Μαζεύοντας άγρια χόρτα και βότανα

Μαζεύοντας άγρια χόρτα και βότανα
Spread the love

Radiki02

Ο πολιτισμός που αναπτύχθηκε στον ελλαδικό χώρο, εδώ και τουλάχιστον 3.500 χρόνια, θεμελίωσε μια διατροφή βασισμένη, κατά κύριο λόγο, στην πλούσια χλωρίδα του τόπου. Στις μέρες μας, αυτή η διατροφική γνώση έχει αρχίσει να χάνεται. Ο άνθρωπος των συγχρόνων μεγαλουπόλεων ούτε συλλέγει, ούτε ασχολείται με την παραγωγή της τροφής του. Αγνοεί ακόμα και τα βρώσιμα άγρια χόρτα, που φυτρώνουν στον κήπο του, αν διαθέτει κήπο.

Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος είναι ένας νεαρός επιχειρηματίας, ιδρυτής της ιστοσελίδας Ραδίκι. Μέσω αυτής απευθύνεται σε ανθρώπους, που αναζητούν αγνά και φρέσκα προϊόντα διατροφής, προσφέροντας μια σειρά υπηρεσιών. Στο Ραδίκι Radiki01πιστεύουν ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να επιστρέψει σε πρωταρχικές, ανεπεξέργαστες μορφές τροφής, και να αφήσει πίσω του τα βιομηχανοποιημένα τρόφιμα.

Αν και υπάρχει μεγάλη ποικιλία χόρτων, σε όλα τα μέρη της χώρας μας, η σωστή συλλογή τους απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και μεγάλη προσοχή· μια λανθασμένη επιλογή μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα. Η ομάδα του Ραδίκι, λοιπόν, ταξιδεύει στην Ελλάδα, αναζητά τα καλύτερα άγρια χόρτα και φροντίζει να φτάσουν στους καταναλωτές φρέσκα, με το μικρότερο δυνατόν περιβαλλοντολογικό κόστος. Συλλέγει περισσότερα από 50 διαφορετικά είδη χόρτων και βοτάνων, ανάλογα με την εποχή. Συνεργάζεται μόνο με μάγειρες και ιδιώτες που αναγνωρίζουν την αξία της φυσικής τροφής.

 

[ Τμήμα Ενημέρωσης emeis.gr ]

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση