Γλώσσα του σώματος

Γλώσσα του σώματος
Spread the love

sample

Eίναι η ακτινογραφία των σκέψεων… Οι ασυναίσθητες κινήσεις  που κάνουμε καμιά φορά σκιαγραφούν αυτό που σκεφτόμαστε. Ένα σήκωμα των φρυδιών ή τα σταυρωμένα χέρια είναι ικανά να μεταφέρουν μηνύματα, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες μόνο το 8% της επικοινωνίας διαθέτει «λέξεις». Σας φαίνεται περίεργο; Και όμως συμβαίνει..

Γνωρίζατε ότι:

Τη γλώσσα του σώματος χρησιμοποιούν οι πολιτικοί αλλά και οι ψυχοπαθείς δολοφόνοι για να διαλέξουν τα θύματα τους!

 

Σύμφωνα με έρευνες. οι ψυχολόγοι λένε ότι μπορούμε να εκτιμήσουμε το τι είναι ο άλλος με ακρίβεια 70% μέσα σε 5 λεπτά αξιοποιώντας τη γλώσσα του σώματος. Το υπόλοιπο 30% όμως μπορεί να είναι πολύ σημαντικό και να μας κοστίσει.

Τα παρακάτω σημάδια θα σας βοηθήσουν να αποκωδικοποιήσετε εύκολα τις εκφράσεις ή τη στάση του άλλου… χωρίς καν να μιλήσει!

Κεφάλι

– Εάν ο άλλος χαμογελάει, γέρνοντας το κεφάλι του προς το μέρος μας… τότε αυτό ίσως υποδηλώνει και φλερτ! Όμως, εάν χαμηλώνει το κεφάλι, τότε αισθάνεται ντροπή και κρατά απόσταση εξαιτίας της δυσπιστίας του.

– Όταν ο άλλος σηκώνει γρήγορα το κεφάλι, φανερώνει άμεσα το ενδιαφέρον του, ειδικά εάν αυτό συνοδεύεται με ένα σήκωμα των φρυδιών. Βέβαια, εάν απλά κοιτά το ταβάνι, τότε μάλλον βαριέται…

– Το άγγιγμα του κεφαλιού μπορεί να σημαίνει μια αυτο-τιμωρία π.χ. αγγίζοντας το μέτωπο με την παλάμη του χεριού («τι έκανα πάλι;»).

– Όταν μιλάει κάποιος, χωρίς να κουνάει καθόλου το κεφάλι του, αυτό δείχνει ότι μιλά είτε σοβαρά και αληθινά, είτε από μια κυρίαρχη θέση.

Διαβάστε περισσότερα για τη γλώσσα του σώματος εδώ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση