Η κατάκτηση του διαστήματος: Αποστολή στο Μέλλον

Η κατάκτηση του διαστήματος: Αποστολή στο Μέλλον
Spread the love

Επιμέλεια – Νίκος Κατσινόπουλος

01

Μία έκθεση, από τις πιο ολοκληρωμένες παγκοσμίως, που αφορά το μέλλον του ανθρώπου στο διάστημα, φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η έκθεση «Η κατάκτηση του Διαστήματος», από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Επιστήμης, Τεχνολογίας και Διαστήματος του Ισραήλ (MadaTech, Χάιφα, Ισραήλ) προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα διαστημικά ταξίδια. Ξεκινάει από τις πρώτες προσπάθειες για την εξερεύνηση του Διαστήματος, και φθάνει έως τις μελλοντικές διαστημικές αποστολές στο ηλιακό σύστημά μας, αλλά και πέρα από αυτό.

02

Η έκθεση εστιάζει στο μέλλον της διαστημικής εξερεύνησης, με βάση τις τελευταίες έρευνες κορυφαίων επιστημόνων και μηχανικών, με εκθέματα που δίνουν μια πρώτη, συναρπαστική εικόνα των μελλοντικών εξελίξεων σε αυτόν τον τομέα.

Οι μελλοντικές αποστολές, που εκτίθενται στο πλαίσιο της έκθεσης, αποτελούσαν, παλιότερα, αγαπημένο θέμα του χώρου της επιστημονικής φαντασίας. Σήμερα όμως συζητούνται και σχεδιάζονται από κορυφαίους επιστήμονες. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την κατασκευή ανελκυστήρα διαστήματος, σχέδια για την εκτροπή κάποιου επικίνδυνου αστεροειδή, η πορεία του οποίου μπορεί να διασταυρώνεται με αυτήν της Γης, το ταξίδι του ανθρώπου στον Άρη έως και την ίδρυση στον πλανήτη.

03

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να «βρεθούν» στη Σελήνη, τους αστεροειδείς και τον Άρη, μέσα από διαδραστικά εκθέματα, και λεπτομερή μοντέλα. Παράλληλα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις απόψεις των ειδικών, σχετικά με το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, πέρα από τα όρια του πλανήτη μας.

 

 

 

 

 

 

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Πέμπτη: 09:00-13:30
Παρασκευή: 09:00-20:00
Σάββατο: 11:00-16:00 & Κυριακή: 10:00-18:00

Πληροφορίες:
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος 177 78
Τηλ: 212 254 0000

hellenic-cosmos@ime.gr
www.hellenic-cosmos.gr

 

 

 

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση