Η προσωπικότητα των ανθρώπων… εξελίσσεται και αλλάζει

Η προσωπικότητα των ανθρώπων… εξελίσσεται και αλλάζει
Spread the love

5151d7c8133875e190575c1c173a385d_L

Μια νέα μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας και η οποία έγινε σε 132.000 άτομα, διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρές αλλαγές στην προσωπικότητά μας μεγαλώνοντας.

Παλιότερες μελέτες που είχαν γίνει μέχρι σήμερα είχαν δείξει ότι μετά τα 30 δεν άλλαζε ο χαρακτήρας ιδιαίτερα σε ένα άτομο και δεν συνέβαιναν σοβαρές αλλαγές στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του.

Όμως οι επιστήμονες ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια και παρατήρησαν ότι όσο μεγαλώνουμε τόσο μεγαλώνει και το αίσθημα της ευσυνειδησίας που νιώθουμε, ειδικά από την ηλικία των 20 έως την ηλικία των 30 ετών αρχίζει να μας χαρακτηρίζει μεγαλύτερη πειθαρχία και καλύτερη οργάνωση.

Επίσης, γινόμαστε πιο ευχάριστοι, πιο γενναιόδωροι και πιο κοινωνικοί στην ηλικία μεταξύ των 30 και 40 ετών. Ενώ, τα νευρωτικά χαρακτηριστικά, δηλαδή άγχος, στρες συναισθηματική αστάθεια και ψυχαναγκασμός μειώνονται στις γυναίκες όταν μεγαλώνουν, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο στους άνδρες.

Τέλος, η εξωστρέφεια μειώνεται στις γυναίκες όταν μεγαλώνουν αλλά όχι στους άνδρες, ενώ η ειλικρίνεια μειώνεται και στους δύο όταν μεγαλώνουν.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ωρίμανση μας αλλάζει κάποια στοιχεία της προσωπικότητας μας και διαμορφώνουμε ένα διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν που είχαμε σε μικρότερες ηλικίες.

 

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση