Έρχεται το σπρέι του ύπνου

Έρχεται το σπρέι του ύπνου
Spread the love

Ερευνητές του Στάνφορντ δημιούργησαν το πρώτο σπρέι μελατονίνης

C129538D02D2EF616475F396C3CF2BBB

Έχετε ευχηθεί ποτέ να μπορούσατε να πέσετε για ύπνο… με το πάτημα ενός κουμπιού; Να σας πάρει ο ύπνος στο λεπτό, χωρίς να στριφογυρίζετε με τις ώρες στο μαξιλάρι σας μετρώντας προβατάκια;

Ένα νέο προϊόν, που δημιούργησαν ερευνητές από το αμερικανικό πανεπιστήμιο Στάνφορντ, ισχυρίζεται ότι μπορεί να ρίξει τους χρήστες του σε ύπνο βαθύ με δύο μόλις ψεκάσματα στο λαιμό μέσα σε μία ώρα. Αν ο χρήστης ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας, ένα ακόμη ψέκασμα θα τον βάλει και πάλι για ύπνο, λένε οι κατασκευαστές του «Sprayable Sleep».

Το συγκεκριμένο προϊόν, σε αντίθεση με τα υπνωτικά χάπια –υποστηρίζουν οι δημιουργοί του- αποτρέπει το αίσθημα «κατάρρευσης» την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, «πρόκειται για το πρώτο σπρέι μελατονίνης τοπικής χρήσης, η οποία θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε όταν το χρειάζεστε, χωρίς σκληρά, εθιστικά χημικά ή αναποτελεσματικά τρικ».

Το ανθρώπινο σώμα παράγει με φυσικό τρόπο τη μελατονίνη, όταν σκοτεινιάζει. Η συνεχής χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, οι οποίες εκπέμπουν τεχνητό φως, μπορεί να αποτρέψει τη φυσιολογική διαδικασία παραγωγής μελατονίνης.

Το Sprayable Sleep περιέχει 30 φορές μικρότερη ποσότητα μελατονίνης απ’ ό,τι τα περισσότερα χάπια που κυκλοφορούν και αποτελείται από ένα μίγμα μελατονίνης, tytosine και αποσταγμένου νερού.

Η ιδέα, καταλήγει το ίδιο δημοσίευμα, φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο διαδίκτυο καθώς το προϊόν έχει ξεπεράσει ήδη δύο φορές το χρηματοδοτικό του στόχο των 15.000 δολαρίων σε λιγότερο από 24 ώρες.

Στην παρούσα φάση βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, όμως τον ερχόμενο Φεβρουάριο αναμένεται να βγει το πρωτότυπο και η πρώτη «δόση» στις αρχές Μαρτίου.

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση