Η κρυμμένη ενέργεια

Η κρυμμένη ενέργεια
Spread the love

diastima_16

Η κρυμμένη ενέργεια είναι το παν,το ξεκλείδωμά της κάνει θαύματα, παλαιότερα, έκανε τους σοφούς, μάγους. Σήμερα δίνεται εξήγηση στο ανεξήγητο, δημιουργεί προϋποθέσεις να υπολογίσουμε ή να μετρήσουμε το αμέτρητο. Αφού αυτό το Αλχημικό φάσμα που προαναφέραμε, υφίσταται και είναι διάχυτο στην ατμόσφαιρα, συμβολίζει τη δύναμη της φύσης που θα δημιουργήσει ως δια μαγείας, μέσω της ενέργειας και της αλχημικής μεταστοιχείωσης σε μοναδικές χημικές αντιδράσεις σε θέματα απίθανα και απίστευτα για κάθε άνθρωπο. Θα επανέλθω σε άλλο χωρίο του βιβλίου του Τζώρτζ Γκαμόφ για την Ατομική Ενέργεια που λέει:
«Η ατομική ενέργεια η κρυμμένη στο εσωτερικό των πυρήνων μαζεύτηκε εκεί από τις πρώτες μέρες της δημιουργίας του Σύμπαντος κι είναι γι’ αυτό ένας θησαυρός πολύ πιο παλιός από την ενέργεια του λιθάνθρακα που συγκεντρώθηκε από τις ακτίνες του ήλιου εδώ και λίγα εκατομμύρια χρόνια μόνο. Χάρη στα εξαιρετικά μεγάλα ύψη των φραγμάτων που τριγυρίζουν τους πυρήνες, η ενέργεια μένει εκεί όπως το τζίνι του παραμυθιού στο μπουκάλι και μόνο ξεφεύγει σιγά σιγά εξαιτίας των τρομερά υψηλών θερμοκρασιών του ήλιου και του εσωτερικού των άστρων, δίνοντας έτσι στον κόσμο το φως, τη θερμότητα και την ομορφιά. Αλλά όταν ο άνθρωπος ελευθερώνει το τζίνι από το Ουράνιο 235, πρέπει να ετοιμαστεί καλά. Για τί το τζίνι της ατομικής ενέργειας, μπορεί να κάμει φοβερή καταστροφή, αν ενθαρρυνθεί στο κακό!»
Σύμφωνα με τον Πυθαγόρα οι αντιθέσεις λειτουργούν μέσα στο σύμπαν σε πλήρη ενότητα, συνεχώς υφίστανται ανέλιξη. Το καλό συμμετέχει στο κακό, το δίκαιο στο άδικο. Σκληρότητα και μαλθακότητα, έρωτας και μίσος, συμμετέχουν ως μια ενότητα και συντονίζονται δια της αρχής της αρμονίας. Γιατί μέσα στο σύμπαν λοιπόν, να μην υπάρχει ο ταχύς και ο ταχύτερος, τίποτα δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τις κινήσεις των πλανητών από την καρδιά τους, τον πυρήνα τους ταξιδεύουν και φθάνουν σε εμάς σωματίδια όπως το νετρίνο. Σύμφωνα με όσα είπε ο Πυθαγόρας «Σχέσις υπάρχει μεταξύ του κόσμου και των συνιστώντων αυτών μερών και μεταξύ των συνιστώντων αυτών μερών, ώστε παν ό,τι συμβαίνει επιδρά σχετικώς και εις τα άλλα».

(Σακελλαρίου, 1963, σελ. 201).

Όσον αφορά τη σχετικότητα, φρονεί ο Πυθαγόρας ότι:
images«Αύτη υφίσταται μεταξύ του κόσμου και των αστερισμών, των σφαιρών και πλανητών, και δη, ότι υπάρχει διαρκής επικοινωνία του βίου και των δυνάμεων μεταξύ των κόσμων και πλανητών. Ζωή δε και σπόροι διαβιβάζονται από πλανήτου είς άλλον και ότι οι πλανήται επιδρώσιν επί τον βίον των άλλων πλανητών». (Σακελλαρίου, 1963, σελ. 198). Εδώ ο Πυθαγόρας μας λέει ότι υπάρχει ο επηρεασμός των πλανητών, ο ένας επιδρά στον άλλον και σπόροι διαβαίνουν από τον έναν στον άλλον. Μήπως ξέρουμε αυτή τη στιγμή τι συμβαίνει στο σύμπαν και τι επιπτώσεις έχει σε εμάς τους ανθρώπους, που είμαστε κομμάτια από αυτά τα άστρα; Και μόνο τα ιόντα που δεχόμαστε από τη Σελήνη όταν βρισκόμαστε πολύ κοντά της έχει θαυματουργές επιδράσεις σε εμάς και προβλήματα λύνουμε ευκολότερα και ταχύτεροι στο νου γινόμαστε. Οι σπόροι κατά τον Πυθαγόρα είναι τα νέα σωματίδια, η ενέργεια. Η απελευθέρωσή τους από τους πυρήνες του ήλιου, ή κάποιου άλλου άστρου πιο μακρινού. Ένας τέτοιος σπόρος όταν «πέσει» στη γη θα φέρει την άνθιση, τη νέα ζωή! Η εξέλιξη κατά τον Πυθαγόρα είτε θα έλθει από τον κατώτερο ή από άλλον ανώτερο. Δηλαδή ο κατώτερος θα ανεβεί, θα έχει ανέλιξη και θα φέρει εξέλιξη κι ο ανώτερος θα κατεβεί και θα φέρει σε εμάς την εξέλιξη θα τη προσφέρει θα τη δημιουργήσει. Η διαρκής επικοινωνία του βίου και των δυνάμεων μεταξύ των κόσμων και των πλανητών,σημαίνει ότι ποτέ δεν σταμάτησαν οι οντότητες να καθοδηγούν και να επικοινωνούν με τους ανθρώπους, από κτήσεως κόσμου και να τους προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια. Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν αυτήν την επικοινωνία διότι είναι και αυτοί θεία όντα. Αυτό το γνώριζαν και το γνωρίζουν καλά οι μύστες και οι μυστικιστές, οι φιλόσοφοι και οι μαθηματικοί και οι γιατροί στην αρχαιότητα γνώριζαν επίσης για την μεταφυσικότητα του ανθρωπίνου σώματος.

 

mariamikri της Μαρίας Σ. Άνθη
Απόσπασμα από το κεφ. 1.5 του Βιβλίου με τίτλο:
«Ως δια μαγείας… και κατά γράμμα»
ISBN 978-960-93-5233-8-
Ηλεκτρονική έκδοση 2013

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση