Μαρία Γ. Δρακωνάκη: Αλήθεια τι είναι το «εμείς»;

Μαρία Γ. Δρακωνάκη: Αλήθεια τι είναι το «εμείς»;
Spread the love

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΙΣΤΗΣ ΙΔΙΩΤΩΝ

Attica bank

drakonaki

Ποιοι είναι αυτοί που περιλαμβάνονται σ’ αυτή την τόσο δυνατή λέξη; Πόσα «εγώ» εμπεριέχει; Είναι τα «εγώ» η γενεσιουργός αιτία του; Σε πόσα «εμείς» μπορούμε να υπάρχουμε σαν όντα, σαν «εγώ»;….

Είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε, να εξηγήσουμε πως «εμείς» μπορούμε να διαφοροποιηθούμε από το «εγώ». Στενά τα όρια αλλά και τόσο διακριτά.

Στο «εμείς» είμαστε όλοι, που εντασσόμαστε στην οικογένειά μας, στην εργασία μας, στις κοινωνικές μας συναθροίσεις, στις αθλητικές μας ομάδες. Είμαστε στο «μαζί».

Όλα τα διαφορετικά μας «εγώ» βρίσκονται παντού μέσα στο «εμείς». Εντάσσονται, εξελίσσονται και μεταμορφώνονται μέσω της προσωπικής μας καλλιέργειας και ανέλιξης. Και χάνουν την ξεχωριστή τους οντότητα. Αποκτούν ομοιογένεια και δύναμη για δημιουργία.

Το ίδιο θαυματουργά θα μπορούσαν τα «εγώ» μας να υποχωρούσαν μπροστά στο «εμείς» προκειμένου το εργασιακό μας περιβάλλον να αναπτυσσόταν και «εμείς» να μεγαλουργούσαμε.

Τότε είναι που η δύναμη του «μαζί» θα μας είχε χαρίσει διακρίσεις και αναβαθμίσεις. Και δεν θα υπήρχαν αγωνίες για πρωτιές. Το όφελος πλουσιοπάροχα ισομερώς μοιρασμένο σε χαμογελαστά πρόσωπα και ικανοποιημένες συνειδήσεις.

Και «εμείς» απλά μυημένοι πως μόνοι μας δεν πάμε πουθενά μακρύτερα από το σημείο αναφοράς μας. «Εμείς» απλά μυημένοι πως «μαζί» πάμε παντού….

 

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση