Η μαύρη σοκολάτα ενεργεί ως φάρμακο

Η μαύρη σοκολάτα ενεργεί ως φάρμακο
Spread the love

638063_Black-Chocolate

Νέα έρευνα του Ινστιτούτου Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Wageningen στην Ολλανδία εξακρίβωσε για άλλη μια φορά τις υγιεινές ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας. Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «The FASEB Journal».

Η μαύρη σοκολάτα λοιπόν βοηθά στην αποκατάσταση της ελαστικότητας των αρτηριών, ενώ παράλληλα παρεμποδίζει την προσκόλληση των λευκών αιμοσφαιρίων στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, παράγοντες οι οποίοι παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία αρτηριοσκλήρυνσης.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι αυτό το αποτέλεσμα δεν άλλαξε ακόμη και όταν αυξήθηκε η περιεκτικότητα της σοκολάτας σε φλαβανόλες.

Ο επικεφαλής ερευνητής Diederik Esser δήλωσε: «Πλέον, έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις επιπτώσεις που έχει η κατανάλωση της σοκολάτας στην αγγειακή υγεία. Ακόμη, διαπιστώσαμε ότι η αύξηση της περιεκτικότητας σε φλαβανόλη δεν προσθέτει επιπλέον ευεργετική δράση στην υγεία των αγγείων. Διαπιστώσαμε, ωστόσο, ότι η φλαβανόλη επηρεάζει τη γεύση και επομένως δίνει μεγαλύτερο κίνητρο για να τρώμε μαύρη σοκολάτα».

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση