Η διαλειμματική νηστεία σώζει από τον καρκίνο

Η διαλειμματική νηστεία σώζει από τον καρκίνο
Spread the love

Θα μπορούσε η αποχή από το φαγητό ανά τακτά χρονικά διαστήματα να μας προστατέψει από τον καρκίνο; Οι επιστήμονες απαντούν θετικά.

20105969_shutterstock_98990849.limghandler

Συνηθίζουμε να λέμε ότι είμαστε ό,τι τρώμε, αλλά ίσως είναι προτιμότερο να λέμε ότι είμαστε… ό,τι δεν τρώμε. Οι ερευνητές τονίζουν ότι ο ανθρώπινος οργανισμός δεν είναι σχεδιασμένος να καταναλώνει τρία γεύματα καθημερινά και υποστηρίζουν ότι η δραστική περικοπή θερμίδων για δύο μέρες την εβδομάδα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για την υγεία μας. Πιο συγκεκριμένα, ισχυρίζονται ότι η διατροφική αυτή συνήθεια μπορεί να μας προφυλάξει από παθήσεις, που σχετίζονται με τη λειτουργία της καρδιάς αλλά και από ασθένειες, όπως ο καρκίνος του μαστού.

Σύμφωνα με τη βρετανίδα διαιτολόγο, Δρ. Michelle Harvie, μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες για δύο συνεχόμενες μέρες την εβδομάδα οδηγεί σε μεγάλη απώλεια βάρους και επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον οργανισμό που δεν συμβαίνουν όταν ακολουθούμε τις κλασικές δίαιτες. Διαπιστώθηκε ότι η διαλειμματική νηστεία των δύο ημερών την εβδομάδα μειώνει την ινσουλίνη και την λεπτίνη, ορμόνες οι οποίες μπορούν να τροφοδοτήσουν τον καρκίνο του μαστού. Επιπλέον, συμβάλλει σε μεγαλύτερη απώλεια λίπους, που επιβαρύνει το συκώτι και ευνοεί την εκδήλωση καρδιαγγειακών νόσων, αλλά και άλλων παθήσεων, όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, ακόμη και η άνοια.

Η έρευνα βασίστηκε στη δίαιτα της διήμερης διαλειμματικής νηστείας, που είναι γνωστή με την ονομασία «5:2» και η οποία έχει ήδη βρει πολλούς οπαδούς στη Βρετανία. Σύμφωνα με τη δίαιτα αυτή, 5 μέρες την εβδομάδα το φαγητό επιτρέπεται κανονικά, ενώ τις άλλες δύο είναι υποχρεωτική η μείωση θερμίδων με ημερήσιο όριο τις 600 με 1.000 θερμίδες και η κατανάλωση τροφών φτωχών σε υδατάνθρακες. Αν αναλογιστεί κανείς ότι η μέση ημερήσια κατανάλωση θερμίδων για τις γυναίκες είναι 2.000 θερμίδες και για τους άνδρες 2.500 θερμίδες, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η περικοπή θερμίδων για τις δύο αυτές μέρες είναι πολύ μεγάλη.

«Σε κατάσταση σίτισης τα κύτταρα του σώματος βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξης και όχι επισκευής. Μόνο σε κατάσταση νηστείας το σώμα μας επιδιορθώνει τα κύτταρά του και προστατεύεται από διάφορες ασθένειες», δήλωσε η Δρ. Harvie.

 

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση