Ερμής στην Παρθένο: η θηλυκή πλευρά της δημιουργίας

Ερμής στην Παρθένο: η θηλυκή πλευρά της δημιουργίας
Spread the love

Γράφει η Τζώρτζια Μπουλιάκη

Από την κυριαρχία του Λέοντα που ενδυνάμωσε τους πνευματικούς μας δεσμούς και ανάπτυξε περισσότερο τη σκέψη του “Εγώ”, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις πραγματικές μας ανάγκες και την ανάγκη για την δημιουργία μιας διαφορετικής πραγματικότητας από αυτή που υπήρχε μέχρι σήμερα. Η ανάγκη για τροφή και πνευματική θρέψη που ο Ερμής στην Παρθένο εντείνει μέσα μας, μπορεί να έχει ανεξάντλητα αποτελέσματα και να οδηγήσει σε μια ανάπτυξη νέων ανακαλύψεων και ιδεών.

Η Παρθένος είναι το αρχέτυπο της μητέρας φύσης, που κάθε μέρα εργάζεται ασταμάτητα για να λειτουργούν όλα γύρω μας σε τελεία μορφή. Πότε δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένα όσα υπάρχουν και ακόμα περισσότερο να μην εργαζόμαστε για να τα διατηρήσουμε, θεμιτό είναι να τα εκτιμούμε και να υπάρχει σεβασμός και αγάπη. Είναι η μητέρα που φροντίζει καθημερινά και σκληρά με κάθε τρόπο να υπάρχει σωστή ανάπτυξη για ότι πιο σημαντικό έχει στη ζωή.

Ο Ερμής στην Παρθένο επιδιώκει την αποτοξίνωση, αποτοξίνωση από οτιδήποτε μπορεί να είναι τοξικό στη ζωή μας, είτε γύρω μας είτε μέσα μας, και ιδιαίτερα στο σώμα μας. Η γυναικεία μήτρα είναι ένας δέκτης πολλών ενεργειών και αντιγράφει κάθε συναίσθημα, έχει την δική της νοημοσύνη, γι’ αυτό και ο Ερμής στην Παρθένο βοηθάει όχι μόνο να γίνουν οι σωστές σκέψεις αλλά και οι πράξεις, ώστε να υπάρξει αποτοξίνωση από οποιαδήποτε μη αποδεκτή ενέργεια. Για τις γυναίκες που είναι πολύ σημαντικό αυτή την περίοδο να είναι εναρμονισμένες οι σκέψεις και οι πράξεις τους, αλλά και οι βιωματικές εμπειρίες μέσα στις σχέσεις.

Ο Ερμής συνδέεται με το ενεργειακό κέντρο του λαιμού στο σώμα, η δημιουργική έκφραση και η προσωπική σφραγίδα που μπορούμε να βάλουμε στον κόσμο γύρω μας, ιδιαίτερα όσο θα βρίσκεται στην Παρθένο που είναι στην έξαρσή του είναι ιδιαίτερα έντονη. Η Παρθένος κυβερνάει το ενεργειακό κέντρο του Ιερού οστού, έτσι συνδέεται άμεσα με την δημιουργική ενέργεια της μήτρας και γενικότερα με ότι μπορούμε να γευτούμε, να απελευθερώσουμε αλλά και να δημιουργήσουμε μέσα από αυτήν. Με τον Ερμή στην Παρθένο καλούμαστε πλέον να όχι μόνο να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να καλλιεργήσουμε νέες μορφές ζωής, αλλά και να ενισχύσουμε την ενέργειά της εσωτερικής μας μήτρας, της εσωτερικής μας ενέργειας και να απολαύσουμε τα κεκτημένα τα οποία έχουμε χτίσει με κόπο και να εκφραστούμε δημιουργικά κάνοντας πλέον όχι μόνο στο υλικό επίπεδο αλλά και στο πνευματικό. Μία ένωση η οποία μπορεί να φέρει την απόλυτη αρμονία και ισορροπία σε πάρα πολλά επίπεδα στη ζωή μας.

Ο Δίας αλλά και ο Ερμής, είναι δύο πλανήτες οι οποίοι σχετίζονται άμεσα με τη θηλυκή ενέργεια στο σύμπαν όπως και μέσα μας αλλά και με την ενέργεια της μήτρας. Όταν λέμε μήτρα δεν εννοούμε μόνο τη γυναικεία μήτρα, αλλά εννοούμε την θηλυκή ενέργεια μέσα μας, που μας βοηθάει να δημιουργούμε. Ο Δίας μας βοηθάει γενικότερα να μπορέσουμε να επεκτείνουμε αλλά και γενικά να δημιουργήσουμε καινούρια πράγματα και ο Ερμής με τη σειρά του βοηθάει πλέον να γίνει η δημιουργία, πράξη, έκφραση αλλά και νέες ιδέες οι οποίες μπορούν να θρέψουν όχι μόνο το σώμα μας και τη διάνοια αλλά και την πνευματική μας φύση και υπόσταση.

Ο Δίας βρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού, όλα έχουν να κάνουν με τις σχέσεις και τον τρόπο αντιλαμβανόμαστε την αγάπη μέσα από αυτές, αλλά και γενικότερα στη ζωή μας.  Ο Δίας είναι σε αντίθεση με τον Ουρανό και το μήνυμα το οποίο μεταφέρει είναι η απελευθέρωση παλαιών προτύπων και ιδεών, ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με τις ανθρώπινες σχέσεις και την αγάπη που δεχόμαστε αλλά και που δίνουμε προς τα έξω. Πρέπει να υπάρχει εσωτερική ισορροπία, ιδιαίτερα μέσα στις σκέψεις για να μπορέσουμε ουσιαστικά να προχωρήσουμε και να κάνουμε την αλλαγή, χρειάζεται να προσπαθήσουμε πρώτα να διευθετήσουμε θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την αγάπη που δεχόμαστε και τις σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω μας.

Η προσωπική ελευθερία και διαφώτιση έρχεται μέσα από την προσωπική φροντίδα ως προς τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους, η αποδέσμευση από ότι μας κρατάει δέσμιους, χωρίς να υπάρχει καμία πρόοδος. Ο Δίας μας καλεί ουσιαστικά να αποδεσμευτούμε αλλά και να κόψουμε τον “ομφάλιο λώρο” που μας δένει πολλές φορές λόγω συναισθημάτων ή άλλων καταστάσεων με τους άλλους ανθρώπους όταν οι δεσμοί που υπάρχουν μπορεί να είναι μολυσματικοί και αρνητικοί για μας.

Ο Ερμής στην Παρθένο είναι η μητέρα που τροφοδοτεί με αγάπη και φροντίδα την ψυχή μας, η ενέργειά του καλεί όλους εμάς να σεβαστούμε τη θεϊκή μας φύση και να φροντίσουμε όπως αρμόζει τους εαυτούς μας, σαν να φροντίζουμε ένα μωρό που μόλις έχει γεννηθεί. Η νοητική σφαίρα είναι σε τέλεια αρμονία και η σύνδεση με το αρχέτυπο της δημιουργίας και της γονιμότητας γεγονός. Το Ακασικό πεδίο ανοίγει τις πύλες του σε όσους τολμήσουν να ανοίξουν την διάνοιά τους και να αγκαλιάσουν την πραγματική έννοια της ύπαρξης. Η γόνιμη σκέψη και πνευματική διέγερση που έχει σαν αποτέλεσμα την νοητική ισορροπία και την σταθερότητα, που πρέπει να υπάρχει για να μετουσιωθεί η σκέψη σε πράξη.

 

 Τζώρτζια Μπουλιάκη
Καθηγήτρια Εσωτεριστικών Σπουδών-Μεταφυσική Σύμβουλος

 

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση