Η Αθήνα βραβεύτηκε για την καινοτομία της

Η Αθήνα βραβεύτηκε για την καινοτομία της
Spread the love

Το βραβείο Bloomberg κέρδισε η Αθήνα με την καινοτόμα πρόταση Synathina που παρουσίασε.

athina

Μαζί με τη Βαρκελώνη, τη Βαρσοβία, το Kirklees στη Βρετανία και τη Στοκχόλμη, η Αθήνα βρίσκεται στην πεντάδα των νικητριών πόλεων των ετήσιων βραβείων Bloomberg, τα οποία δίνονται σε πόλεις που παρουσιάζουν καινοτόμες προτάσεις κι έχουν πληθυσμό πάνω από 100 χιλιάδες κατοίκους.

Το σύστημα Synathina, (ΣυνΑθηνά) για το οποίο διακρίθηκε ανάμεσα σε 100 υποψηφιότητες, είναι ουσιαστικά μια διαδικτυακή πλατφόρμα που συνδέει τους πολίτες με τους τοπικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να βρεθούν λύσεις σε προβλήματα τοπικής φύσης και να προωθήσουν την αναβίωση των γειτονιών της πόλης.

Το βραβείο ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ το πρώτο βραβείο των 5 εκατομμυρίων πήγε στη Βαρκελώνη που σχεδιάζει την ανάπτυξη δικτύων που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της ζωής των ηλικιωμένων.

Τα υπόλοιπα 3 βραβεία δόθηκαν στο Kirkless για την προώθηση της ανταλλακτικής οικονομίας, στη Βαρσοβία για την ανάπτυξη συστήματος πληροφοριών που θα βοηθήσει άτομα με προβλήματα στην όραση και στη Στοκχόλμη για το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των πολιτών όσον αφορά τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

 

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση