Πωλείται το κάστρο του κόμη Δράκουλα των Καρπαθίων: Διαθέτει άπειρες κρεβατοκάμαρες αλλά και μπουντρούμια – Ποιος ήταν ο πραγματικός Δράκουλας και ποιος του ”παραμυθιού”;

Πωλείται το κάστρο του κόμη Δράκουλα των Καρπαθίων: Διαθέτει άπειρες κρεβατοκάμαρες αλλά και μπουντρούμια – Ποιος ήταν ο πραγματικός Δράκουλας και ποιος του ”παραμυθιού”;
Spread the love
Πωλείται το κάστρο του κόμη Δράκουλα στην Τρανσυλβανία. Μεσιτικό γραφείο έχει αναλάβει την πώληση του διάσημου κάστρου και εξετάζει προσφορές.

Πωλητήριο στο κάστρο του κόμη Δράκουλα στην Τρανσυλβανία

«Εάν κάποιος έρθει με μία λογική προσφορά, θα δούμε ποιος είναι, τι προτείνει και θα εξετάσουμε σοβαρά την ιδέα» δηλώνει ο Μαρκ Μέιερ του μεσιτικού γραφείου Herzfeld and Rubin που έχει αναλάβει την πώληση του κάστρου.

Το κάστρο Μπραν χτίστηκε το 1212 και βρίσκεται στην πόλη Μπρασόφ.

Το κάστρο έγινε ευρύτερα γνωστό παγκοσμίως χάρη στον Μπραμ Στόκερ, ο οποίος το 1897 έγραψε μια ιστορία τρόμου με ήρωα τον κόμη Δράκουλα. Ωστόσο αυτός ο κόμης Δράκουλας, δεν είναι ο ίδιος με τον ένοικο του κάστρου Μπραν, αναφέρει το in.gr

Στο κάστρο έμενε ο πρίγκιπας Βλαντ -πρόκειται για τον Βλαντ τον Ανασκολοπιστή, γνωστό και ως κόμη Δράκουλα- που κατά τον 15ο αιώνα το χρησιμοποίησε ως ορμητήριο.

http://blog.paradizo.com/wp-content/uploads/2010/10/dracula-castle-halloween.jpg

Οι μύθοι λένε ότι ο κόμης Δράκουλας έζησε ελάχιστα στο κάστρο, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι του ανήκε.

Το κάστρο διαθέτει πολλές κρεβατοκάμαρες, όχι μόνο για να κοιμίσει μερικούς, δούκες και δούκισσες, αλλά και υπηρέτες και στρατιώτες. Και, φυσικά, όπως κάθε τρομακτικό κάστρο που σέβεται τον εαυτό του, διαθέτει και μπουντρούμια.

Στη δεκαετία του 1920 το κάστρο δόθηκε στη βασίλισσα Μαρί, εγγονή της βασίλισσας Βικτωρίας της Βρετανίας.

Όταν πέθανε το 1938 το άφησε στην κόρη της, η οποία στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το μετέτρεψε σε νοσοκομείο για τους τραυματίες πολέμου.

http://www.wonderfulromania.ro/wp-content/uploads/2011/09/castel_bran_aka_dracula_castle.jpg

Το 1948 οι κομμουνιστές ανήλθαν στην εξουσία και έδωσαν τελεσίγραφο στην βασιλική οικογένεια να εγκαταλείψει το κάστρο μέσα σε ένα 24ωρο.

Μετά την πτώση του καθεστώτος του Τσαουσέσκου, το κάστρο δόθηκε ξανά στη βασιλική οικογένεια.

Το κάστρο ανήκει στον αρχιτέκτονα Ντόμινικ φον Χάπσμπουργκ, ανιψιό του τελευταίου βασιλιά της Ρουμανίας.

http://www.thelovelyplanet.net/wp-content/uploads/2011/10/bran_castle_romnia1-950x633.jpg

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται προσπάθειες για την πώληση του κάστρου. Παρόμοιες προσπάθειες είχαν γίνει και το 2007.

Δεν είναι γνωστό πόσο ζητάει ο φον Χάπσμπουργκ για το κάστρο. Πληροφορίες θέλουν να έχει κάνει πρόταση στη ρουμανική κυβέρνηση να το αγοράσει για 80 εκατομμύρια δολάρια.

http://www.outtheresomewhere.ca/wp-content/uploads/2010/06/Bran-Castle-Romania-1964.jpg

Οι κληρονόμοι ελπίζουν ότι το ρουμανικό κράτος θα ενδιαφερθεί για τα έσοδα που προσφέρει ετησίως το κάστρο και θα θελήσουν να τα μεγιστοποιήσουν.

http://impressivemagazine.com/wp-content/uploads/2013/10/Bran_castle_yard.jpeg

Πηγή

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση