Η Ceres και η Vesta στα Ζώδια

Η  Ceres και η Vesta στα Ζώδια
Spread the love

Ceres

Γράφει η Τζώρτζια Μπουλιάκη

Ceres στον Κριό: Η φροντίδα έρχεται μέσα από την ανεξαρτησία και τη δράση. Σε αυτή τη θέση η Ceres δείχνει την τρυφερότητά της μέσω των πράξεων και των δραστηριοτήτων που θέλει να κάνει με άτομα που αγαπά, και όχι με ιδιαίτερα συναισθηματικό τρόπο. Πολλές φορές δηλώνει μια αυστηρή ή ανταγωνιστική σχέση με κάποιο γονέα ή άτομο της οικογένειας. Η διαπαιδαγώγηση ίσως είναι αυστηρή με ευθύνες που δόθηκαν στο παιδί από νωρίς. Μπορεί να προσδιορίσει επίσης ένα άτομο μονογονεϊκής οικογένειας. Τα άτομα με τη Ceres στον Κριό συνήθως κάνουν νωρίς παιδιά, αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι θα παντρευτούν σε μικρή ηλικία, τις περισσότερες φορές μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους χωρίς την παρουσία του άλλου γονέα.

Γόνιμες Ημέρες: 3, 4, 11

Ceres στον Ταύρο: Στο ζώδιο αυτό η Ceres χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή στη παιδική της ηλικία, οι βάσεις που θα δοθούν θα είναι πολύ σημαντικές για τη μετέπειτα ζωή του ατόμου. Η φροντίδα εδώ αναπτύσσετε μέσω της προσφοράς υλικών αλλά και σωστών τρόπων συμπεριφοράς προς τους άλλους αλλά και τον εαυτό του. Πρέπει να μάθει να αγαπάει και να νοιάζεται τον εαυτό του, να έχει αυτοεκτίμηση και να αισθάνεται ασφαλείς. Η Ceres στον Ταύρο είναι αρκετά γόνιμη και χτίζει καλές βάσεις για μια οικογένεια με πάνω από δυο παιδιά.

Γόνιμες Ημέρες: 12, 15, 24

Ceres στους Διδύμους: Εδώ η ανάγκη της επικοινωνίας είναι από τα βασικότερα πράγματα στη ζωή ενός παιδιού, βοηθάει το άτομο να καλλιεργήσει όμορφα και σωστά συναισθήματα για τον κόσμο αλλά και το ίδιο. Η Ceres στους Διδύμους πρέπει να δραστηριοποιείται σε ότι μπορεί να προσφέρει μάθηση και νέους τρόπους έκφρασης. Αν αυτό δεν επιτευχθεί κατά την παιδική ηλικία, η ψυχολογική φόρτιση και η έλλειψη επικοινωνίας θα προκαλέσει στο άτομο ψυχολογικά θέματα, που θα δημιουργήσουν ανικανότητα έκφρασης των συναισθημάτων του, εξάρτηση και προσκόλληση σε λάθος άτομα στη ζωή του. Σε αυτό το ζώδιο αν η παιδική ηλικία είναι ισορροπημένη, γίνεται ένας υπέροχος γονιός με μεγάλη κατανόηση προς το παιδί του και καλύπτει απόλυτα κάθε του ανάγκη, ένα όμως το άτομο είχε δύσκολη παιδική ηλικία κάνει παιδιά μέχρι τα 25 του χρόνια περίπου, που όμως αργότερα καταλαβαίνει ότι δεν ήταν έτοιμος για ένα τέτοιο βήμα.

Γόνιμες Ημέρες: 4, 12, 28

Ceres στον Καρκίνο: Τα άτομα με τη Ceres στο Καρκίνο, έχουν μεγάλη ανάγκη από τρυφερότητα και συνεχή αναγνώριση των προσπαθειών τους. Είναι πολύ τρυφερά άτομα και το δείχνουν με κάθε τρόπο. Έχουν μεγάλη ταύτιση με τη μητέρα γι’ αυτό και ο ρόλος της μητέρας είναι βασικός, και πρέπει να δείχνει στο παιδί μεγάλη αγάπη και αποδοχή κάθε διαφορετικότητας που μπορεί να έχει. Η παραμικρή παραμέληση προς το παιδί μπορεί να μεταφραστεί σε ψυχολογικό τραύμα για το ίδιο, και να νιώσει απόρριψή που θα το ακολουθεί στη μετέπειτα ζωή του. Η Ceres στον Καρκίνο δημιουργεί παιδιά μέσα από γάμο τις περισσότερες φορές, και το ζώδιο αυτό την κάνει πολύ γόνιμη, δίνοντας τη δυνατότητα στο άτομο για πολλά παιδιά κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Γόνιμες Ημέρες: 16, 25, 29

Ceres στον Λέοντα: Η ανάγκη για την ανάδειξη της προσωπικότητάς τους και της καλλιέργειας της αυτοπεποίθησης τους, είναι βασική για την σωστή ανάπτυξη των συναισθημάτων και έκφρασης που θα αναπτύξουν στη ενήλικη ζωή τους. Το παιδί χρειάζεται αναγνώριση από το γονέα και δημιουργικούς τρόπους έκφρασης των ικανοτήτων που έχει. Η ανάγκη για αυτόαποδοχή και καλλιέργειας της αυτοπεποίθησης καλύπτεται από την οικογένεια αλλά και τον πάτερα πρότυπο που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του χαρακτήρα τους. Αλλιώς μπορεί το παιδί να αναπτύξει αρνητικά συναισθήματα όπως υπερβολικό εγωισμό, ανασφάλεια και κακή εκτίμηση για τον εαυτό του. Ως συνέπεια θα θέλει πάντα να είναι το κέντρο της προσοχής για να επιβεβαιωθεί. Η Ceres στον Λέοντα, αν είναι ισορροπημένη με θετικές όψεις, μπορεί να αργήσει να κάνει παιδιά αλλά έχει όλα τα εφόδια να τους προσφέρει την ζεστασιά και την ασφάλεια που χρειάζονται.

Γόνιμες Ημέρες: 4, 25, 29

Ceres στην Παρθένο: Σε αυτό το ζώδιο, το άτομο έχει ανάγκη να βρει τη θεραπεία και την φροντίδα σε κάθε τι που το περιβάλει. Το περιβάλλον είναι πολύ σημαντικό, όπως και οι ευθύνες που δίνονται στο παιδί από μικρή ηλικία. Θέλει να προσφέρει έντονα και δημιουργεί σωστές προϋποθέσεις για τη ζωή του αν του καλλιεργηθεί η αίσθηση του καθήκοντος. Η απόρριψή όμως, ή η συνεχής ανάγκη κάποιου γονέα για τελειότητα ή συνεχή πρόοδο χωρίς επιβράβευση, θα φέρει το παιδί αντιμέτωπο με την κακή κριτική προς τους άλλους αλλά και τον εαυτό του, και την ανάγκη για μια αδιάκοπη τελειομανία στη ζωή του. H Ceres στη Παρθένο δημιουργεί ένα ισορροπημένο άτομο, με σωστές βάσεις και ανεπτυγμένη την ανάγκη να προσφέρει στα παιδιά του, αν υπάρχουν θετικές όψεις, αλλιώς θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα επικριτικός σαν γονέας, και η ανασφάλειά του να επηρεάσει το χαρακτήρα των παιδιών του.

Γόνιμες Ημέρες: 17, 20, 30

Ceres στο Ζυγό: Οι σχέση του παιδιού με τους γονείς σε αυτό το ζώδιο είναι μεγάλης σημασίας, τρέφονται από την τρυφερή συμπεριφορά και την ομορφιά γύρω τους. Η ζεστασιά και η αγάπη είναι απαραίτητα, για να μπορέσουν να εκτιμήσουν τον εαυτό τους και να αναπτύξουν όμορφα συναισθήματα για τον εαυτό τους και τις σχέσεις τους με τους άλλους. Η αίσθηση των όμορφων, καλαίσθητων και πολυτελών πραγμάτων στη ζωή τους είναι απαραίτητα και θα βοηθήσουν πολύ να μην έχει ελλείψεις αργότερα στη ζωή του. Η πολυτέλεια εδώ δεν συνδέεται με την αξία του χρήματος αλλά με το γούστο και τη λεπτομέρεια. Η Ceres στον Ζυγό έχει ανεπτυγμένη την τρυφερότητα και τα συναισθήματα αγάπης και στοργής, με θετικές όψεις και μοίρες είναι ένας πολύ τρυφερός και ισορροπημένος γονιός. Συνήθως σε αυτό το ζώδιο το άτομο δεν κάνει πάνω από ένα παιδί, και με αρνητικές όψεις μπορεί να αποφασίσει να μην κάνει παιδιά, λόγω κάποιου εσωτερικού φόβου που έχει δημιουργηθεί στη παιδική του ηλικία.

Γόνιμες Ημέρες: 5, 15, 29

Ceres στον Σκορπιό: Η Ceres εδώ χρειάζεται μια ιδιαίτερη μεταχείριση, η επαφή με τους άλλους είναι πολύ σημαντική, όπως και ο τρόπος που αντιδρούν οι άλλοι σε αυτά που λέει και κάνει. Η ασφάλεια που νιώθουν κοντά στους γονείς, μπορεί να κάνει το άτομο να ισορροπήσει και να καλλιεργήσει σωστά συναισθήματα για τον εαυτό του και τις σχέσεις που θα δημιουργήσει στο μέλλον. Η αυστηρότητα, η απομόνωση και η απόρριψη όμως, μπορεί να γεννήσει συναισθήματα θυμού, ζήλιας και αυτοκαταστροφικές τάσεις. Πολλές φορές όταν η Ceres είναι σε δυσαρμονία, μπορεί να φέρει το άτομο αντιμέτωπο με ψυχολογικά θέματα, μελαγχολία και κατάθλιψη. Έχουν μεγάλη ανάγκη από σταθερές και εναρμονισμένες σχέσεις. Στο Σκορπιό η Ceres, είναι πολύ γόνιμη, τα άτομα που την έχουν σε αυτό το ζώδιο κάνουν πολλά παιδιά, συνήθως πάνω από δυο και τους προσφέρουν όλη τους την αγάπη και φροντίδα. Πάνω απ’ όλα την κατανόηση που μπορεί να μην είχαν αυτοί σαν παιδιά. 

Γόνιμες Ημέρες: 12, 16, 24

Ceres στον Τοξότη: Η πρωταρχική ανάγκη σε αυτό το ζώδιο είναι η ενθάρρυνση της αισιοδοξίας και της εξερεύνησης. Έχουν μεγάλη ανάγκη να μαθαίνουν και να κάνουν νέα πράγματα, η παρότρυνση σε κάθε τι νέο, θα τους δώσει γνώση και σοφία. Πρέπει όμως να δοθεί από το γονέα η σωστή κατεύθυνση και βάση για τη ζωή του και τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσει τα πράγματα στη ζωή του. Αν δεν μπορέσει ο γονιός να κατανοήσει τις ανάγκες του παιδιού με Ceres στο Τοξότη, θα μπορούσε το άτομο να κλειστεί στον εαυτό του δείχνοντας στους άλλους μόνο την πλευρά που ο ίδιος θέλει αλλά ποτέ την αληθινή, μιας και δεν θα έχει κάποιο σωστό τρόπο διαχείρισής των συναισθημάτων και αναγκών του. Το άτομο με τη Ceres στον Τοξότη, αργεί αρκετά να αποκτήσει παιδιά, όχι επειδή δεν μπορεί αλλά η επιθυμία για αυτό έρχεται σε μεγαλύτερη ηλικία.  

Γόνιμες Ημέρες: 3, 11, 28

Ceres στον Αιγόκερω: Σε αυτό το ζώδιο η Ceres παίρνει στοιχεία περισσότερο από το πατέρα αλλά και τη μητέρα. Η στοργικότητα ης μητέρας μπορεί να τον βοηθήσει να αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά, ενώ η επιβράβευση από τον πατέρα να του δώσει την απαραίτητη ώθηση ώστε να τοποθετηθεί σωστά μέσα στη κοινωνία. Η αυστηρότητα ιδιαίτερα από το πατέρα, μπορεί να δημιουργήσει στο άτομο μεγάλη ανασφάλεια και έλλειψη πίστης στον εαυτό του. Η επιβράβευση κάθε επιτεύγματος μεγάλου ή μικρού, είναι απαραίτητη για την σωστή ανάπτυξη της ψυχολογίας ενός ατόμου γεννημένο κάτω από τη Ceres στον Αιγόκερω. Οι άνθρωποι με τη Ceres σε αυτό το ζώδιο, συνήθως αργούν αρκετά να αποκτήσουν παιδιά αλλά όταν το κάνουν είναι σταθεροί, οργανωτικοί και μεταδίδουν στο παιδί σωστή διαπαιδαγώγηση και την αίσθηση της ασφάλεια, πάντα σε συνδυασμό με θετικές όψεις. Αλλιώς μπορεί να γίνουν πιεστικοί και να αντιγράψουν το πατρικό πρότυπο που είχαν σαν παιδιά.

Γόνιμες Ημέρες: 7, 20, 30

Ceres στον Υδροχόο: Η μεγαλύτερη πρόκληση κάποιου που είναι γεννημένος κάτω από τη Ceres στον Υδροχόο, είναι η σωστή συναισθηματική ένωση με σκοπό όχι την ανάγκη αλλά την συμπλήρωση. Ο σεβασμός προς την διαφορετικότητα, αλλά και την μοναδική προσέγγιση που έχουν για τη ζωή είναι απαραίτητος. Το άτομο πρέπει να δεχθεί πως όλοι διαφέρουν και εκφράζονται με τον δικό τους τρόπο, πολλές φορές τα παιδιά δεν μπορούν να κατανοήσουν τον τρόπο που αντιδρούν ή μιλούν οι άλλοι γύρω τους, και αυτό τους προκαλεί εσωτερική σύγχυση. Η ενθάρρυνση σε κοινωνικές δραστηριότητες είναι πολύ σημαντική, όπως και η σωστή διαχείριση του λόγου όταν χρησιμοποιεί το χιούμορ του που πολλές φορές μπορεί να γίνει καυστικό. Τα άτομα με τη Ceres στον Υδροχόο, δεν κάνουν πάνω από ένα παιδί και πολλές φορές προτιμούν να υιοθετήσουν παρά να γεννήσουν δικά τους παιδιά. Γενικότερα η Ceres εδώ δείχνει μεγάλη τάση ενός ατόμου να υιοθετήσει ένα ή παραπάνω παιδιά, είτε λόγο κάποιου ιατρικού θέματος, είτε επειδή το βλέπουν σαν προσφορά στην κοινωνία.

Γόνιμες Ημέρες: 24, 28, 29

Ceres στους Ιχθύες: Η αγάπη και η συναισθηματική υποστήριξη είναι πολύ σημαντική για όσους έχουν γεννηθεί στη Ceres στους Ιχθύες. Κατανοούν τους ανθρώπους γύρω τους μέσω των αισθήσεων και συναισθημάτων που λαμβάνουν από τους άλλους. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αρμονία μέσα στην οικογένεια και ιδιαίτερα με τη μητέρα, γιατί η συναισθηματική έλλειψη θα φέρει αρκετές ψυχολογικές μεταπτώσεις και μια συμπεριφορά του ατόμου να συμπεριφέρεται σαν αδύναμος. Συνήθως μετά από μια δυσαρμονική παιδική ηλικία το άτομο παρουσιάζει στη ζωή του την εικόνα του αδύναμου και αισθάνεται πάντα «θύμα» ακόμα και αν δεν είναι, θέλοντας έτσι να χειριστεί τους άλλους για να μην χρειαστεί να δεχθεί αρνητικά συναισθήματα. Εδώ η Ceres με θετικές όψεις είναι αρκετά γόνιμη και δίνει πάνω από ένα παιδί, το άτομο γίνεται πολύ τρυφερός και προστατευτικός γονέας. Με αρνητικές όψεις, πολλές φορές το άτομο αποφασίζει να μην κάνει παιδιά λόγω των παιδικών τραυμάτων που έχει.  

Γόνιμες Ημέρες: 8, 19, 29

 

Vesta

Vesta στον Κριό: Σε αυτό το ζώδιο φέρνει μια δυνατή ενέργεια αυτοίασης και παρορμητικότητας. Όσοι έχουν γεννηθεί κάτω από τη Vesta στον Κριό γνωρίζουν καλά την ενέργεια της προστασίας, μπορούν και προστατεύουν εξίσου καλά τον εαυτό τους αλλά και τους όσους αγαπούν. Είναι ανεξάρτητοι και ξέρουν καλά τι ζητούν από τη ζωή. Δύσκολα συμβιβάζεται ένα άτομο με τη Vesta σε αυτό το ζώδιο, γι’ αυτό οι δεσμεύσεις που κάνει συνήθως δεν είναι μακροπρόθεσμες, όμως όταν αφοσιωθεί σε ένα σκοπό ή στην οικογένεια θα δώσει τα πάντα για να πετύχει. Με δυσαρμονικές όψεις, χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να προκαλέσει μεγάλες εντάσεις και αποκόπτει το άτομο λόγω της ανεξέλικτης παρορμητικότητας που έχει.

Κρύσταλλος: Ενισχύστε την ενέργεια της Vesta στον Κριό, με ένα κρύσταλλο Καρνεόλη.

Vesta στον Ταύρο: Εδώ η Vesta εργάζεστε με σταθερότητα και πίστη, τα βήματα που κάνει κάποιος μπορεί να είναι αργά, όμως είναι σταθερά και οδηγούν στην επιτυχία. Η δέσμευση είτε στην οικογένεια, είτε σε κάποιο ανώτερο σκοπό, γίνεται με αγάπη και φροντίδα, ο σεβασμός και πίστη σε ότι κάνουν δημιουργεί μακροχρόνιες δεσμεύσεις. Η Vesta στον Ταύρο δεν εγκαταλείπει, χτίζει καθημερινά καλές βάσεις με γέρα θεμέλια. Η μεγάλη δημιουργικότητα που υπάρχει σε αυτή τη θέση οδηγεί το άτομο στην πνευματική ολοκλήρωση μέσα από την αφοσίωση. Με δυσαρμονικές όψεις, καλό είναι το άτομο να μην υποκύπτει σε ότι αφορά την ύλη, η εξάρτηση φέρνει συχνά παθήσεις στο σώμα λόγω της υπερβολής. Επίσης το άτομο δίνει χωρίς να παίρνει τίποτα σε αντάλλαγμα, σε σημείο που η ανισότητα στη ζωή του είναι πλέον εμφανέστατη.

Κρύσταλλος: Ενισχύστε την ενέργεια της Vesta στον Ταύρο, με ένα κρύσταλλο Πράσινο Νεφρίτη.

Vesta στους Διδύμους: Όποιος και αν είναι ο ανώτερος σκοπός που ακολουθεί πραγματοποιείται μέσω του λόγου, της επικοινωνίας και της έμπνευσης. Αυτή η γενέθλια θέση δίνει στο άτομο το χάρισμα του λόγου και τη σωστή χρήση της δονητικής των γραμμάτων. Μπορεί και εμπνέει τους άλλους να ακολουθήσουν και εκείνοι το δικό τους σκοπό και να ολοκληρωθούν μέσα από αυτόν. Τα άτομα με τη Vesta στους Διδύμους δεν πρέπει να σκέφτονται περισσότερο με τη καρδιά τους και λιγότερο με τη λογική. Η μόνη «παγίδα» οπού κρύβει αυτή η θέση είναι η ψυχρότητα που μπορεί να αναπτύξει ένα άτομο, όταν πέσει στην άβυσσο της λογικής, και χάσει πλέον το νόημα που έχει το πνευματικό του μονοπάτι. Οι δεσμεύσεις τείνουν να είναι αρκετές στη διάρκεια της ζωή ενός ανθρώπου, αυτό όμως γίνεται για να βρει το σωστό άτομο που θα μπορέσει να τον ολοκληρώσει μέσω της πνευματικής επικοινωνίας.

Κρύσταλλος: Ενισχύστε την ενέργεια της Vesta στους Διδύμους, με ένα κρύσταλλο Άκουα Μαρίνα.

Vesta στον Καρκίνο: Η θέση αυτή η Vesta θεραπεύει μέσω της ενσυναίσθησης, το άτομο μαθαίνει να δέχεται τις φυσικές συνέπειες που υπάρχουν γύρω του, και μπορεί να προστατέψει τον ίδιο αλλά και τη δέσμευση που ακολουθεί. Όταν πρόκειται για τις δεσμεύσεις του προς την οικογένεια, θα κάνει τα πάντα για να τις υπερασπιστεί και θα προσφέρει ασφάλεια και επούλωση κάθε δύσκολης κατάστασης. Βοηθάει πολύ τους άλλους, όμως καμιά φορά στερεύει αν υπάρχουν αρνητικές όψεις. Η έννοια της θυσίας είναι καλά ριζωμένη μέσα του, γι’ αυτό δεν διστάζει να θυσιαστεί για ότι θεωρεί σημαντικό. Αφοσίωση μπορεί να έχει και την αρνητική της πλευρά, όταν υπάρξει προδοσία ή άδικη συμπεριφορά, το άτομο κλείνεται και αποκόπτεται για να ισορροπήσει τα συναισθήματά του.

Κρύσταλλος: Ενισχύστε την ενέργεια της Vesta στον Καρκίνο, με ένα κρύσταλλο Πράσινο Αβεντουρίνη.

Vesta στον Λέοντα: Στο ζώδιο του Λέοντα, η Vesta συμβολίζει τη δύναμη του πάθους και την αποφασιστική χρήση της Ιερής ενέργειας της Vesta. Η δημιουργικότητα, η ζεστασιά και η αγάπη του που δεν διστάζει να μοιράζεται, κάνει κάθε δέσμευση που αναλαμβάνει να λάμπει με το ζεστό του φως. Θέλει να εκφράζετε με τον δικό του μοναδικό τρόπο, μέσα από το πάθος που έχει μέσα του, και να έχει συνοδοιπόρους που τον κατανοούν και τον σέβονται. Όταν δημιουργεί οικογένεια είναι ρομαντικός, γεμάτος θέληση και ενθουσιασμό για κάθε δοκιμασία που θα υπάρξει στο δρόμο του. Με αρνητικές όψεις, μπορεί να αισθανθεί αδικημένος ή παραγκωνισμένος, και τότε βγάζει συναισθήματα υπερηφάνειας και εγωισμού. Αυτό που ψάχνει είναι η αναγνώριση των προσπαθειών του, αλλά και το πάθος που τον κάνει να νιώθει πάντα δυνατός.

Κρύσταλλος: Ενισχύστε την ενέργεια της Vesta στον Λέοντα , με ένα κρύσταλλο Ηλιόλιθου.

Vesta στον Παρθένο:  Η Vesta στον Παρθένο συμβολίζει τις Ιέρειες της Θεάς Εστίας, δείχνει τη θεραπεία αλλά και την αυτοθυσία που κάνει το άτομο που γεννιέται κάτω από αυτή την θέση της Vesta. Η αίσθηση του καθήκοντος όπως και η αφοσίωση που δείχνει το άτομο στη δέσμευση που ακολουθεί και μέσα στην οικογένεια, είναι μεγάλη και πολλές φορές καταλήγει να στερείται αρκετά, ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Η θέση αυτή, είναι η θέση της υπηρεσίας. Το άτομο πρέπει όμως να μάθει να απολαμβάνει τη ζωή και κάθε τι που κάνει και να απολαμβάνει την οικογενειακή ζωή. Με αρνητικές όψεις, τείνει να γίνει τελειομανείς και να μην συγχωρεί λάθη ούτε στον εαυτό του αλλά ούτε και στους άλλους.

Κρύσταλλος: Ενισχύστε την ενέργεια της Vesta στον Παρθένο, με ένα κρύσταλλο Κιτρίνη.

Vesta στο Ζυγό:  Συμβολίζει την Ιέρεια της διπλωματίας και του συμβιβασμού, η οικογένεια, ο γάμος και κάθε δεσμεύσει που αναλαμβάνει πρέπει να περιέχει ενότητα και προθυμία.  Η ισορροπία στις σχέσεις και στην οικογένεια είναι πολύ σημαντική κάτω από αυτή τη θέση της Vesta, μόνο έτσι το άτομο μπορεί να ολοκληρωθεί και να μην βλέπει το θεσμό της οικογένειας σαν έναν αγώνα δρόμου. Οι προσωπικές ανάγκες του ατόμου πρέπει να συμβαδίζουν και να ισορροπούν με αυτές της οικογένειας και του σκοπού που ακολουθεί. Αλλιώς μπορεί να επηρεάσει το άτομο αλλά και τις σχέσεις του με αρνητικό τρόπο και να πάψει να υπάρχει πλέον η ενότητα και οικειότητα μεταξύ των μελών. Με αρνητικές όψεις, μπορεί να μεταδώσει αστάθεια, μεγάλες εναλλαγές στο ψυχικό κόσμο και ανταγωνιστικές σχέσεις μέσα στην οικογένεια.

Κρύσταλλος: Ενισχύστε την ενέργεια της Vesta στον Ζυγό, με ένα κρύσταλλο ροζ χαλαζία

Vesta στο Σκορπιό: Η  Vesta στο Σκορπιό, δηλώνει την επούλωση και την αναγέννηση. Το άτομο που είναι γεννημένο κάτω από αυτή τη θέση, πρέπει να μάθει να ισορροπεί και να αναγνωρίζει πότε και πόσο πρέπει να δίνει την πολύτιμη ενέργειά του, σε καταστάσεις ή στο σκοπό που ακολουθεί. Πολλές φορές η Vesta εδώ δείχνει μια δυσαρμονία, περισσότερο εσωτερική, που όμως επηρεάζει την οικογένεια του άτομου. Κάποιος μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ευάλωτος, κάτι που θα μπορούσε να καταλήξει να νιώθει ότι δεν έχει προσφέρει πολλά ή αντιθέτως ότι έχει προσφέρει υπερβολικά χωρίς αναγνώριση. Η συγχώνευση των ενεργειών του εσωτερικού πάθους αλλά και των καθημερινών αναγκών, είναι απαραίτητη εδώ, ώστε να επουλωθούν πληγές και τραύματα που επηρεάζουν με αρνητικό τρόπο τη δέσμευση που ακολουθεί. Σε αυτό το ζώδιο η Vesta, τροφοδοτεί το άτομο με διάφορες σχέσεις κατά τη διάρκεια της ζωής του, βοηθώντας το να ισορροπήσει και να κατανοήσει αρκετά για τον εαυτό του και του άλλους, βρίσκοντας έτσι τη σχέση που θα σταθεροποιήσει και θα τον κάνει να νιώσει ασφαλείς αλλά και ποθητός.

Κρύσταλλος: Ενισχύστε την ενέργεια της Vesta στον Σκορπιό, με ένα κρύσταλλο Γρανάτη.

Vesta στον Τοξότη: Το άτομο εδώ δίνει ζωή και μορφή σε κάθε δέσμευση που θα ακολουθήσει. Έχει ανάγκη το πάθος, τη γνώση και πάντα να υλοποιεί κάτι καινούργιο για να μάθει να δίνει ζωή και μορφή σε ότι κάνει. Σε αυτή τη θέση δίνει το μάθημα πως η πνευματική ανάπτυξη είναι συνεχής και αιώνια. Αν και το άτομο που γεννιέται με τη Vesta στο Τοξότη, κάνει πολλές δεσμεύσεις στη ζωή του, όταν αφοσιωθεί κάπου δίνει όλη την αρμονική και θετική του ενέργεια. Με αρνητικές όψεις, μπορεί να παρασυρθεί από τις απόψεις του και τις δικές του ανάγκες και να γίνει αρκετά απόμακρος και φέρνοντας αρκετές εντάσεις στις σχέσεις του, ξεχνώντας πως το όραμα πρέπει να είναι κοινό.

Κρύσταλλος: Ενισχύστε την ενέργεια της Vesta στον Τοξότη, με ένα κρύσταλλο Μάτι της Τίγρης.

Vesta στον Αιγόκερω:  Η δικαιοσύνη και το πειθαρχημένο περιβάλλον, είναι κάτι που χρειάζεται απαραίτητος στις σχέσεις του, κρατά την ισορροπία και τη τάξη μέσα στην οικογένεια εκπληρώνοντας το καρμικό του χρέος. Είναι μια δύσκολη θέση για τη Vesta, γιατί εντείνει ακόμα περισσότερο την αίσθηση του καθήκοντος που ούτως ή αλλιώς δίνει απλόχερα η Vesta και έτσι το άτομο μπορεί να φοβάται την συναισθηματική εμπλοκή στις σχέσεις του και να φαίνεται απόμακρο και αδιάφορο για τα συναισθήματα των άλλων. Τα άτομα αυτά συνήθως γίνονται πολύ απαιτητικά με τον εαυτό τους αλλά και τα μέλη της οικογένειάς τους, φροντίζοντας πάντα για τα υλικά αγαθά, όμως παραμερίζουν πολλές φορές την εσωτερική ολοκλήρωση.

Κρύσταλλος: Ενισχύστε την ενέργεια της Vesta στον Αιγόκερω, με ένα κρύσταλλο Αμέθυστου.

Vesta στον Υδροχόο: Η ενέργεια της Vesta εδώ συνδέεται με τη δημιουργία, την ένωση και την υποστήριξη. Το άτομο που γεννιέται κάτω από αυτή τη θέση, μπορεί και κατανοεί πως όλα αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες που δημιουργεί η κάθε δέσμευση που αναλαμβάνει. Έχει ανάγκη την ελευθερία και την υποστήριξη στις απόψεις του και στα σχέδια που θέλει να υλοποιήσει. Οι σχέσεις του μπορεί να μην είναι σταθερές, προτιμάει να βλέπει τους γύρω του ίσους με κάθε άλλο ον, έχει ανάγκη την ισότητα και την επιζητά με κάθε τρόπο. Αργεί να δεσμευτεί και να δημιουργήσει οικογένεια. Με αρνητικές όψεις, μπορεί να αφοσιωθεί τόσο πολύ στη δέσμευση ή σε κάποιον σκοπό που να αποξενωθεί από τα άτομα που τον αγαπούν, και να μην κατανοεί τις ανάγκες τους, λόγο του περιβάλλοντα ζήλου προς το στόχο που έχει βάλει.

Κρύσταλλος: Ενισχύστε την ενέργεια της Vesta στον Υδροχόο, με ένα κρύσταλλο Μάτι της Τίγρης.

Vesta στους Ιχθύες: Η Vesta εδώ είναι πολύ τρυφερή και θεραπευτική για κάθε άτομο που συναναστρέφεται, και ιδιαίτερα με τα μέλη τη οικογένειάς της. Μπορεί και επουλώνει κάθε πληγή και θρέφει τα άτομα που αγαπάει με ένα μοναδικό τρόπο, προσφέροντάς τους γαλήνη και αρμονία. Το άτομο που γεννιέται με τη Vesta στους Ιχθύες, είναι πολύ διαισθητικό, έχει εσωτερική γνώση και μπορεί και αφυπνίζει εύκολα της συνείδησή του. Θέλει όμως προσοχή, γιατί με αρνητικές όψεις μπορεί να δώσει μια τάση απομόνωσης και μελαγχολίας στο άτομο, λόγω της πνευματικής δέσμευσης που έχει αναλάβει και να ζει ανάμεσα στις πνευματικές σφαίρες και όχι σε αρμονία με τις ανάγκες των άλλων. Σε αυτή τη θέση η Vesta δεσμεύεται υπερβολικά με το πνεύμα και λιγότερο με καταστάσεις και πρόσωπα. Τα άτομα αυτά είναι πολύ δοτικά αλλά πολλές φορές τα άτομα που είναι κοντά τους αισθάνονται μοναξιά, λόγω της απόστασης που υπάρχει στο πνευματικό πεδίο.

Κρύσταλλος: Ενισχύστε την ενέργεια της Vesta στους Ιχθύες, με ένα κρύσταλλο Μαύρης Τουρμαλίνης.

 

*Η παραμονή των Αστεροειδών Ceres και Vesta στα ζώδια, διαφέρει ανά έτος λόγω της ανάδρομης κίνησης που κάνουν οι Αστεροειδείς.

 

 Γράφει η Τζώρτζια Μπουλιάκη
Καθηγήτρια Εσωτεριστικών Σπουδών-Μεταφυσική Σύμβουλος

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση