Κανελόνια με σπανάκι και τυριά

Κανελόνια με σπανάκι και τυριά
Spread the love

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ-ΜΕ-ΣΠΑΝΑΚΙ-ΚΑΙ-ΤΥΡΙΑ-922x602

Υλικά (για 4-6 άτομα):

500 γρ σπανάκι, χοντροκομμένο
360 γρ ανθότυρο
150 γρ μανιτάρια Πορτομπέλο, ψιλοκομμένα
120 γρ Ποικιλία Τριμμένων Τυριών και Γραβιέρα
24 κανελόνια
2 κ.γ. αλάτι
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, πολύ ψιλοκομμένο
1 κ.γ. πιπέρι λευκό

Για την κρούστα

500 γρ γιαούρτι
70 γρ Γραβιέρα, τριμμένη
3 αυγά
2 κ.σ. γάλα εβαπορέ
1 κ.γ. αλάτι χοντρό
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. πιπέρι λευκό

 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι, τα μανιτάρια, το κρεμμυδάκι, το Ποικιλία Τριμμένων Τυριών και Γραβιέρα, το αλατοπίπερο, και ρίχνουμε το ανθότυρο από πάνω. Ανακατεύουμε ελαφριά και μετά αρχίζουμε να ζουλάμε και να σφίγγουμε το μείγμα με τα χέρια ζυμώνοντας δυνατά.

Όταν το μείγμα πλάθεται εύκολα, γεμίζουμε με αυτό τα κανελόνια πιέζοντάς το καλά μέσα. Στρώνουμε τα κανελόνια σε ένα ταψί ή πυρέξ που να τα χωράει σε μια στρώση.

Ρίχνουμε το γιαούρτι, το εβαπορέ, το αλατοπίπερο, τα αυγά, και το μοσχοκάρυδο σε ένα μπολ. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και περιχύνουμε τα κανελόνια προσέχοντας να σκεπαστούν όλα. Πασπαλίζουμε με την Γραβιέρα και ψήνουμε στο φούρνο  προθερμασμένο στους 180C μέχρι να ροδίσει, περίπου 35 – 40 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση