Λεωφορεία δίχως συγκεκριμένο προορισμό καθιερώνει ο ΟΑΣΑ για τους συνταξιούχους

Λεωφορεία δίχως συγκεκριμένο προορισμό καθιερώνει ο ΟΑΣΑ για τους συνταξιούχους
Spread the love

Leaving-TownΣειρά από δρομολόγια λεωφορείων ειδικά σχεδιασμένα για συνταξιούχους αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες ο ΟΑΣΑ σύμφωνα με πηγές μέσα από το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

Μιλώντας στο «Κουλούρι», ο αρμόδιος υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως επιθυμία των εμπνευστών του σχεδίου είναι τα καινούρια δρομολόγια να τονίζουν τη σημασία που έχει το ταξίδι έναντι του προορισμού. Γι’ αυτόν τον λόγο, κάθε διαδρομή θα καλύπτει ένα εξαιρετικά μεγάλο μέρος της Αττικής, κάνοντας ελάχιστες στάσεις, ενώ παράλληλα θα είναι κυκλική προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι επιβάτες δεν έχουν στην πραγματικότητα να πάνε κάπου. «Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό μέτρο. Οι συνταξιούχοι θα αφήσουν την πρέφα και τα καφενεία και θα χαρούν τις ομορφιές της Αθήνας μέσα από την ασφάλεια που θα τους παρέχει το λεωφορείο. Ουσιαστικά τους προσφέρουμε έναν οικονομικότατο τρόπο να ξοδέψουν τον χρόνο τους κάνοντας νέες φιλίες και γνωρίζοντας καλύτερα την πρωτεύουσα».

Τέλος, οι διαδρομές αναμένεται να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 2 Ιουνίου και θα διαρκέσουν πιλοτικά όλο το καλοκαίρι, ενώ οι υπεύθυνοι εκτιμούν πως τουλάχιστον ένα στα τέσσερα λεωφορεία θα διαθέτει κλιματισμό.

Πηγή

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση