Έρμης στην Παρθένο, πως θα σας επηρεάσει;

Έρμης στην Παρθένο, πως θα σας επηρεάσει;
Spread the love

Του Κωνσταντίνου Πάππα

Ο διανοητικά ισορροπημένος Ερμής συναντάει τον λεπτομερειακό και αναλυτικότατο Άρη στην Παρθένο, και ο Ουρανός με την επαναστατική και διαφωτιστική του ενέργεια θα φωτίσει νέα και παλιά μονοπάτια, βάζοντας νέα πνοή και αρκετές αλλαγές σε ότι είναι στάσιμο και ατελείωτο.

Ο Ερμής είναι ένας πλανήτης που κυβερνάει την επικοινωνία, την σκέψη, την ευφυΐα και ουσιαστικά την διαχείριση αυτών, μπορεί να φέρει μεγάλη έμπνευση, δημιουργικές ιδέες και λύσεις όταν το ζώδιο που βρίσκεται του δίνει την απαραίτητη ελευθερία να εκφραστεί και να απελευθερώσει τις δυνατότητές του. Το ίδιο συμβαίνει και με τις όψεις που πολλές φορές μπορούν να συμμετέχουν με πολύ θετικό τρόπο και άλλοτε να δυσκολεύουν την λειτουργία ενός πλανήτη. Οι πλανήτες είναι ενεργειακές πύλες, που ανάλογα το ζώδιο στο οποίο βρίσκονται μπορούν να εκφράσουν τις δυνατότητές τους, να αναπτυχθούν ή ακόμα και να λειτουργήσουν σαν δάσκαλοι. Τα ζώδια είναι οι ατραποί που μπορούν να οδηγήσουν κάθε πλανήτη είτε στο απόγειο είτε στη πτώση του, γι’ αυτό και είναι σημαντικός ο ρόλος των ζωδίων.

Ο Ερμής εισέρχεται στην Παρθένο στις 10/09 στις 05:52 π.μ, ο Ερμής εδώ είναι στη καλύτερη του θέση για πολλούς λόγους. Ο Ερμής κάτω από το ζώδιο της Παρθένου μπορεί να ξεδιπλώσει όλα τα ταλέντα και τις ικανότητές του, μπορεί να οργανωθεί αλλά και να σκεφτεί καλά πώς πρέπει να κινηθεί, μπορεί πλέον να διορθώσει κάθε ατέλεια και κάθε πράγμα το οποίο κάτω από το ζώδιο του Λέοντα μπορεί να έχει μείνει ανολοκλήρωτο. Γενικά η λάμψη του Λέοντα μπορεί να μην άφηνε τόσο τον Ερμή να εστιάσει και να εκδηλωθεί σε καίρια θέματα και με τον τρόπο που εκείνος θέλει, τώρα στο ζώδιο της Παρθένου μπορεί πλέον να δει ακριβώς όλα όσα είναι σημαντικά, αλλά και να βάλει ένα πρόγραμμα για το πως πρέπει να κάνει κάποια πράγματα καλύτερα. Ο Ερμής γίνεται λοιπόν αναλυτικός, οργανωτικός και γενικότερα μπορεί και διαχειρίζεται τα πράγματα με αρκετή ανάλυση, αλλά και μεγαλύτερη επίγνωση πάνω σε ότι μπορεί να έχει σταθερές βάσεις. Η διαχείριση των σκέψεων, της επικοινωνίας αλλά και νέων ιδεών μπορούν πλέον να σταθούν σε καλύτερες βάσεις, αλλά και να εκδηλωθούν νέες ικανότητες.

Τα όνειρα και οι επιθυμίες οι οποίες κάτω από το ζώδιο του Λέοντα μπορεί απλά να έμοιαζαν άπιαστα, τώρα που ο Ερμής εισέρχεται στην Παρθένο θα κτίσει γερά θεμέλια και θα μας κάνει να βελτιώσουμε καταστάσεις, αλλά και να αναλύσουμε σωστά όσα μας έχουν προβληματίσει. Μπορούμε πλέον να βάλουμε νέες προτεραιότητες για όσα θέλουμε να πετύχουμε και να οργανωθούμε, ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Οι προτεραιότητες πλέον που θέτει ο Ερμής έρχονται σε πρώτο πλάνο και πλέον πρέπει να βάλουμε μία τάξη σε παρελθοντικά θέματα και ότι σχετίζεται με την προσωπική μας εξέλιξη. Είναι πολύ σημαντικό να βελτιώσουμε καταστάσεις που χρονίζουν, υποσυνείδητα σχέδια τα οποία δεν έχουμε ακόμα ολοκληρώσει, εκκρεμότητες που υπάρχουν αλλά και γενικότερα όσα έχουμε αφήσει στην άκρη και είναι σημαντικά για την δική μας πνευματική ανάπτυξη, πρέπει πλέον να τα ολοκληρώσουμε.

Ο Ερμής εισέρχεται στην Παρθένο σε σύνοδο με τον Άρη που βρίσκεται επίσης στην Παρθένο και  χρειάζεται αρκετή προσοχή, ο Άρης θα δώσει αρκετή ώθηση στην ενέργεια της Παρθένου και σε ότι αφορά αυτό το ζώδιο είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει σωστή οργάνωση και να αποφεύγετε την  βιασύνη και το άγχος, ειδικά σε ότι αφορά νέα σας σχέδια αλλά και αλλαγές που θέλετε να κάνετε. Είναι σημαντικό να βοηθήσετε κάθε κατάσταση με το να κινηθείτε πιο ήρεμα, το ενεργό μυαλό που δημιουργεί ο Άρης σε σύνοδο με τον Ερμή, μπορεί να φέρει αρκετή ένταση, γρήγορες αντιδράσεις  αλλά και επικριτικότητα, χρειάζεται υπομονή και λιγότερη κριτική σε ότι αφορά τους άλλους. Ακόμα και αν δεν συμφωνείτε μαζί τους ή πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει κάτι με καλύτερο τρόπο, καλό είναι να εκφραστείτε με όσο καλύτερο τρόπο γίνεται. Ο Ερμής στην Παρθένο είναι αρκετά ειλικρινής και αυτό μπορεί πολλές φορές να φέρει κάποια θέματα μέσα σε σχέσεις και σε συνεργασίες γενικότερα.

Ο Ερμής σε τρίγωνο με τον Ουρανό θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε νέα στοιχεία του χαρακτήρα σας, αλλά και γενικότερα όσα θέλετε πλέον να δημιουργήσετε και να κάνετε, θα πάρουν νέα μορφή. Ο Ουρανός θα βοηθήσει να δείτε νέες προοπτικές πάνω σε αλλαγές που θέλετε να προχωρήσετε και νέα σχέδια που έχετε, Η γρήγορη και αναλυτική σκέψη, χαρακτηρίζει αυτή την όψη και η επιρροή της αυτή  θα σας βοηθήσει αρκετά ώστε να μπορέσετε να είστε περισσότερο σε εγρήγορση αλλά και να κατανοήσετε περισσότερα για σας. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να ακούτε τη διαίσθησή σας και γενικότερα το ένστικτό σας που θα σας φανεί πολύ χρήσιμο την περίοδο αυτή. Αυτό το διάστημα η διανοητική ικανότητα αλλά και οι ιδέες αυξάνονται και ο Ουρανός θα βοηθήσει πολύ σε αυτό, ώστε να μπορέσετε να δημιουργήσετε νέες ιδέες αλλά και σχέδια υπό άλλες προϋποθέσεις.

Πως θα επηρεάσει ο Ερμής τις ανθρώπινες σχέσεις

Ο Ερμής σε τρίγωνο με τον αστεροειδή Juno στον Αιγόκερω θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο μέσα στις σχέσεις, πλέον οι προϋποθέσεις αλλά και οι απαιτήσεις αλλάζουν, θα θελήσετε οι σχέσεις σας να είναι σε περισσότερο σταθερή βάση, να υπάρχει αξιοπιστία. Θα καταφέρετε να ξεκαθαρίσετε περισσότερο τα συναισθήματά σας και τι πρέπει να κάνετε για να υπάρχει πλέον σταθερότητα στη ζωή σας. Η όψη αυτή θα βοηθήσει να αναλύσετε περισσότερο τα συναισθήματα αλλά και γενικότερα τη σχέση σας με άλλους ανθρώπους και ιδιαίτερα στον ερωτικό σας τομέα, θα είναι πολύ σημαντικό γιατί πλέον θα θελήσετε περισσότερη εχεμύθεια, ειλικρίνεια και γενικότερα να υπάρχει αλληλοσεβασμός, εκτίμηση αλλά και σταθερότητα μέσα σε οποιαδήποτε σχέση και σε οτιδήποτε θέλετε να κάνετε αυτό το διάστημα.

Ο Ερμής στην Παρθένο αλλά και ο Άρης όπως και Ουρανός, δίνουν πλέον νέες δυνατότητες και ανοίγουν νέους προορισμούς, αλλά και ικανότητες τις οποίες θα πρέπει να αξιοποιήσετε με τον κατάλληλο τρόπο. Τώρα μπορείτε να αλλάξετε αρκετά πράγματα, έχει έρθει η ώρα για να προγραμματίσετε αλλά και να αναλύσετε σωστότερα ορισμένες καταστάσεις, και τώρα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να μπορέσετε να το κάνετε σωστά, είτε αφορά το επαγγελματικό σας μέλλον, είτε την καριέρα σας, είτε τις σχέση σας με τους άλλους ή συνεργασίες στις οποίες θέλετε πλέον να πετύχουν και να αποδώσουν καλά.

Ο Ερμής έχει ανάγκη από επικοινωνία, δημιουργικότητα αλλά και πνευματική θρέψη, το τρίγωνο με τον Ουρανό δυναμώνει περισσότερο όλες αυτές τις ικανότητες του Ερμή και έτσι πλέον και τα πράγματα θα αναλυθούν διαφορετικά και ιδιαίτερα όσον αφορά την υλική και πνευματική σας υπόσταση, θα αντιμετωπίσετε κάποια πράγματα διαφορετικά. Στις σχέσεις σας με τους άλλους πλέον θα βάλετε πολύ σταθερότερες βάσεις, αλλά και θα θελήσετε περισσότερο σχέσεις οι οποίες ικανοποιούν το μυαλό σας πρώτα, την επικοινωνία αλλά και την πνευματική σας φύση.

Πως θα επηρεάσει ο Ερμής την υγεία και την καθημερινότητα

Ο Ερμής στην Παρθένο αλλά και ο αστεροειδής Hygeia θα σας προτρέψει αυτό το διάστημα να φροντίζετε όσους αγαπάτε και ιδιαίτερα κοντινά σας πρόσωπα, τα οποία μπορούν να χρειαστούν την βοήθειά σας. Όσον αφορά τον τομέα της υγείας, ο Ερμής στην Παρθένο θα σας κάνει να δείτε αυτό τον τομέα με ένα διαφορετικό τρόπο, πιο σταθερό και πιο σοβαρό από πριν. Ένας πιο υγιεινός  τρόπο ζωής σίγουρα θα σας απασχολήσει, όπως και γενικότερα θα θελήσετε να φροντίζετε περισσότερο το σώμα σας αλλά και θα στραφείτε σε ότι θα μπορούσε να ωφελήσει την υγεία σας. Αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε θέμα υγείας ή κάτι που σας απασχολεί ή θέλετε να αλλάξετε, να κόψετε μία κακή συνήθεια και γενικότερα οτιδήποτε πλέον δεν οφείλει το σώμα και την υγεία σας, μπορείτε τώρα να το κάνετε, διότι ο Ερμής στην Παρθένο θα σας βοηθήσει να βρείτε την κατάλληλη λύση και την κατάλληλη θεραπεία για προβλήματα που σας έχουν απασχολήσει καιρό. Ο Ερμής μπορεί να σας κάνει πιο σχολαστικούς και να σας προσθέσει περισσότερο άγχος, προσπαθήστε και βρείτε κάποιο δημιουργικό τρόπο να εκτονώστε το στρες, αποφύγετε να αφήσετε να σας αγχώσουν υπερβολικά όσα θέλετε να κάνετε το διάστημα αυτό.  Είναι η κατάλληλη στιγμή να βελτιώσετε τον τρόπο ζωής σας, για να βελτιωθεί και κάθε θέμα που μπορεί να υπάρχει.

Ο Ερμής συνεργάζεται άψογα με το ζώδιο της Παρθένου, και κατά συνέπεια η ανάλυσή, η οργάνωση και η πρακτικότητα θα αναδιαμορφώσουν τη ζωή μας. Οτιδήποτε έχει μείνει στάσιμο, ατελείωτο και ατελές μπορεί τώρα να βρει την κατάλληλη εξέλιξη, λύση και υποστήριξη για να πετύχει.

 

 

  Κωνσταντίνος Πάππας
Δρ. Φιλοσοφίας – Παραψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση