Η πλούσια Γερμανία: Κάτω από τα όρια της φτώχειας 12,5 εκατ !

Η πλούσια Γερμανία: Κάτω από τα όρια της φτώχειας 12,5 εκατ !
Spread the love

ImageHandler

Η φτώχεια αυξήθηκε κι άλλο στη Γερμανία, την ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης, και ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο μετά την επανένωση της χώρας το 1990, με οργανώσεις κοινωνικής αρωγής να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε μια έκθεση που έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα.

Στο υψηλότερο σημείο της από την επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας, το 1990, έχει φτάσει η φτώχεια στην πιο ισχυρή χώρα της Ε.Ε.

Σύμφωνα με νέα μελέτη περίπου 12,5 εκατομμύρια Γερμανοί είναι πλέον καταχωρημένοι ως «φτωχοί», δηλαδή έχουν εισόδημα 60% λιγότερο από το μέσο όρο. Μάλιστα ο επικεφαλής του Οργανισμού για την ισότητα στην ευημερία της Γερμανίας, μιλώντας στο Βερολίνο σήμερα, προειδοποίησε ότι το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών διευρύνεται ακόμη περισσότερο. «Η φτώχεια δεν υπηρξε ποτέ σε τόσο υψηλά επίπεδα» τόνισε ο κ. Σνάιντερ σε εκδήλωση για τα 25 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, μέσα σε ένα χρόνο, η φτώχεια στη Γερμανία ανέβηκε από το 15% στο 15,5% και «χτυπάει» κυρίως τη Βρέμη, το Βερολίνο και το Μεκλενμπουργκ στη Δυτική Πομερανία. Αντιθέτως, η Βάδη-Βυτεμβέργη και η Βαυαρία συγκατελέγονται στις πλουσιότερες περιοχές της χώρας. «Συνολικά οι αριθμοί ανά κρατίδιο δείχνουν μια κουρελιασμένη δημοκρατία» είπε ο Σνάιντερ.

Τον περασμένο μήνα ο Γερμανός υπουργός Απασχόλησης Αντρέα Νάχλες, ανακοίνωσε σχέσια για την δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας αξιοποιώντας πόρους ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ESF) και επιπλέον 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ από τον γερμανικό προϋπολογισμό. Οι ομάδες που κυρίως βρίσκονται στην ζώνη της φτώχειας είναι οι άνεργοι, οι ανύπαντρες ή χωρισμένες μητέρες και οι πολίτες που στερούνται εκπαίδευσης. Επιπλέον η φτώχεια γνωρίζει αύξηση με γοργούς ρυθμούς στους συνταξιούχους.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση