Κλιματικές αλλαγές-Μπορούν οι πολίτες να συμμετάσχουν στην διάσωση του Βίου

Κλιματικές αλλαγές-Μπορούν οι πολίτες να συμμετάσχουν στην διάσωση του Βίου
Spread the love

Κλιματικές αλλαγές emeis (2) emeis

Οι Ροταριανοί Όμιλοι Ψυχικού, Φιλοθέης ,Ηρακλείου-Αττικής και Αμαρουσίου,, τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποίησαν κοινή πολυομιλική συνεστίαση στο Ξενοδοχείο Civitel Olympic (Λεωφ. Κηφισίας 2Α και Παντανάσσης στο Μαρούσι).

Επίσημη ομιλήτρια της βραδιάς ήταν η κυρία Αγνή Βλαβιανού-Αρβανίτη, Πρόεδρος και Ιδρύτρια της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής, Στη συνεστίαση που ακολούθησε μετά το δείπνο της συναδέλφωσης και των ανακοινώσεων της Γραμματείας, πραγματοποιήθηκε η εισδοχή Δύο νέων μελών του Ομίλου της Ιατρού Ιουλίας Πολυχρόνη και Χρήστο Μεσολογίτη, με ανάδοχο την Γραμματέα του Ομίλου ροτ. Μαριάννα Καραμήτσα-Φρούσσου , τους νέους ροταριανούς παρουσίασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μελών του Ομίλου ροτ. Νικόλαος Καράκος και το ροταριανό σήμα κομβιοδόχης επέδωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου ροτ.Άγγελος Καρμανιόλας.Επίσης ο πρ.Ηλεκτρονικός Γραμματέας ρ. Αλέξανδρος Σταθόπουλος τιμήθηκε για την προσφορά του με την τιμητική διάκριση Paul Harris Fellow  του Ροταριανού ΙδρύματοςΗ εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία της κυρίας Αγνή Βλαβιανού-Αρβανίτη η οποία μίλησε με θέμα: «Βιοπολιτική.Κλιματικές αλλαγές-Μπορούν οι πολίτες να συμμετάσχουν στην διάσωση του Βίου», εξήγησε τους στόχους και τα οράματα της Οργάνωσης για το Περιβάλλον στον Πλανήτη και κάλεσε τους παρισταμένους να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια.

Όπως προτείνει από το 1985 η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής, κάθε πετραδάκι της χώρας μας προσφέρει αυτές τις διαστάσεις άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιστορία και τον μύθο. Το πνεύμα συνεργασίας και ο σεβασμός προς τη ζωή μπορούν να χρησιμεύσουν ως καταλύτες στο διάλογο για την χάραξη νέων κατευθύνσεων για το μέλλον.

Η πολιτιστική προσφορά καθώς και η γεωγραφική θέση και το κλίμα της Ελλάδος αποτελούν έναν ιδανικό τόπο συνάντησης των ειδικών για την επανεξέταση της κοινωνικής, τεχνολογικής και πολιτιστικής προόδου με στόχο την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία της ζωής στον πλανήτη μας Η αξιοποίηση κάθε γωνιάς της Ελλάδος, ανάλογα με την πολιτιστική της προσφορά μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια κινητοποίση για μια κοινωνία ελπίδας. Με γόνιμο διάλογο, διαμέσου της θέσης και της αντίθεσης, μπορεί να γίνει η σύνθεση των νέων αξιών, καθώς και του νέου ρόλου που μπορεί η χώρα μας να διαδραματίσει στην ανάληψη πρωτοβουλιών με παγκόσμια εμβέλεια.

Κανένα ίσως άλλο σημείο στον Ευρωπαϊκό και τον Ελληνικό χάρτη δεν θα μπορούσε να αναδείξει με τέτοια σπουδαιότητα και συνέχεια την αδιάκοπη πολιτιστική γέφυρα ανάμεσα στο παλιό και το νέο, στην σύγχρονη και αρχαία έκφραση, στην αλληλουχία της γλώσσας και του πολιτισμού. Η ποίηση είναι μια απελευθέρωση, που φανερώνει την κατανόηση και την αδιάκοπη ανάγκη των ανθρώπων να εκφράζονται και να εκφράζουν.

Ο μεγάλος μας Νομπελίστας ποιητής, Οδυσσέας Ελύτης άλλωστε αναδεικνύει την αξία που είχε η ομορφιά της φύσης και του βίου για τους αρχαίους Έλληνες αναφέροντας ότι: «Οι αρχαίοι Αιολείς βλέπανε τα πάντα μέσα από τη φύση.» Αυτές οι αξίες της ζωής και του βίου, του σεβασμού και της υπεράσπισής του, είναι αξίες που πρέπει να αναβιώσουν και σήμερα. Οι αρχαίοι έβλεπαν την ομορφιά της φύσης και του βίου δια γυμνού οφθαλμού και την τιμούσαν στην ποίησή τους. Με την πρόοδο της τεχνολογίας σήμερα οι άνθρωποι μπορούμε να δούμε το θάυμα της λειτουργίας της ζωής μέσα από τον μικρόκοσμο. Αν και η τεχνολογία έχει προχωρήσει, οι τέχνες και οι ποίηση δεν έχουν καταπιαστεί ακόμα με την εξύμνηση της ομορφιάς του βίου στον μικρόκοσμο. Στόχος της ποίησης αυτής που μπορεί να κοιτάει κατάματα το εκθαμβωτικό θαύμα των λειτουργιών του βίου δεν μπορεί να είναι παρά η διάσωσή του. .Μετά την ομιλία της κυρίας Αγνή Βλαβιανού-Αρβανίτη ακολουθήσε εποικοδομητική συζήτηση με την συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων.

Κλιματικές αλλαγές 6 emeis

Κλιματικές αλλαγές 4 emeis (1)

Κλιματικές αλλαγές 7 emeis

Κλιματικές αλλαγές 4 emeis (2)

Κλιματικές αλλαγές 5 emeis

Κλιματικές αλλαγές emeis (3) emeis

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση