Έρχονται τα κοινόχρηστα ποδήλατα για όλους

Έρχονται τα κοινόχρηστα ποδήλατα για όλους
Spread the love
Τη διενέργεια πλειοδοτικής δημοπρασίας για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης των χώρων για εγκατάσταση, λειτουργία και εκμετάλλευση συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο.
Στο πλαίσιο της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, καθορίστηκαν 26 σημεία μέσα στην πόλη, στα οποία θα τοποθετηθούν στάσεις αναμονής με τα 450 διαθέσιμα ποδήλατα που θα εξυπηρετούν την εναλλακτική μετακίνηση του κοινού της Θεσσαλονίκης.
«Με εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κατατέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο τα συμπληρωματικά στοιχεία της μελέτης (αποτύπωση σε τετραγωνικά μέτρα, τροποποιήσεις ως προς τη χωροθέτηση των θέσεων από την τροχαία και τη σχετική απόφαση της 1ης δημοτικής κοινότητας), ώστε να εκδοθεί σχετική κανονιστική απόφαση» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.
«Οι Θεσσαλονικείς, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ένα οικολογικό μέσο μετακίνησης, το ποδήλατο, μέσα από τη λειτουργία του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, Χασδάι Καπόν.
Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη για την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, προβλέπεται 24ωρη λειτουργία του συστήματος όλες τις ημέρες του χρόνου.
Επίσης, σε κάθε σταθμό θα βρίσκεται πίνακας πληροφοριών, όπου θα αναγράφονται, στα ελληνικά και τα αγγλικά, τα σημεία των σταθμών και πληροφοριακός χάρτης των σημείων, όπου θα μπορεί ο χρήστης να παραλάβει και να επανατοποθετήσει το ποδήλατο, χρήσιμα τηλέφωνα και η διαδικασία παροχής καρτών και λειτουργίας του συστήματος.
Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ποδηλάτων, στη μελέτη επισημαίνεται ότι θα επιλεγεί ειδικός χρωματισμός που θα τα καθιστά εύκολα αναγνωρίσιμα, ενώ θα φέρουν και το λογότυπο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση