Μάρεα Λαουτάρη-Δεληγιάννη: Δεν θα έπρεπε να έχεις γεννηθεί

Μάρεα Λαουτάρη-Δεληγιάννη: Δεν θα έπρεπε να έχεις γεννηθεί
Spread the love

Η Ερμηνεία που δίνεις σε ένα γεγονός καθορίζει την ποιότητα της ζωής σου

Αυτός είναι ο τίτλος ενός βιβλίου που δημιουργείται αυτή τη στιγμή από έναν Αμερικάνο συνάδελφο Life Coach, τον Craig. Μου έκανε εντύπωση ένα post που ανάρτησε στη σελίδα των Life Coaches στο Facebook και ομολογούσε τη δική του ιστορία ζωής. Ο Craig, γεννήθηκε ως αποτέλεσμα βιασμού του πατέρα του προς τη μητέρα του, όπως και τα υπόλοιπα αδέρφια του. Η ίδια η μητέρα φρόντιζε να επαναλαμβάνει διαρκώς αυτό το γεγονός και στα τέσσερα παιδιά της συνοδεύοντας μάλιστα την ιστορία της με τη φράση «…και γι’αυτό δεν θα έπρεπε ποτέ να έχεις γεννηθεί» κάτι που ομολογουμένως δεν βοηθάει ιδιαίτερα στην αυτοεκτίμηση ενός παιδιού. Σε ηλικία 8 χρονών ο Craig μπήκε σε ορφανοτροφείο μαζί με τα υπόλοιπα αδέρφια του και στη συνέχεια μετακινήθηκε σε διάφορες οικογένειες προς υιοθεσία ενώ η μητέρα εισήχθη σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Μέχρι τα 18 του χρόνια δεν γνώριζε γραφή και ανάγνωση και δεν ήξερε να κάνει καμία άλλη δουλειά εκτός του να πλένει πιάτα.

Σήμερα είναι ένα επιτυχημένος Life Coach με έδρα το Τόκιο κερδίζοντας χιλιάδες δολάρια από τις συνεδρίες και τα σεμινάριά του, ενώ σύντομα θα εκδόσει και το βιβλίο του με τίτλο «Δεν θα έπρεπε να έχεις γεννηθεί» στο οποίο περιγράφει τη ζωή του και πως τα κατάφερε. Όπως ο ίδιος λέει, είναι ο μοναδικός από τα 4 παιδιά εκείνης της οικογένειας που τελικά σπούδασαν και προόδευσαν, οι υπόλοιποι παραμένουν στους δρόμους και στη «δυσοσμία» μια ζωής που εξ’αρχής δεν έδωσε τα απαραίτητα εφόδια σε κανένα από τα τέσσερα αδέρφια.

Η απάντηση στην ερώτηση «πως μπορεί να γίνει αυτό;» κρύβεται στην ερμηνεία που δίνει κάθε άνθρωπος στα γεγονότα της ζωής του αλλά και στο κίνητρο που προκύπτει όταν αισθανθείς ότι «Φτάνει Πια! Δεν τη θέλω αυτή τη ζωή γι’αυτό και θα κάνω τα πάντα για να την αλλάξω». Αν αυτό το θελήσεις τόσο όσο και την επόμενη ανάσα σου, τότε όλα είναι πια δυνατά για εσένα.

Ακόμα και σε λιγότερο ακραίες συνθήκες, ακόμα και σε εξαιρετικές οικογένειες, η πορεία του παιδιού και η εξέλιξή του στην ενήλικη ζωή μοιάζει να έχει τις ρίζες της στην ΕΡΜΗΝΕΙΑ που έδωσε το μυαλό στα γεγονότα. Εάν για παράδειγμα, αποφασίσεις να πιστέψεις «αυτή είναι η μοίρα μου και δεν μπορώ να ξεφύγω» έχεις δίκιο. Αν αποφασίσεις «αυτό που μου συμβαίνει δεν μου ταιριάζει, δεν το θέλω, όμως θα το χρησιμοποιήσω για να μάθω κάτι καινούργιο ώστε μετά να ακολουθήσω διαφορετικό δρόμο» έχεις και πάλι δίκιο και πιθανότατα αυτό θα συμβεί.

Συνήθως οι πρώτες ερμηνείες που έρχονται στο μυαλό έρχονται από τον «αυτόματο πιλότο» και δεν είναι οι καλύτερες παρόλο που μοιάζουν λογικές και αληθινές.

Αν όμως δοθεί Θετική Ερμηνεία ότι «αυτό» που ζω δεν το θέλω και αποφασίζω να αλλάξω τις συνθήκες της ζωής μου όποιο κι αν είναι το κόστος, τότε γινόμαστε οι ίδιοι θαυμαστά παραδείγματα που εμπνέουν πολλούς άλλους ανθρώπους. Όλοι ήμαστε ικανοί να δώσουμε μια καλύτερη ερμηνεία στο γεγονός που βιώνουμε, μια ερμηνεία αληθινή που όμως δεν μας οδηγεί σε αδιέξοδο.

Η δική μου πρόταση, κάτι το οποίο εφαρμόζω σε συνεργασία με τους πελάτες μου και καταφέρνουμε μαζί «θαύματα», είναι να γίνετε νέοι Σέρλοκ Χολμς ανακαλύπτοντας την ικανότητά σας να βρίσκετε διαφορετικές ερμηνείες σε ότι σας συμβαίνει. Δείτε τα γεγονότα από εναλλακτικές οπτικές και βρείτε τα «δώρα» που κρύβονται για εσάς πίσω από αυτές. Π.χ. Ο «φόβος» μπορεί να προέρχεται από την πρόθεση του εαυτού σας να σας προστατεύσει από κάτι επικίνδυνο. Το «άγχος» μπορεί να είναι η κινητήριος δύναμη για να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμά σας, να βάλετε προτεραιότητες και να δουλέψετε πιο αποτελεσματικά σε αυτό που επιθυμείτε να καταφέρετε. Τα παραδείγματα είναι ατέλειωτα.

Όταν φτάσετε σε μια ερμηνεία που θα σας κάνει να αισθάνεστε Δύναμη και Ενέργεια να προχωρήσετε μπροστά, επιλέξτε την.

Η μοίρα του ανθρώπου δημιουργείται στο εδώ και τώρα, δεν είναι προδιαγεγραμμένη. Οι αποφάσεις που θα πάρετε σήμερα σας οδηγούν σε συναισθήματα, συμπεριφορές, πράξεις και αποτελέσματα (και αυτά καθορίζουν το μέλλον σας).

Εφόσον μας δόθηκε το δώρο του «δημιουργού» της ίδιας της ζωής μας, δεν μένει παρά να χρησιμοποιήσουμε θετικά το μυαλό μας για να ζήσουμε μια ζωή όπως μας αξίζει.

sample

Καλή επιτυχία και Καλή Χρονιά!

 

Μάρεα Λαουτάρη-Δεληγιάννη

Life Coach

1+1=2 Life & Relationship Coaching

Πιστοποιημένη από τον Οργανισμό RMT Life Coaching, USA

 

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση