Γιατί οι όμορφες γυναίκες δεν αρρωσταίνουν;

Γιατί οι όμορφες γυναίκες δεν αρρωσταίνουν;

3 Αυγούστου, 2014 0 By Emeis Magazine
Spread the love

Μια πολύ παράξενη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, αποκαλύπτει ότι όσο πιο όμορφη είσαι τόσο πιθανότερο είναι να αποφύγεις ορισμένες παθήσεις…

368d8c65f4df1da18284190fbf38de3a_XL

Ακόμα ένα λόγο να χαίρεσαι που είσαι όμορφη και γοητευτική σου δίνουν οι ερευνητές που αποκάλυψαν ότι  όσο υψηλότερη βαθμολογία έχουν κάποιοι στην κλίμακα της ομορφιάς και της γοητείας τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουν να αντιμετωπίσουν συμπτώματα διαφόρων παθήσεων, από χοληστερόλη και υπέρταση μέχρι κατάθλιψη.

Πιο αναλυτικά, σε έρευνα που έγινε σε σε 15.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 24 έως 35 ετών, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε προσωπικές συνεντεύξεις, ερωτηματολόγια αλλά και ανάλυση του ιατρικού ιστορικού τους. Η εξωτερική εμφάνιση των συμμετεχόντων αξιολογήθηκε και κατηγοριοποιήθηκε σε πέντε υποομάδες (πολύ άσχημος, άσχημος, μέτριος, όμορφος, πολύ όμορφος).

Για κάθε σκαλί που ανέβαινε ένας άνδρας στην κλίμακα της ομορφιάς, ο κίνδυνος υψηλής χοληστερόλης έπεφτε κατά 13%, ο κίνδυνος υπέρτασης κατά 20%, ο κίνδυνος κατάθλιψης κατά 15%, ο κίνδυνος Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας κατά 23% και ο κίνδυνος τραυλισμού κατά 21%.

Για τις γυναίκες, η αναλογία ήταν η εξής: υπέρταση 21%, διαβήτης 22%, άσθμα 12%, κατάθλιψη 17%, ΔΕΠΥ 18%, τραυλισμός 18% και εμβοές 13%.

Παράλληλα, τα άτομα αυτά φάνηκε να αισθάνονται και πιο υγιή, παίρνουν λιγότερες μέρες αναρρωτική άδεια από τη δουλειά τους και λαμβάνουν λιγότερες διαγνώσεις για σωματικές και ψυχικές παθήσεις κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Η σχέση ομορφιάς και καλής υγείας μπορεί πιθανώς να εξηγηθεί από τα καλά γονίδια, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

 

 

Γράφτηκε από την Σουζ,ανα Κεγγίτση 

ΠΗΓΗ