Φτιάξτε τις πιο νόστιμες φτερούγες κοτόπουλου μαριναρισμένες

Φτιάξτε τις πιο νόστιμες φτερούγες κοτόπουλου μαριναρισμένες
Spread the love

kotopoulo_3

Υλικά

  • 12 μεγάλες η 700 γρ. φτερούγες κτοτόπουλου
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 λεμονιού χυμό
  • 2-3 φλιτζάνια ρύζι πιλάφι αρωματισμένο με κρόκο, για το σερβίρισμα
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνετε σε μπολ τη σάλτσα σόγιας με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το μέλι, αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
Κόβετε τις φτερούγες, πετάτε τις άκρες και τις βυθίζετε στη μαρινάτα.
Τις σκεπάζετε και τις αφήνετε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα να μαριναριστούν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 °C.
Βάζετε τις φτερούγες σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά, για 30’-40’ περίπου.

Βγάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως με κίτρινο ρύζι αρωματισμένο με κρόκο.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση