Η Αληθινή Λίθος Ακτινοβολεί στην Καρδιά μας

Η Αληθινή Λίθος Ακτινοβολεί στην Καρδιά μας
Spread the love

My_Burning_Heart_by_Sqial

Ολόκληρη η ανθρώπινη φύση εξαγνίζεται και φωτίζεται, μετέρχεται μιας μεταμόρφωσης και εξισορρόπησης. Τα μέταλλα στα βάθη της μεταμορφώνονται, εξευγενίζονται και ακτινοβολούν εσωτερικό φως. Οι πνευματικές ενέργειες απελευθερώνονται και επενεργούν στην ανθρώπινη φύση διαμέσου του αίματος, των αδένων και της ίδιας της φωτισμένης συνείδησης, σχηματίζοντας μια υπέροχη εσωτερική, ιδεατή μορφή. Τώρα η θεϊκή μας ρίζα, που είχε υποταχθεί και επισκιαστεί, εκδηλώνεται μέσα από μια ανώτερη νόηση, ελεύθερη από τα μειονεκτήματα της συνηθισμένης σκέψης και μια νέα, υψηλή ύπαρξη προβάλλει. Η ανθρώπινη συνείδηση, λυτρωμένη και αναγεννημένη τότε, περιγράφεται από τους αλχημιστές ως Χρυσός, το τελειότερο και πολυτιμότερο από όλα τα μέταλλα. Στο μυαλό μας όταν ακούμε για Αλχημεία και μεταστοιχείωση έχουμε εργαστήρια και ύλη. Όμως για να μεταστοιχειώνονται τα μέταλλα και να αλλάζουν πάει να πει ότι με την ταύτιση που είναι διάχυτη στη φύση σαν λειτουργία έχουμε έναν συμβολισμό, αυτός ο συμβολισμός ή αντιπροσώπευση είναι η μεταστοιχείωση ή η μετάλλαξη της ενέργειας στη ψυχή μας. Στην ανθρώπινη φύση τα μέταλλα αντιστοιχούν στους πλανήτες. Σήμερα όλοι δεχόμαστε τα σύμβολά τους από την Αστρολογία.

Το φως που θα δεχθεί κανείς σε ποσότητα και ποιότητα, εξαρτάται από τη συνειδητή μας, πόσο εξυψώθηκε, αφού η ψυχή λαμβάνει εικόνα, τότε αυτό που θα εισπράττει θα είναι η εικόνα της στα εξωτερικά περιβάλλοντα. Αυτό είναι το πιο μεγάλο μυστικό, το σώμα το αμόλυντο το χειρίζεται μια συνειδητότητα εξαγνισμένη και τελειοποιημένη. Αυτή η ακτινοβολία και η ομορφιά είναι η Λίθος των σοφών, γιατί είναι ένα πολύτιμο πετράδι το εσωτερικό φως. Αυτό είναι το ελιξίριο που έρχεται από την Αθανασία των ψυχών.

Όλο αυτό το αλχημικό έργο εξαρτάται από τη συνείδηση του καθενός, πόσο ψηλά βρίσκεται και αυτό εξαρτάται από τις επιλογές μας, μέσα σε μια ελευθερία που μας έδωσε αυτό το φως να κινηθούμε.

Όλο το κλειδί της σοφίας είναι η σύνδεσή μας με αυτό το φως, όλο το μυστήριο εκεί βρίσκεται. Όλοι οι σοφοί, οι ημίθεοι, οι εφευρέτες, οι ήρωες, είχαν σύνδεση με την ανώτερη αυτή φώτιση. Οι δε ερευνητές είτε μελέτησαν αλχημικά στοιχεία, είτε μελέτησαν άλλα σωματίδια ή λειτουργίες μαθηματικές είτε χημικές που βρίσκονταν πολύ κοντά στα συγγενή αυτά πεδία. Γνώριζαν την πνευματική Αλχημεία και μελέτησαν τα σύμβολα. Βέβαια οι γνώσεις κυνηγήθηκαν και πέρασαν στον αποκρυφισμό χωρίς αυτό να είναι πάντοτε απαραίτητο να γίνει. Μια τέτοια περίπτωση ήταν και ο Νεύτωνας. Ας δούμε ορισμένα από τα σύμβολα που χρησιμοποιούσε ο Ισαάκ Νεύτων στο θέμα της Wikipedia- την διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια με τίτλο τη χημεία του Νεύτωνα.

«Το 1936, ο κόσμος της επιστήμης δέχθηκε έναν ισχυρό κλονισμό, καθώς εκείνη τη χρονιά ο οίκος δημοπρασιών Σόουθμπι έφερε στο φως της δημοσιότητας μια συλλογή 329 τμημάτων των χειρογράφων του Νεύτωνα, το ένα τρίτο των οποίων ήταν αναντίρρητα αλχημικό. Αυτά τα χειρόγραφα, τα οποία είχαν ταξινομηθεί ως «μη δόκιμα για έκδοση» μετά τον θάνατό του το 1727, ξεσήκωσαν πλήθος ερωτηματικών το 1936, που παραμένουν ακόμα και σήμερα. Φυσικά κανένα από τα παραπάνω ερωτηματικά δεν είναι δυνατόν να απαντηθούν από το γεγονός ότι οι εργαστηριακές σημειώσεις του Νεύτωνα, ακόμα και εκείνες που περιγράφουν την πρώτη πλήρη περιγραφή της ανακάλυψής του ότι το λευκό φως είναι στην πραγματικότητα ένα μείγμα αμετάβλητων φασματικών χρωμάτων, είναι γεμάτες με συνταγές που διαμορφώνονται προφανώς από αλχημικές πηγές, εμφανείς στα χειρόγραφα που πωλήθηκαν από τους Σόουθμπι το 1936. Εδώ, παράλληλα με τις ερμηνείες των οπτικών και φυσικών φαινομένων, όπως η πήξη και ο βρασμός, υπάρχει «Τρίαινα του Ποσειδώνα», το «Κηρυκείον του Ερμή» και φυσικά ο «Πράσινος Λέοντας». Όλα αυτά βέβαια συμβολίζουν ουσίες προερχόμενες από τις αλχημικές αναγνώσεις του Νεύτωνα. Όποιος και αν ήταν ο στόχος του, είναι φανερό ότι δεν μπορεί να τεθεί αμετάβλητη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις αλχημικές και τις επιστημονικές προσπάθειές του.

___149Με τον όρο χημεία περιγράφεται συνήθως το σύνολο των αλχημικών ερευνών της εποχής του Νεύτωνα. Στις αρχές της περιόδου που αποκαλούμε συνήθως σύγχρονο κόσμο, η χημεία εξαπλωνόταν σε τρεις βασικές περιοχές. Κατ’ αρχήν, οι χυμικοί διεκδικούσαν μια μεγάλη ομάδα τεχνολογιών οι οποίες βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πρώιμης σύγχρονης φαρμακολογίας. Με αυτές τις τεχνολογίες δόθηκε νέα έμφαση στα ορυκτογενή φάρμακα και ασκήθηκε μια εξίσου σημαντική πίεση για τη χρήση των εργαστηριακών τεχνολογιών όπως η απόσταξη και η εξάχνωση στην παραγωγή φαρμάκων. Η χημική ιατρική ή ιατροχημεία ήταν ένας από τους σημαντικούς νέους τομείς της πρώιμης σύγχρονης ιατρικής επιστήμης και το δεύτερο βασικό τμήμα των ιατρικών σπουδών. Εντέλει, η προσπάθεια δημιουργίας χρυσού από διάφορα υλικά, προσπάθεια που αναφέρονται συχνά με τον ελληνικό όρο χρυσοποιεία, παρέμεινε βιώσιμο ερευνητικό πρόγραμμα για τους χημικούς του δέκατου έβδομου αιώνα. Ο Νεύτων ανακατεύτηκε και με τους τρεις σημαντικούς κλάδους της χημείας σε ποικίλους βαθμούς και θα ήταν σημαντικό να διερευνηθεί πώς η χημική τεχνολογία σχετιζόταν με τις άλλες επιστημονικές επιδιώξεις του ». http://el.wikipedia.org/

H αληθινή λίθος των φιλοσόφων ακτινοβολεί στην καρδιά για την επίτευξη επιστημονικών εφαρμογών, για την πνευματική ανέλιξη της ανθρωπότητας.

Όλες αυτές οι διαδικασίες γίνονται στο αδιόρατο αυτό αιθερικό φως. Η γένεση αυτή δεν είναι ορατή στο φυσικό πεδίο, παρόλο που όλα είναι παρατηρήσιμα και υπολογίσιμα. Είναι ένα σύστημα ροής με μια ισορροπία. Εν τη γενέσει του το όλο σύστημα, γίνεται ορατό στο μεταφυσικό πεδίο το οποίο είναι το μέσον για να κατανοήσουμε το φυσικό. Όταν σπάσουμε αυτό το φράγμα θα δώσουμε απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα.

Όταν μελετάμε κάτι, δεν νοιαζόμαστε για τις επιδοκιμασίες! Ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα δεν αφήνει μια στιγμή να του αλλάξει την ομαλή ροή της ζωής του και δεν αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους. Υπάρχει ένας αυτοματισμός στην φύση και η ταύτιση, αυτές οι δύο έννοιες αλλάζουν κάτι από θετικό σε αρνητικό ή από αρνητικό σε θετικό. Συνήθως όμως γίνεται το καλύτερο που είναι από αρνητικό σε θετικό. Το αλχημικό φως λειτουργεί για τη δόξα, το μυστήριο της ζωής. Όταν δεν μπορεί να ερμηνεύσει το μέλλον επεμβαίνει. Δεν ερμηνεύει σημαίνει δεν προσδιορίζει, τότε η επέμβαση γίνεται στο πεπρωμένο, σε μια στιγμή του για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Αυτή είναι από τις βασικές αρχές του αλχημικού φωτός πρόβλεψη του μέλλοντος και επέμβαση για το καλύτερο.

Μόνον όταν ο άνθρωπος συμμετέχει στην ενέργεια των φυτών, του φωτός, του αέρα του νερού, της πέτρας, του χώματος, ο νόμος κυριαρχεί με ένα σχέδιο παρέμβασης, εφόσον έχει προηγηθεί η επιστρέφει στην αληθινή αλχημεία, που είναι η αναγέννησης της ψυχής. Τότε ο άνθρωπος εξυψώνεται και γίνεται ουράνιος.

Η αληθινή αλχημεία δεν έχει ξόρκια και διάφορες αλχημικές κατασκευές, έχει φως νοητό για πίστη αγάπη ελπίδα. Το θαύμα έχει νόμο που παρεμβαίνουν τα πάντα για να μην λυπηθεί, να μην απογοητευτεί, να μην λειτουργήσει σε κατώτερα ψυχικά επίπεδα ο άνθρωπος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΝΕΥΤΩΝΑ

Symbols-newton

Ορισμένα από τα σύμβολα που χρησιμοποιούσε ο Ισαάκ Νεύτων

 

image003 της Μαρίας Σ. Άνθη
Απόσπασμα από το κεφ. 3. Από το βιβλίο
«Ως δια μαγείας και κατά γράμμα».
Ηλεκτρονική έκδοση 2013

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση