Ιορδανία: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν την πρώτη χριστιανική εκκλησία στον κόσμο

Ιορδανία: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν την πρώτη χριστιανική εκκλησία στον κόσμο
Spread the love

Ανακαλύφθηκε η πρώτη χριστιανική εκκλησία στην Ιορδανία. Αυτό υποστηρίζει τουλάχιστον το Κέντρο Αρχαιολογικών Ερευνών της λέγοντας πώς «αρχαιολόγοι ανακάλυψαν την πρώτη χριστιανική εκκλησία στον κόσμο».

Madaba-04-St Georges Church

Η ανακάλυψη έγινε τη Δευτέρα στο χωριό Ριχάμπ, που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βόρειοανατολικά του Αμμάν, πρωτεύουσα της Ιορδανίας.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι πρόκειται για χριστιανικό ναό που χρησιμοποιήθηκε μεταξύ του 33 και 70 μ.Χ. και εντοπίστηκε κάτω από το ναό του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Ριχάμπ, όπου τα θεμέλια του ναού ήταν η πρώτη χριστιανική εκκλησία.

Οι αρχαιολόγοι τονίζουν ότι οι πρώτοι Χριστιανοί είχαν εγκαταλείψει την Ιερουσαλήμ την εποχή των διώξεων, σε όσους ομολογούσαν ότι πιστεύουν στη νέα θρησκεία, και κατέφυγαν στην περιοχή αυτή της βόρειας Ιορδανίας, όπου εκτελούσαν τα τελετουργικά τους στην υπόγεια εκκλησία.

Στα θεμέλια της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, εντοπίστηκε το σπήλαιο, στο οποίο υπάρχει μια αψίδα και αρκετά λίθινα καθίσματα κληρικών.

“Το υπουργείο Τουρισμού της Ιορδανίας έχει ανακοινώσει σχέδια για να χρησιμοποιήσει αυτήν την ανακάλυψη ως πόλο έλξης τουριστών στη χώρα”, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Πηγή

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση