόνο τους την καλή τους διάθεση και κυρίως μεγάλη χαρά στα παιδιά του Αγίου Δημητρίου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, έστειλαν το αισιόδοξο μήνυμα ότι ο καθένας μπορεί να έχει ουσιαστικό ρόλο στη βελτίωση της κοινότητάς τους» δήλωσε με την ολοκλήρωση των εργασιών η Διευθύντρια του Προγράμματος IB Diploma Program του Κολλεγίου κ. Άννα Μπίλλη – Πετμεζά.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση