Esoteric Yoni – Η σύνδεση με την θηλυκή ενέργεια μέσα μας

Esoteric Yoni – Η σύνδεση με την θηλυκή ενέργεια μέσα μας
Spread the love

Της Τζώρτζια Μπουλιάκη

Yoni ( योनि ) είναι η πηγή όλης της δημιουργίας και η προέλευση της ζωής, είναι σανσκριτική λέξη και έχει πολλαπλές έννοιες, σημαίνει μήτρα, ιερός χώρος, πηγή ή κόλπος (γυναικεία γεννητικά όργανα), χρησιμοποιείται σε μια ευρεία μορφή ευνοιών, δηλώνει την κατοικία, το τόπο γέννησης, την προέλευση, το σπίτι και η έννοιά της καλύπτει ακόμα πολλές άλλες καταστάσεις ζωής κάνοντας περισσότερο αντιληπτό το βαθύτερο νόημα που κρύβεται πίσω από αυτή τη λέξη. Η βαθύτερη έννοια του Yoni είναι ο ιερός χώρος ή η πηγή της δημιουργίας που κρύβεται μέσα μας, συμβολίζει τη θηλυκή πηγή όλης της δημιουργίας που γέννησε τα πάντα στο σύμπαν. Οι γυναίκες έχουν πολύ έντονη την ενέργεια αυτή και αν συνδεθούν μαζί της μπορούν να δημιουργήσουν και να γεννήσουν με ποικίλους τρόπους, οι άντρες έχουν και αυτοί προέλθει από μια μήτρα (γυναίκα) και λαμβάνουν τη ενέργεια αυτή έντονα από τις γυναίκες ενώνοντάς την με τη δική τους ενέργεια το Linga που σημαίνει σημάδι, σύμβολο ή αρσενικά γεννητικά όργανα και είναι η αρσενική ενέργεια στο σύμπαν. Το Yoni λοιπόν συμβολίζει τη θηλυκή ενέργεια στο σύμπαν και το Linga την αρσενική.

Η μήτρα είναι πραγματικά ένας ιερός χώρος, είναι ένας ιερός τόπος από τον οποίο η ανθρώπινη ζωή έχει πραγματικά γεννηθεί και συνεχίζει να γεννιέται καθημερινά, πολλοί συνδέουν το Yoni με μια πιο εξωτερική εκδήλωση του που είναι τα γυναικεία γεννητικά όργανα, αυτό συμβαίνει γιατί έχει χαθεί ένα μεγάλο κομμάτι της ιερότητας και του σεβασμού προς τη μήτρα και την γυναικεία φύση, πολλές γυναίκες έχουν αποκοπεί από την ενέργεια της μήτρας τους και κατ’ επέκταση της σεξουαλικής τους ενέργειας, που έχει πολλές επιπτώσεις πέρα της εξωτερικής εκδήλωσης που είναι η σωματική επαφή.

Η μήτρα είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα σε μια γυναίκα, έχει μια δική της συναισθηματική νοημοσύνη και αντιλαμβάνεται με το δικό της τρόπο την ενέργεια και τις δονήσεις που δεχόμαστε, είναι ένας δεύτερος εγκέφαλος που μπορεί και αισθάνεται, καταγράφει και αποθηκεύει επιθυμίες, δονήσεις που βιώνουμε, κάθε συναίσθημα ή ένταση καταγράφεται στη μήτρα.

Η συχνότερη ερώτηση προέρχεται από τις γυναίκες που για κάποιο λόγο δεν έχουν μήτρα, ρωτώντας «εγώ δεν έχω μήτρα, αρά δεν μπορώ να συνδεθώ μαζί της ;», όταν λέμε μήτρα δεν εννοούμε μόνο το όργανο καθαυτό που είναι μόνο η φυσική του προέκταση, η μήτρα είναι η θηλυκή ενέργεια σε κάθε γυναίκα και φυσικά μπορεί να συνδεθεί μαζί της, η πηγή της ενέργειας αυτής βρίσκεται κάτω από τον αφαλό έως και το οστό της ήβης δημιουργώντας ένα τρίγωνο με τη μύτη προς τα κάτω που είναι και το σύμβολο του στοιχείου του νερού. Αυτό το σημείο ενέργειας είναι πολύ ισχυρό και είτε μια γυναίκα δεν έχει μήτρα είτε είναι σε περίοδο εμμηνόπαυσης πάντα υπάρχει και είναι πάντα δυνατό. Η «έλλειψη» μήτρα ή έμμηνου ρήσεως δεν κάνει καμιά γυναίκα λιγότερο δυνατή κάθε άλλο, ενεργειακά είναι ισχυρότερη μιας και η θηλυκή ενέργεια αντί να αποσπάται προς τα έξω μπορεί να απορροφάται με όποιον τρόπο η ίδια επιθυμεί.

Η μήτρα στη ζωή μιας γυναίκας μπορεί να υποστεί πολλαπλά τραύματα, κάθε άνθρωπος μπορεί να αφήσει το δικό του στίγμα στη μήτρα είτε θετικό είτε αρνητικό, από τη σχέση με τους γονείς μέχρι τους συντρόφους που έχει μια γυναίκα στη ζωή της, όλοι αφήνουν κάποιο αποτύπωμα που η μήτρα καταγράφει. Η επούλωση των τραυμάτων ή καταγραμμένων συναισθημάτων είναι πολύ σημαντική ώστε να μπορέσει να ενωθεί μια γυναίκα με τη ενέργεια της μήτρας της και να νιώσει ολοκληρωμένη.

Πολλές γυναίκες έχουν αποκοπεί από τη θηλυκότητά τους και από τη θηλυκή ενέργεια μέσα τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρκετά θέματα που μπορεί να είναι από έλλειψη κάλυψης συνθηματικών αναγκών μέχρι προβλήματα γονιμότητας που είναι το συχνότερο θέμα που υπάρχει όταν μια γυναίκα αποκόπτεται από τη μήτρα της και κατ’  επέκταση από τον εαυτό της. Ουσιαστικά η αποκοπή από τη μήτρα για να γίνει πιο κατανοητό, δημιουργεί μια αποκοπή και μη αποδοχή του εαυτού μας, των αναγκών και επιθυμιών μας.

Όλα τα όργανα έχουν τη δική τους μνήμη, η καρδιά, το συκώτι, τα νεφρά έχουν μία δική τους ξεχωριστή προσωπικότητα και νοημοσύνη, γι’ αυτό και μπορούν και καταγράφουν συναισθήματα τα οποία πολλές φορές δημιουργούν μπλοκαρίσματα γι’ αυτό και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι πολλές φορές έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο σώμα, στην υγεία, στην ψυχολογία και στην ποιότητα ζωής, δημιουργώντας δυσαρμονία και φέροντας αρκετά προβλήματα. Η μήτρα έχει μεγάλη σημασία στις γυναίκες και μεγάλο μερίδιο στην ψυχολογία, στα συναισθήματα, στην προσωπικότητα και στην υγεία φυσικά, όπως και στην αποδοχή που είναι πολύ σημαντική για την φύση μας. Τα όργανα της γενετήσιας ορμής δηλαδή τα γεννητικά όργανα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην γενικότερη ισορροπία του ανθρώπου, γι’ αυτό και μέσα από τις αρχαίες θρησκείες και παραδόσεις χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής πάντα με σκοπό να επιτευχτεί η συμφιλίωση του σώματος με την εσωτερική φύση. Στον δυτικό πολιτισμό ήρθε η ώρα να κατανοήσουμε τη σπουδαιότητα κάποιων πραγμάτων που έχουν ιδιαίτερη σημασία γνωρίζοντας τα καλύτερα.

Η ισορροπία των θηλυκών και αρσενικών ενεργειών μέσα σε ένα σώμα είναι πολύ σημαντική ώστε να είναι υγιής ένας άνθρωπος, ιδιαίτερα στη γυναίκα που στη σημερινή κοινωνία πολλές φορές η αρσενική πλευρά αναγκάζεται να υπερισχύσει μέσα της. Χρειάζεται να αναπτυχθεί σωστά η θηλυκή ενέργεια ώστε να μπορέσει η μήτρα να ιερουργήσει στην ανθρώπινη φύση και να αποκαθιστά τις αλήθειες και την πραγματικότητα που μας φέρνει δίπλα στη ζωή, είναι τόσο σημαντική η θηλυκή πλευρά. Η ολοκλήρωση της γυναίκας έχει σκοπό στην αφιέρωση της στη ζωή ώστε να μπορέσει να συνειδητοποιήσει πόσο σπουδαίος είναι ο ρόλος της πέρα από θρησκείες και κοινωνικά κατεστημένα.

Η ενεργοποίηση και το «ξύπνημα» της μήτρας είναι πάρα πολύ σημαντικό όπως και οι ενέργειες που συμπεριλαμβάνονται μέσα σε αυτή, ιδιαίτερα στο νεότερο πολιτισμό και στην κοινωνία πλέον που έχουν ξεχαστεί και είναι άγνωστες οι εσωτερικές ενέργειες που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος. Η μήτρα έχει δική της μνήμη, έχει δικό της κομμάτι εξουσίας στη ζωή και σε μας τους ίδιους ψάχνοντας την δική της ταυτότητα και την αρμονία της συνύπαρξης με το πνευματικό και σωματικό μας επίπεδο, διεκδικεί με έναν τρόπο καθαρά δικό της σιωπηλά το μερίδιό της στη ζωή αλλά και στην συνύπαρξη και στη σχέση δύο ανθρώπων. Έχει συναισθήματα που είναι καταγεγραμμένα στη μνήμη του είδους και συγκεκριμένα στην κωδικοποιημένη μνήμη του dna. Γι’ αυτό και η στιγμή της σύλληψης είναι πολύ σημαντική και δίνει κάποιες ενέργειες στη μήτρα τη δεδομένη στιγμή που γίνεται αλλά και στο έμβρυο, δεδομένο ότι γεννάμε κατ’ εικόνα και ομοίωση, που σημαίνει ότι οι ενέργειες που δίνουμε τη δεδομένη στιγμή αντιγράφονται μέσα στη μήτρα, στο έμβρυο αλλά και στο dna.

Ο λόγος πολλών πραγμάτων που συμβαίνουν στην ψυχή αλλά και στο σώμα είναι συνδεδεμένα με τη μήτρα και έχει να κάνει καθαρά με δυο λέξεις «αντίσταση» και «αποδοχή», ο σωματικός πόνος, ψυχικά τραύματα όπως και συναισθηματικά θέματα έχουν να κάνουν με τη μήτρα αλλά και γενικότερα με όσες ενέργειες συνδέονται με αυτή, όταν σταματάει η αντίσταση σταματάει και ο λόγος ύπαρξης π.χ. του πόνου όταν μιλάμε για πόνους περιόδου που πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν και υποφέρουν αρκετά, όπως και υπογονιμότητα, ψυχικά προβλήματα αλλά και συναισθηματικά μπλοκαρίσματα που μπορούν να φέρουν από γυναικολογικά προβλήματα, απαισιοδοξία έως μη ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και της προσωπικότητας που μπορεί να έχει μία γυναίκα.

Το Esoteric Yoni είναι μια μέθοδος που έχει δημιουργηθεί από την Τζώρτζια Μπουλιάκη και περιλαμβάνει διάφορες τεχνικές που ισορροπούν τα στοιχεία στο σώμα, βοηθώντας να ενωθεί μια γυναίκα με τη θηλυκή της πλευρά και το κέντρο της θηλυκής ενέργειας μέσα της, ενισχύοντας την γονιμότητα, την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση, την αυτόαποδοχή, την γενικότερη υγεία, κ.α. Το Esoteric Yoni περιλαμβάνει 3 βασικούς κύκλους που έχουν ως σκοπό την συμφιλίωση της γυναίκας με το σώμα της, την αποκατάσταση των ενεργειών της μήτρας και την ενεργοποίηση τους. Μια μέθοδος που μπορεί και συνδέει την γυναίκα με την ενέργεια της μήτρας της αλλά και την εναρμόνιση της αυτή, όπως και κατ’ επέκταση με την «μήτρα» της γης και του σύμπαντος, απελευθερώνει συναισθήματα, αποκαθιστά και ισορροπεί τις ενέργειες στο σώμα, δίνοντας πλέον μια αρμονία σώματος και ψυχής και την ανάδειξη των δυνατοτήτων της που υπάρχουν μέσα της. Έχοντας πλέον ενωθεί και συμφιλιωθεί μια γυναίκα με τον εαυτό της, την μήτρα της και την πραγματική της φύση μπορεί να χρησιμοποιήσει τις άπειρες δυνατότητες και ενέργειες που υπάρχουν μέσα της δημιουργώντας τις προϋποθέσεις που η ίδια επιθυμεί για τον εαυτό της, αλλά και γενικότερα τη ζωή της.  

Που βοηθάει η σύνδεση με τη μήτρα και την θηλυκή ενέργεια:

  • Σύνδεση με το ιερό κέντρο της θηλυκής ενέργειας, της σεξουαλικότητας και των δυνατοτήτων της, ενεργοποίηση του dna
  • Απελευθέρωση αρνητικών αρχετύπων, παρελθοντικών ενεργειών και αρνητικών συναισθημάτων
  • Βελτίωση της εικόνας του σώματος, της σεξουαλικότητας, γυναικολογικών προβλημάτων, της καθημερινής φροντίδας και της γενικότερης υγείας.
  • Ενίσχυση της γονιμότητας, αυτοεκτίμησης και της αποδοχής, βελτίωση υπογονιμότητας και συναισθημάτων που ακολουθούν
  • Απελευθέρωση συμπτωμάτων της έμμηνου ρήσεως, ασταθούς έμμηνου κύκλου και πόνου, συμπτωμάτων εμμηνόπαυσης.
  • Απελευθέρωση σεξουαλικών τραυμάτων και εμπειριών

 

 

 Τζώρτζια Μπουλιάκη
Καθηγήτρια Εσωτεριστικών Σπουδών-Μεταφυσική Σύμβουλος

 

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση