Έρευνα φέρνει τα πάνω-κάτω για την… αποχή από το αλκοόλ

Έρευνα φέρνει τα πάνω-κάτω για την… αποχή από το αλκοόλ
Spread the love

728x410xtsigaro_poto.jpg,qitok=l_QrIqF-.pagespeed.ic.FsY92RII04

Μία νέα έρευνα δείχνει ότι οι τακτικοί πότες είναι λιγότερο πιθανό να έχουν πρόωρο θάνατο από τους ανθρώπους που δεν έχουν βάλει γουλιά αλκοόλ στο στόμα τους.

Όσο απίστευτο και να φαίνεται, είναι αληθινό: Σύμφωνα με το Time, η αποχή από το αλκοόλ μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τελικά μία συντομότερη ζωή σε σχέση με το να πίνει κανείς αλκοόλ με μέτρο.

Όλα αυτά τα εκπληκτικά προκύπτουν από μελέτη που έγινε σε ενήλικες ηλικίας από 55 έως 65 ετών για μία διάρκεια 20 ετών, από διάφορα κοινωνικοοικονομικά περιβάλλοντα και από διαφορετικά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας.

Ο επικεφαλής της μελέτης ήταν ο ψυχολόγος, Charles Holahan, του Πανεπιστημίου του Τέξας και, όπως προκύπτει, τα ποσοστά θνησιμότητας ήταν υψηλότερα στους ανθρώπους που δεν είχαν βάλει ποτέ γουλιά στο στόμα τους από τους ανθρώπους που πίνουν με μέτρο και συχνότητα, δηλαδή από ένα έως τρία ποτά την ημέρα.

Πιο συγκεκριμένα, από τους 1.824 ανθρώπους που συμμετείχαν στη μελέτη, μόνο 41% από τους πότες πέθαναν πρόωρα σε σύγκριση με το 69% των ανθρώπων που δεν πίνουν ποτέ.

Εν τω μεταξύ, οι «δυνατοί» πότες τα πάνε καλύτερα από όσους απέχουν, με το ποσοστό θνησιμότητας τους να αγγίζει το 60%.

Παρά τους αυξημένους κινδύνους κίρρωσης και πολλών ειδών καρκίνου, για να μην πούμε για την εξάρτηση, τα ατυχήματα και την κακή κρίση που σχετίζεται με το πολύ αλκοόλ, οι άνθρωποι που πίνουν πάρα πολύ είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν πρόωρα από τους «στεγνούς».

Μία πιθανή εξήγηση για τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας είναι ότι το αλκοόλ είναι μία συνήθεια της κοινωνικής ζωής ενός ανθρώπου και όταν κάποιος έχει ικανοποιητική ζωή, αυτό βοηθάει για να ξεπερνάει τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Σε όσους δεν πίνουν έχουν καταγραφεί οι περισσότερες ενδείξεις κατάθλιψης.

Παρότι λοιπόν το ποτό είναι κάτι που πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο και με υπευθυνότητα, μετά από αυτή τη μελέτη, ας βάλουμε ένα ποτηράκι!

 

ΠΗΓΗ

Emeis Magazine

Αφήστε μια απάντηση