Η σελίδα σου είναι mobile friendly; Αν όχι τότε θα εξαφανιστεί από την Google!

Η σελίδα σου είναι mobile friendly; Αν όχι τότε θα εξαφανιστεί από την Google!
Spread the love

AAEAAQAAAAAAAAMqAAAAJDFlYTFiZjFmLTg0YzQtNGUxMy1iOTZkLWJkOTgxNTM2ZGEwYg

Οι σελίδες που δεν είναι mobile friendly, τα sites δηλαδή που δεν προσαρμόζονται και εμφανίζονται σωστά σε όλες τις συσκευές (desktop & mobile), αναμένεται να υποστούν σημαντική πτώση στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google από mobile συσκευές (Search Engine Optimization). Και αυτό γιατί στις 21 Απριλίου η Google θα κάνει update τον αλγόριθμό της με σκοπό να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών που κάνουν αναζητήσεις από mobile συσκευές.

Συνεπώς όσοι δεν προσαρμοστούν στα καινούρια δεδομένα η Google πλέον δεν θα τους εμφανίζει σε αρχικό στάδιο σε αναζητήσεις που πραγματοποιούν οι χρήστες από τις κινητές συσκευές τους και κατ’ επέκταση, αλλά και εν γένει σε όλες τις αναζητήσεις λόγω και μείωσης της επισκεψιμότητας ή της μείωσης της ικανοποίησης των πελατών από κινητές συσκευές.

Εκτός όμως από αυτό, ας μην ξεχνάμε ότι όλο και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν κινητά και tablets για την πλοήγησή τους στο internet, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να αναβαθμίσουμε τη σελίδα μας ώστε να είναι απόλυτα συμβατή σε όλες τις κινητές συσκευές.

Μπορείτε να δείτε αν είναι mobile friendly – responsive η σελίδα σας σε ειδικό εργαλείο της Google στο https://www.google.com/webmasters/tools/mobilefriendly/

 

 

AAEAAQAAAAAAAALqAAAAJGI0YzlkMzNiLWFlMGYtNGNhNi04ZGI1LTI5NjVmNTZlNTgwOA  Του Νίκο Παπαδόπουλου
CEO of DigitalTempo.gr

Emeis Magazine

Μία σκέψη στο “Η σελίδα σου είναι mobile friendly; Αν όχι τότε θα εξαφανιστεί από την Google!

Αφήστε μια απάντηση