Φλεγόμενος Ήλιος

Φλεγόμενος Ήλιος
Spread the love

Διαβάζοντας πρώτα την εισαγωγή και ύστερα τα επόμενα κεφάλαια μπορεί να κατανοήσει κανείς τις ενέργειες του ήλιου από τις Αλχημικές του καύσεις του πυρήνα του.  

91900_1

5.1 Εισαγωγή

Οι ηλιακές καταιγίδες δεν είναι πάντα βλαβερές είναι και ιαματικές. Ο ήλιος όπως είπαν πολλές θρησκείες είναι βασιλιάς, προφανώς κάτι ήξεραν. Ο άνθρωπος και οι πλανήτες είναι ένα. Αυτό το συστήματα με άλλα συστήματα πάλι είναι ένα. Τα ακρότατα σύμπαντα είναι δίπλα μας και πάνω μας, δεν είναι στα τέσσερα άκρα του ορίζοντα, του απείρου και ξεκομμένα από εμάς τους ανθρώπους.

Η ζωή «ταξιδεύει», μπορεί να είναι μια τεράστια υποκβαντική κινητική. Όπως είμαστε εμείς εδώ έτσι και κάποιοι άλλοι είναι κάπου αλλού, το δυαδικό σύστημα δημιουργήθηκε για να φτιάξει «μηχανές». Φιλοσοφία και συστιμική μηχανική είναι ένα. Δεν μπορούμε άλλο να σκεφτόμαστε με δυϊστικές μεθόδους. Το απαρχαιωμένο το παλιό, το παγιωμένο, το κατεστημένο ας αφήσουν τη γνώση να ζήσει αενάως, δεν είναι ανάγκη να πεθαίνει συνεχώς. Η ταύτιση υπήρχε και θα υπάρχει μέσα στα πάντα

Στα μετά τα φυσικά ο ήλιος συμβολίζει τη μνήμη και τη ψυχή. Αυτές οι μέρες είναι μέρες ενεργοποίησης και ενδυνάμωσης της ψυχής ενώ το σώμα αναζωογονείται και διακατέχεται από πολύ ενέργεια.. Σήμερα η γνώση είναι σκόρπια σε κομμάτια σαν παζλ χαμένη, πώς θα βρεθούν αυτά τα κομμάτια αφού χαμένοι είναι και αυτοί που την κρατούν και οι άλλοι που τους την έδωσαν, είναι χαμένοι εξ’ αιτίας αυτού του γεγονότος του δυϊσμού, παραμένουμε αμόρφωτοι. Ορισμένοι που μηδαμινά αποκόμισαν από αυτό το πάζλ, καθώς έψαξαν, αναρωτιόνται πως υπάρχουν ακόμη εκ’ θαύματος.

Μέσα από την ομοιομορφία των κύκλων της επανάληψης έχουμε την αιωνιότητα. Μέσα από την αναγέννηση εκμηδενίζεται η φθορά. Ο ήλιος αναγεννιέται μέσα από τα σπλάχνα του, το ίδιο και άλλοι αστέρες – πλανήτες, το ίδιο και η γη και η σελήνη, κι εδώ και σε άλλους κόσμους όλα μένουν στο ατελές, τέλος δεν υπάρχει. Στην αιωνιότητα όλα μένουν ίδια ο άνθρωπος όμως μεταβάλλεται, έχει τη φθορά.

Η χημεία όμως της ζώσας ύλης, της πυρόξανθης μεταφέρει τη ζωή στο αέναο ταξίδι της από την πρωταρχική πηγή ενέργειας και έτσι θα συνεχιστεί μέσα στην αιωνιότητα στην ομοιομορφία των κύκλων, εκεί που όλα είναι μια πνοή, ένας ωκεανός πνοής γι’ αυτό το διάστημα είναι ατελές και οι κόσμοι και οι πλανήτες, επειδή η πνοή ο αιθήρ επαναλαμβάνεται και στους πιο απομακρισμένους κύκλους ζωής, είναι ο έρωτας των ψυχών και η ζωή του μέλλοντος, είναι αυτής της ζωής που θα περιμένουμε, που θα έρθει, θα κατασκευαστεί! Έχει ανθρώπους για εμάς που θα τους γνωρίσουμε, ακόμα δεν τους ξέρουμε….    

Η μεταστοιχείωση εκ’ του ηθικού νόμου του σύμπαντος, είναι μεγάλες στιγμές της φυσικής. Ολόκληρο το σύμπαν και σήμερα μεταβάλλεται, γίνεται κάτι που δεν ήταν πριν. Το Ένα όμως η μονάδα, δεν μεταβάλλεται είναι αυτό που είναι και έτσι θα είναι, δεν έχει μεταβάσεις, μεταβλητότητα, έχουν όμως, όλα τα άλλα γύρω του. Η αναφορά στο κατά γράμμα του βιβλίου στον τίτλο του, δηλώνει καθαρά τα μαθηματικά, ο θεός μετράει. Κάθε μεταβολή ακολουθείται και από μια επιταγή κατά γράμμα, συνήθως το κατά γράμμα προηγείται και ακολουθεί η μεταβολή, έτσι λειτουργεί και ο άνθρωπος και οι πλανήτες. Οι πράξεις οι οποίες γίνονται κατά γράμμα προηγούνται προκειμένου να γίνει κάτι, ή να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα μετά από επίπονες προσπάθειες.

Θα ρωτήσει κανείς εύλογα, αν έχουν τηρηθεί οι νόμοι κατά γράμμα, από τον άνθρωπο μέχρι τώρα. Έχουν τηρηθεί μέχρι τώρα μόνο από λίγους που απέφυγαν την απραγία με επιτυχία και με θυσία για έναν νέο πολιτισμό. Αυτό φθάνει! Μπορεί να φέρει ακόμη και τη ριζική μετατροπή. Ακόμη και ο Χριστός δεν πέθανε μάταια….

5.2   Ηλιακές Καταιγίδες

sdo_flare_171-193_crop_466

solar_flare-normal

original
Εντυπωσιακή φωτογραφία από ηλιακή έκρηξη

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από “φωτοβολίδες” φωτός έδωσε η NASA στη δημοσιότητα, από έκρηξη που σημειώθηκε στον Ήλιο πρόσφατα και επηρέασε τις επικοινωνίες στο αμερικανικό κέντρο πρόγνωσης του καιρού στο διάστημα. Οι εκρήξεις του Ηλίου είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές και σημειώνονται όταν η δραστηριότητά του φτάνει στο αποκορύφωμά της. Είναι μάλιστα τόσο ισχυρές, που μπορούν να επηρεάσουν την ατμόσφαιρα στο στρώμα εκείνο, όπου ταξιδεύουν τα σήματα επικοινωνίας. Αυτό κατ’ επέκταση σημαίνει, ότι επηρεάζονται τα ραδιοφωνικά, από μερικά λεπτά της ώρας έως και ολόκληρες ώρες.

image003 της Μαρίας Σ. Άνθη
Απόσπασμα από το κεφ.5 του Βιβλίου
«Ως δια μαγείας και… κατά γράμμα».
Ηλεκτρονική έκδοση 2013

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση