Κουνουπίδι ογκραντέν
Υλικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι
- 2-4 καρότα
- 100 γρ. γραβιέρα η παρμεζάνα
- 1/2 κιλό γάλα
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- λευκό πιπέρι
- Αλλαντικά ψιλοκομμένα (πάριζα, λουκάνικο κ.α.)
Εκτέλεση
Βράζετε το κουνουπίδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει και τα καρότακαι τα καρότα. Το στραγγίζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Βουτυρώνετε ελαφρά το πυρέξ. Τοποθετείτε μέσα το κουνουπίδι και το πιπερώνετε ελαφρώς. Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ προσθέτετε λίγο γάλα, το τυρί και τα αλλαντικά. Aνακατεύετε και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο. Ρίχνετε το μίγμα πάνω από το κουνουπίδι που στρώσατε με τα καρότα στο πυρέξ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-200 C. Τοποθετείτε μέσα το πυρέξ και ψήνετε για 15-20’ λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.
Καλή όρεξη !