Λεμονάτο κοτόπουλο με μυρωδικά και σκόρδο

Λεμονάτο κοτόπουλο με μυρωδικά και σκόρδο
Spread the love

lemonati_s_382_382

Υλικά

 4 στήθη κοτόπουλου με τη πέτσα τους
 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 
 4 κρεμμυδάκια
 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού 
 1 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού ψιλοκομμένο
 1 κ.σ. ρίγανη και
 αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλου και τα τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο πυρέξ, με τη πέτσα προς τα επάνω.
Κόβετε τα λεμόνια σε 6-8 φέτες και τις τοποθετείτε ανάμεσα στο κοτόπουλο και στη βάση του πυρέξ.
Βάζετε το πυρέξ με το κοτόπουλο στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για δευτερόλεπτα το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς.
Στο τέλος ρίχνετε το κρασί και σβήνετε τη φωτιά.
Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και το θυμάρι, ανακατεύετε καλά και περιχύνετε με το ζεστό μείγμα τα στήθη κοτόπουλο.
Φροντίζετε να αλειφθούν καλά τα στήθη με τη βοήθεια με ένα πινέλο.
Προσθέτετε σε κάθε στήθος από 1 κλωναράκι θυμάρι.

Ψήνετε στο φούρνο για 30-40 λεπτά.
Βγάζετε το πυρέξ από το φούρνο.
Μεταφέρετε τα στήθη σε μια πιατέλα, τα σκεπάζετε με αλουινόχαρτο και τα αφήνετε για 3-5 λεπτά να σταθούν.

Βγάζετε το αλουμινόχαρτο περιχύνετε με τη σάλτσα του ταψιού.
Μπορείτε να το σερβίρετε με πουρέ, πατάτες τηγανιτές ή μια μεγάλη σαλάτα.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση