Η Ακτινοβολία (Μέρος 2)

Η Ακτινοβολία (Μέρος 2)
Spread the love

222274__ball-lines-stripes_p

Στο σιωπηλό αυτό κόσμο των ακτινοβολιών, πολλά μπορούμε να βλέπουμε να διαδραματίζονται, πολλά… ένα σωρό, αρκεί να ξέρουμε τι είναι αυτό που μας συμβαίνει και γιατί. Οι εικόνες που ταξιδεύουν και ανασύρονται, είναι από την Αθανασία. Τίποτα δεν χάνεται όλα έρχονται και παρέρχονται και κύκλους κάνουν στην αθανασία, με παραλλαγές όπως τα άστρα αλλάζουν θέση.

Όλα θέλουν να αφήσουν το σημάδι τους στο φυσικό πεδίο, δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι δυο φυσικοί Ρ. Άτκινσον από την Αγγλία και ο Χούτερμανς από τη Γερμανία το 1929, έδειξαν τις ακτινοβολίες των άστρων. Σύμφωνα με τα όσα μας περιγράφει ο Φυσικός Τζώρτζ Γκάμοφ, οι δύο νέοι τότε φυσικοί έδειξαν ότι: : «Κάτω από τις συνθήκες των ψηλών θερμοκρασιών και των πυκνοτήτων που υπάρχουν στο κέντρο των άστρων, είναι δυνατό να συμβαίνουν θερμοπυρηνικές αντιδράσεις των ελαφρών στοιχείων και με αρκετά μεγάλη ταχύτητα, ώστε να προμηθεύουν όλη την ενέργεια που χρειάζεται η αστρική ακτινοβολία», (Γκάμοφ, 1951, σελ. 84).        

Ας μην ξεχνάμε ότι και ο άνθρωπος κομμάτι των άστρων είναι. Είναι παιδί τους γιατί ο κάθε πλανήτης άστρο είναι, από το χώμα του πλάστηκε το κάθε παιδί του.

Στον αθόρυβο κόσμο των ακτινοβολιών, διδάχθηκα πολλά και έδωσα κάποιες εξηγήσεις, όμως σε ορισμένα θέματα, διότι κάτι που βρήκες και ερεύνησες σήμερα μπορεί αύριο στην εξέλιξή σου, να μην ισχύει και να χρειαστεί να το ψάξεις καλύτερα, ή να δώσεις μια άλλη καλύτερη και βαθύτερη ερμηνεία γι’ αυτό δεν μπορώ να πω ανεπιφύλακτα ότι τα ξέρω όλα. Όλα μόνον ο ύψιστος τα ξέρει. Αυτές οι εικόνες και οι παραλλαγές είναι μεταμορφώσεις. Στη μεταφυσική, μετά τη μορφή σειρά έχει η ουσία, αυτό σημαίνει ότι έχουμε μορφή άλλη διαφορετική μετά την αρχική μας μορφή. Η ουσία μας φέρνει τη μεταμόρφωση. Επομένως μετά τη μορφή εδράζει η μεταφυσική και μεταφυσική είναι η μορφή που παίρνει διάφορες άλλες μορφές. Σημαίνει ότι θα πάρω αυτή τη μορφή, θα τη μεταπλάσω, όπως ένα σφουγγάρι στο χέρι μου και θα το μετουσιώσω. Η μορφή αλλάζει, γίνεται πολλές άλλες μορφές και ποτέ δεν είναι ίδια. Κάποτε, στα δεκαεπτά μου, περνούσα αρκετά συχνά έξω από το μαγαζί ενός γείτονα, είτε για να πάω στα μαθήματα μου, είτε για να γυρίσω στο σπίτι μου. Μου φαινόταν έξυπνος κι ανοιχτόκαρδος. Είχε φιλικές σχέσεις με ένα συγγενικό μας πρόσωπο. Μια μέρα από οικειότητα, ο γείτονας του είπε το εξής για μένα: «Αυτή η κοπέλα είναι σημαδεμένη», άντε στα δεκαεπτά σου να δώσεις εξήγηση, τι εννοούσε ο ποιητής. Όταν ρώτησα πήρα την απάντηση ότι διέφερα από τις άλλες κοπέλες δηλαδή αν και ανοιχτόκαρδη κι εγώ του φαινόμουν λίγο παράξενη. Αργότερα, κατάλαβα πως εννοούσε ότι κάτι συμβαίνει, διότι οι εικόνες που συνελάμβανε στο πέρασμά μου, είτε μιλούσαμε είτε όχι ήταν ότι του φαινόμουν κάθε φορά και διαφορετική. Η όψη μου, η κίνησή που είχα δεν ήταν στατική, δεν ήταν ίδια κι απαράλλαχτη. Εκείνος, έβλεπε αυτήν την παραλλαγή.

bing

Η μεταμόρφωση έχει μέσα της την μεγαλύτερη ιερότητα όλου του κόσμου. Η μεγάλη ισχύ της θα δείξει έναν άνθρωπο πολύ φωτισμένο που θα γνωρίζει ουσιαστικά και όχι επιδερμικά πολλές επιστήμες. Σε μικρότερη ισχύ η μεταμόρφωση θα σου πει πως εδώ κάτι συμβαίνει, δες την εικόνα στο φως, στη σκιά στο σκοτάδι είναι πάντοτε μια άλλη.

Εφ’ όσον υπάρχει η αέναη κίνηση των άστρων και των πλανητών, είμαστε κι εμείς μέσα σε αυτήν την αέναη κίνηση, η επανάληψη στοιχείων μέσα στην απειροελάχιστη παραλλαγή, κάνει τα πρόσωπα τα νοήματα και τις υπάρξεις μορίων να μην χαθούν ποτέ, τα κάνει να εμφανισθούν ξανά μια μέρα μπροστά μας, ακόμη κι αν νομίσαμε ότι έγιναν σκόνη, αυτά θα ανασυρθούν καλύτερα μέσα από τις στάχτες τους. Θα μπουν στην αθανασία κι εκεί όλα θα ξανανιώσουν. Οτιδήποτε δούμε να αναγεννάτε, να ανανεώνεται, μένει αθάνατο, είναι το συνεχές μέσα στο χρόνο. Το σπέρμα συνεχίζει να υπάρχει, συνεχίζεται από γενεά σε γενεά γι’ αυτό συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μελών σώματος όπως πόδια, χέρια, μάτια, ακόμη και φωνή, τα έχουμε σήμερα εμείς αλλά και κάποιος άλλος τα είχε στο παρελθόν ή μοιάζετε έχοντας ίδια χρώματα στα μάτια και στα μαλλιά με τα αδέλφια σας. Οι ουσίες όχι μόνο οι άϋλες αλλά και οι υλικές μένουν αθάνατες. Με την ίδια διαδικασία της αναγέννησης αποβάλλεται και η φθορά.

 

image003 Tης Μαρίας Σ. Άνθη
Απόσπασμα από το κεφ. 1. «Σώμα Αλχημικό», του Βιβλίου
«Ως δια μαγείας και… κατά γράμμα».
Ηλεκτρονική έκδοση 2013

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση