Η Αιώνια Ροή, είναι η Ανέλιξή μας

Η Αιώνια Ροή, είναι η Ανέλιξή μας
Spread the love

black-holeSPOT-580x395

Η Αιώνια ροή του σύμπαντος είναι εντός μας για την ανέλιξή μας. Αυτό καταγράφεται στη μελέτη των πολυεδρικών σχημάτων και κάθε γεωμετρικού σχήματος που έχει να κάνει με το μέτρημα της ισοδυναμίας. Όπως λειτουργούν τα πολύεδρα ή ένα εξάγωνο ή πεντάγωνο ή ακόμη και τετράγωνο, έτσι λειτουργούν οι εστίες δυνάμεων και αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων. Αν οι άνθρωποι αυτοί είναι δυνατοί έως και ισχυροί, τότε τα πολύεδρα, ή τετράγωνα ή πεντάγωνα ή εξάγωνα σηκώνουν συντεταγμένες. Το ανασήκωμα είναι άλμα προς τα πάνω. Ανάγεται, έχουμε αναγωγή αλλού, σε ανώτερο επίπεδο πεδίου, είναι ροή με σκοπό την ανέλιξη. Το πεδίο έχει πόλους. Ένα τετράγωνο αν έχει κέντρο αλληλεπίδρασης από τα τέσσερα σημεία γωνίες με το κέντρο την κορυφή τους, ο πυρήνας που είναι η κορυφή διευθύνει τις τέσσερις γωνίες. Κι έτσι περιστρέφονται, ο πυρήνας το τετράγωνο, το κάνει να λειτουργεί σαν πεντάγωνο. Αν σε τέσσερα σημεία έχουμε τέσσερεις παίχτες, ο κεντρικός παίχτης σχηματίζει κορυφή τριγώνου, για κάθε πλευρά. Το ανασήκωμα του κέντρου συμπαρασύρει όλες τις βάσεις, αν μια βάση και μια άλλη ανασηκωθούν, θα ανασηκωθούν και οι υπόλοιπες. Ένα τέτοιο ταξίδι αναγωγής σε συγκεκριμένο επίπεδο πεδίου, μπορεί να πραγματοποιηθεί με την έλικα. Η έλικα κάνει περιστροφή στον εαυτό της και επανέρχεται στην αρχική της κατάσταση. Εδώ όμως όταν επανέρχεται στην αρχική της κατάσταση, το τετράγωνο με τον πυρήνα στην θέση του, βρίσκεται μεν στην αρχική του κατάσταση αλλά στο σημείο που ανελίχθη.

Η έλικα το ταξίδεψε και είχε την ηλεκτροδυναμική των πυρήνων του τετραγώνου με τον πυρήνα, την κοινή κορυφή των τεσσάρων τριγώνων του. Μπορεί κανείς να αναρωτηθεί και να πει: και καλά πώς εφαρμόζονται αυτά στον υλικό κόσμο. Ο υλικός κόσμος στο φυσικό του πεδίο, είναι πιο αργός και τον κάνει η βαρύτητα. Ο έλικα όταν μπαίνει στο φυσικό πεδίο αλλάζει, αποκτά όμως την δυναμική των πυρήνων του τετραγώνου με τις πέντε γωνίες. Αυτή η ηλεκτροδυναμική δεν αλλάζει, μένει ίδια. Οι τέσσερις άνθρωποι, από δυνατοί έως ισχυροί μαζί με τον ισχυρό πυρήνα είναι που δίνουν το δικαίωμα της ανέλιξης. Η έλικα της σπείρας θα δουλέψει. Μόλις βγει από το φυσικό πεδίο, επανέρχεται στην αρχική της κατάσταση, πιο ψηλά έχει ανελιχθεί και παραμένει ίδια σε πλήρη ηρεμία όπως πριν τον στροβιλισμό ή την περιστροφή της. Η ενότητα, η ισοδυναμία, το ένα σώμα, είναι πάνω στην ενέργεια καθισμένα. Η ενέργεια βρίσκεται πάνω στο κέντρο και στις γωνίες του τετραγώνου. Οι ευθείες που σχηματίζουν τρίγωνα είναι η ροή της. Πρόκειται για ένα πέρασμα από το ένα σημείο στο άλλο. Η έλικα είναι ένας μηχανισμός και βρίσκεται μέσα στη σπείρα. Επειδή έχει αυτές τις κουκίδες της γεωμετρίας με διάφορα σχήματα, τα οποία δεν μπορούμε ποτέ να τα μάθουμε, ούτε όλα να τα γνωρίζουμε, τελικά θα είναι αυτό που μπορεί να δει κάποιος ο οποίος τα ερευνά. Ό,τι και να δουν πολλοί άνθρωποι μαζί, έστω και κάτι διαφορετικό, ο ένας από τον άλλον, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να ισχύουν.

outer_space_stars_black_hole-t2Αυτό το βλέπουμε στη φράση του Αρχιμήδη, όταν στην επιστολή του, στην οποία χαιρετά τον Δοσίθεο και ενώ του εξηγεί για την έλικα, ότι πρόκειται για άλλο γένος προβλημάτων μεταξύ άλλων του αναφέρει: «Εάν ευθεία γραμμή περιστρέφεται ομαλά επί επιπέδου. Ενώ το ένα άκρο της παραμένει σταθερό, μετά από μια πλήρη περιστροφή επανέρχεται στην αρχική της θέση και εάν ταυτόχρονα με τη γραμμή που περιστρέφεται ένα σημείο κινείται ισοταχώς ως προς τον εαυτό του, πάνω στην ευθεία γραμμή, έχοντας ξεκινήσει από το σταθερό άκρο, το σημείο θα διαγράψει στο επίπεδο έλικα». (Αρχιμήδης, 2001, σελ. 265-271) Εδώ όπως και να φανταστούμε το σημείο που ξεκινάει, δηλαδή την αφετηρία θα είναι σωστό διότι η έλικα είναι ένα συνεχές ξεκίνημα. Μόλις διαγράψει μια περιστροφή, μια άλλη ξεκινάει. Η επόμενη προετοιμάζει την μεθεπόμενη. Εδώ όπως και να το φανταστεί το ανθρώπινο μυαλό, ότι εργάζεται αυτός ο μηχανισμός αυτό θα είναι. Κι αυτό γιατί κανείς δεν ξέρει από πού ξεκινάει ουσιαστικά η έλικα, είναι χωρίς αρχή και τέλος και τίποτα δεν την ορίζει. Το δε τετράγωνο με τον ισχυρό πυρήνα ήλθε για να συμπληρώσει κάτι στο ήδη συμπληρωμένο σύστημα του έλικα και αυτό πάλι ξεκινάει από αλλού, αποτελεί την επανάληψη μιας συνέχειας. Αυτό είναι και η έλικα! Όλες οι γεωμετρίες βρίσκονται εκεί στην επανάληψη της ισοδυναμίας και είναι ένα σώμα. Είναι ότι πιο απίθανο ότι πιο παράδοξο ότι πιο θαυμαστό μπορεί να συμβεί.        

Ας δούμε όμως το εξής καταπληκτικό που συμβαίνει παρακάτω σύμφωνα με τον Αρχιμήδη ο οποίος συνεχίζει για το ίδιο θέμα Περί Έλικα, να εξηγεί στον Δοσίθεο:« Ισχυρίζομαι λοιπόν, ότι η επιφάνεια που περιλαμβάνεται από την έλικα και την ευθεία που επανήλθε στην αρχική της θέση ισούται με το ένα τρίτο του κύκλου που γράφεται με κέντρο το σταθερό σημείο και ακτίνα ίση με το διάστημα που διένυσε το κινητό σημείο πάνω στην ευθεία σε μια περιστροφή της ευθείας». (Αρχιμήδης, 2001,σελ. 265-271). Εδώ είναι το αποτέλεσμα της ισοδυναμίας, διότι τίποτε δεν είναι άναρχο. Και πως μπορεί να μην ισχύουν και αυτά και άλλα, όταν πρόκειται για την ανέλιξη στην έλικα που φέρει, κυλάει αυτή η ουσία, η ροή του σύμπαντος μιας ρίζας που είναι η ρίζα της αφετηρίας μας.

Μέσα σε αυτήν την ανέλιξη το πυρήνα, δεν είναι δυνατόν να κινούνται όλα μόνο με την ταχύτητα του φωτός δηλαδή η υψηλότερη ταχύτητα που μπορεί να καταγραφεί να είναι μόνο αυτή. Όσο μειώνεται η βαρύτητα στη σπείρα, οι ταχύτητες είναι ασύλληπτες. Μπορεί να είναι κάποια υψηλότερη. Αυτό συμβαίνει όταν το ισχυρό πεδίο ο πυρήνας του τετραγώνου, έχει αυτά τα χαρακτηριστικά ο οποίος μοιράζεται πόλους από μια διάσπαση και έγινε. Αυτός είναι ίδιος και με το άλλο το όμοιό του στα βάθη ενός συμπαντικού ωκεανού. Όλες οι μετρήσεις θα είναι ψευδής αν δεν γνωρίζουμε το μέτρο της ταχύτητας που ορίζει ένα σημείο ως προς ένα άλλο. Η ταχύτητα είναι το κλειδί για να λύσουμε τέτοιου είδους προβλήματα. Τα αμέσως επόμενα επίπεδα στον Έλικα στην ανέλιξη παίρνουν άλλες τιμές.

image003  της Μαρίας Σ. Άνθη
Απόσπασμα από το κεφ.7 του Βιβλίου
«Ως δια μαγείας και… κατά γράμμα».
Ηλεκτρονική έκδοση 2013

Emeis Magazine

Μία σκέψη στο “Η Αιώνια Ροή, είναι η Ανέλιξή μας

Αφήστε μια απάντηση